Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z paskiem zadań windows 11. 

W windows 10 dało się zaznaczyć w opcjach paska zadań, żeby ikony programów przy zegarku zawsze były widoczne. Wszystkie. Jednym kliknięciem "zawsze pokazuj..."

W windows 11 w opcjach inne ikony paska zadań-> mamy opcje zaznaczania czy ikona konkretnego programu ma być widoczna. Dla każdego oddzielne odznaczenie. Oznacza to, że przy nowych programach trzeba te ikony zaznaczać za każdym razem, co gorsza jak są programy, które się aktualizują lub zmieniają to one też znikają np. chmura google itp. Efekt jest taki, że część ikon jest stale niewidoczna. Nie ma opcji gdzie można by było zaznaczyć "zawsze pokazuj wszystkie ikony" 

Da się to jakoś obejść? 

Opublikowano

Dostępne jest tylko takie coś i tak jak powyżej opisałem. Problem polega na tym, że każdą aplikację musze zakreślać oddzielnie. To by było jeszcze do przeżycia ale część aplikacji po aktualizacji albo po dowolnej zmianie sama się odkreśla i znika z paska zadań. Wtedy trzeba ponownie wejść w ustawienia i zaznaczać od początku. W windows 10 była opcja, żeby zawsze wszystkie ikony były oddzielnie. Tu w W11 nie mogę czegoś takiego znaleźć. 

image.png.a383620bddf2075e3935bf9cadd3c4a1.png

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie. To by miało sens. Niestety nie mam w moim systemie takiego okna. Nie da się znaleźć w żaden sposób okna "ikony obszaru powiadomień" 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

witam ja mam trochę inny problem o tuż po czystej  instalacji nie ma przypiętych ikon w menu start są tylko 3  pobrałem obraz iso  od Microsoft i to samo instalowałem nawet beta 23h2 i 24h2 i jest to samo naprawdę zgłupiałem nie wiem o chodzi jak to możliwe żeby na każdej innej kompilacji było to samo? zainstalowałem nawet bez Internetu i ikony wszystkie były ale jak podłączyłem Internet to ikony zniknęły zostały te 3 co to może być mogę prosić o pomoc

Opublikowano
5 godzin temu, seweryno napisał(a):

witam ja mam trochę inny problem o tuż po czystej  instalacji nie ma przypiętych ikon w menu start są tylko 3  pobrałem obraz iso  od Microsoft i to samo instalowałem nawet beta 23h2 i 24h2 i jest to samo naprawdę zgłupiałem nie wiem o chodzi jak to możliwe żeby na każdej innej kompilacji było to samo? zainstalowałem nawet bez Internetu i ikony wszystkie były ale jak podłączyłem Internet to ikony zniknęły zostały te 3 co to może być mogę prosić o pomoc

Chodzi ci o ten cały syf co jest zawsze przypięty do menu start? Jeżeli tak, to ja też tak mam od pewnego czasu, nie przejmuj się. Kliknij sobie prawym przyciskiem myszy na start, następnie aplikacje i funkcje, tam będą wszystkie aplikację i je sobie pousuwaj. Ewentualnie w menu start kliknij wszystkie i tam będzie wszystko poukrywane, to sobie możesz przypiąć sam lub powywalać, bo w większości, to jest po prostu syf.

seweryno lubi to
Opublikowano
W dniu 21.01.2025 o 15:15, Kosiara napisał(a):

Chodzi ci o ten cały syf co jest zawsze przypięty do menu start? Jeżeli tak, to ja też tak mam od pewnego czasu, nie przejmuj się. Kliknij sobie prawym przyciskiem myszy na start, następnie aplikacje i funkcje, tam będą wszystkie aplikację i je sobie pousuwaj. Ewentualnie w menu start kliknij wszystkie i tam będzie wszystko poukrywane, to sobie możesz przypiąć sam lub powywalać, bo w większości, to jest po prostu syf.

a ok już myślałem że to wina mojego kompa dziękuję bardzo