mary123 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Witam. Mam takie pytanie bo nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mianowicie posiadam komputer AIO Asus EeeTop ET2203T który ma zainstalowaną kartę graficzną Ati Radeon H4570 na złączu MXM, chciałbym zmienić kartę na jakiegoś GEFORCE ale nigdzie nie mogę znaleźć jaka karta by pasowała i czy w ogóle taka zamiana jest możliwa. Jak ktoś jest zorientowany to proszę o odpowiedź czy można a jak tak to jakie karty wchodzą w grę. Z góry dziękuję Cytuj
stens Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Tak odpowiedział CzatBot Bing: Cytat Witaj! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cytuj
piosylant Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Tak odpowiedział ChatGPT 3.5: Cytat Zamiana karty graficznej na komputerze AIO Asus EeeTop ET2203T z zainstalowaną kartą ATI Radeon HD4570 na kartę NVIDIA GeForce jest możliwa, ale wymaga pewnych kroków i uwag. Sprawdź kompatybilność z gniazdem MXM: Upewnij się, że gniazdo MXM w Twoim komputerze AIO jest kompatybilne z kartami graficznymi NVIDIA GeForce. Nie wszystkie gniazda MXM są kompatybilne z różnymi markami kart graficznych, więc konieczne będzie dokładne zbadanie, czy dana karta NVIDIA będzie pasować do Twojego komputera AIO. Sprawdź wymiary karty graficznej: Upewnij się, że wymiary karty graficznej NVIDIA GeForce, którą chciałbyś zainstalować, są zgodne z przestrzenią dostępną w komputerze AIO. Karty MXM różnią się rozmiarami, więc konieczne będzie znalezienie karty, która pasuje do fizycznych ograniczeń komputera AIO. Sprawdź zasilanie: Upewnij się, że karta graficzna NVIDIA GeForce, którą chciałbyś zainstalować, jest zasilana w sposób zgodny z zasilaniem dostępnym w komputerze AIO. Należy dokładnie zbadać wymagania zasilania karty graficznej, aby upewnić się, że są zgodne z zasilaniem dostępnym w komputerze AIO, w przeciwnym razie karta może nie działać poprawnie. Sprawdź kompatybilność z systemem operacyjnym: Upewnij się, że karta graficzna NVIDIA GeForce, którą chciałbyś zainstalować, jest kompatybilna z systemem operacyjnym, który jest zainstalowany na Twoim komputerze AIO. Sprawdź wymagania systemowe dla karty graficznej NVIDIA GeForce i upewnij się, że są zgodne z systemem operacyjnym na Twoim komputerze. A tak ode mnie... HD4570 to okres kart GF8xxx i GF9xxx, które w wersjach mobilnych nie mają dobrych opinii z uwagi na przegrzewanie lutów (nie wiem, czy dotyczy to też kart MXM). Nigdzie nie możesz znaleźć informacji pewnie dlatego, że mało kto bawił się w takie zamiany, a jeśli już, to wzrost wydajności nie był powalający, w przeciwieństwie do temperatur na GPU. To tylko moja opinia, ale jeśli ten HD4570 jest sprawny, to zrobiłbym mu czyszczenie i konserwację i na tym bym poprzestał. Jaki tam siedzi procesor? Core 2 Duo? Do tego mobilny... no wiele z tego nie wycisniesz, a możesz sprawić, że komputer już się nie włączy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi