KebabowyPablo Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 20 godzin temu, mnusul napisał(a): Dziękuję, rozważę, ale po tym co od Was poczytałem, co sam poczytałem i pooglądałem jeszcze, również za granicą, co osoby porobiły testy w7, w10 i w11 pod kątem wydajności, kompatybilności systemów- >> na tym sprzęcie, wiem jedno na pewno będzie zainstalowane XP testowo ( mam 2 obrazy jedno z tego forum i inne z zagranicznego też zawiera praktycznie wszystko, co mógł zawierać do 2019 roku), zobaczę jak przeleci instalacja, zainstalowanie apek, zachowanie systemu >> jeśli będzie się coś wywalać, to pozostanie XPek zgodnie z rekomendacją na VM. a głównym będzie W7 64 bit, bo o niebo lepiej się na nim pracuje, nawiguje niż na W10, jest też po prostu imho lepszym OS niż W10 a przynajmniej ostatnim prawdziwie desktopowym, gdzie dostęp do każdej rzeczy jest przemyślany (podobnie jak to było w XP) a nie to chore dziwne UI w W10, gdzie w panelu sterowania trzeba się zastanowić 10 razy zanim się coś znajdzie, czego się szuka, w w7 wszystko jest intuicyjne, bez zbędnych wypełniaczy. trochę poprawili UI w w11, ale dalej kulawe imho. Za W10 przemawia wsparcie, lepsze ogarnięcie nowszego hardware'u ( co akurat w tym sprzęcie tylko jest na plus w przypadku nowego SSD - tylko albo aż) i to chyba tyle. Testowo zainstaluje w10 64 bit, ale jak będzie mulił, to najszybciej poleci z dysku. Zawsze Live mogę odpalić do netu linuxa typu mint, fedora, kubuntu lub debian. To chyba tyle. Dziękuję Wszystkim forumowiczom za pomoc w tym wątku. Pozdrawiam Wszystkich. Myslisz ze Windows7 mozna uzywac nadal bezproblemowo? bardzo bede wdzieczny za odpowiedz i rzetelna recenzje Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Najszybszy mod Windowsa, jaki znam. Wyglad Windowsa Siedem. Zainstaluj i śmigaj,modyfkacje od Sromotnika to topka tego forum Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 W dniu 3.04.2023 o 16:02, starcraft2fan napisał(a): Najszybszy mod Windowsa, jaki znam. Wyglad Windowsa Siedem. Zainstaluj i śmigaj,modyfkacje od Sromotnika to topka tego forum uzywasz nadal go normalnie? masz problem z aplikacji lub grami albo czyms co nie dziala? starcraft2fan lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 18 godzin temu, KebabowyPablo napisał(a): uzywasz nadal go normalnie? masz problem z aplikacji lub grami albo czyms co nie dziala? Tak, na wielu swoich sprzętach trzymam różne wersje systemów od Sromotnika. Nie miałem problemów z żadną gierką ani programem, o ile korzystałem z wersji 'full'. Kompatybilność z oprogramowaniem więc jest wzorowa. Na starsze maszyny ląduje właśnie 8.1 lub 10 ltsc od niego. Szybkość i stabilność nie do pobicia No i jego tweaki naprawdę mają sens, bo chłop poświęcił dużo czasu, by te systemu odpowiednio przygotować. Jeszcze wspomnę, że jak jakiś człowiek przyjdzie do mnie z gruzem, który ma c2d, celerona czy innego słabego procka, to za jego zgodą 'by działało to w miarę szybko' pierwszym moim wyborem przy wgrywaniu systemów jest zawsze Sromotnik ;> Podsumowując - na słabsze maszyny systemy bezkonkurencyjne Z dyskiem ssd będzie Ci latał fajnie. Problemem z 8.1 może być już brak wsparcia MS, co jest widocznew kwestii przeglądarek (Chromium już ucieło wsparcie), ale Firefox ma działać jeszcze dwa lata, więc polecam się w niego wyposażyć. Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 W dniu 5.04.2023 o 13:57, starcraft2fan napisał(a): Tak, na wielu swoich sprzętach trzymam różne wersje systemów od Sromotnika. Nie miałem problemów z żadną gierką ani programem, o ile korzystałem z wersji 'full'. Kompatybilność z oprogramowaniem więc jest wzorowa. Na starsze maszyny ląduje właśnie 8.1 lub 10 ltsc od niego. Szybkość i stabilność nie do pobicia No i jego tweaki naprawdę mają sens, bo chłop poświęcił dużo czasu, by te systemu odpowiednio przygotować. Jeszcze wspomnę, że jak jakiś człowiek przyjdzie do mnie z gruzem, który ma c2d, celerona czy innego słabego procka, to za jego zgodą 'by działało to w miarę szybko' pierwszym moim wyborem przy wgrywaniu systemów jest zawsze Sromotnik ;> Podsumowując - na słabsze maszyny systemy bezkonkurencyjne Z dyskiem ssd będzie Ci latał fajnie. Problemem z 8.1 może być już brak wsparcia MS, co jest widocznew kwestii przeglądarek (Chromium już ucieło wsparcie), ale Firefox ma działać jeszcze dwa lata, więc polecam się w niego wyposażyć. Zdarzył sie Panu albo komus innemu problem taki że obraz na modyfikowanych systemach razi po oczach ? jest taki ostry i meczy oczy ? Cytuj
sahipp Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 ja również polecam systemy sromotnika.... na pewno inne mody znanych tu osób pewnie też są bardzo dobre i mają swoich fanów... jednak mi najlepiej odpowiadają modyfikacje sromotnika. W przypadku braku doświadczenia, nie wiedzy polecam wersję full na której wszystko działa. Jest to pełna wersja systemu plus modyfikacje polegające na lepszym zoptymalizowaniu systemu w celu lepszej stabilności i szybkości działania. Wersje light i super light mają nie tylko poprawki wydajnościowe jak full, ale dodatkowo mają usunięte pewne składni systemu w celu jego odchudzenia czego skutkiem może być to że coś nie działa lub brak czegoś w systemie... Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 W dniu 20.04.2023 o 21:50, KebabowyPablo napisał(a): Zdarzył sie Panu albo komus innemu problem taki że obraz na modyfikowanych systemach razi po oczach ? jest taki ostry i meczy oczy ? Nie miałem takich problemów. Może to być kwestia sterownika Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 3 godziny temu, starcraft2fan napisał(a): Nie miałem takich problemów. Może to być kwestia sterownika Jakikolwiek sterownik na róznych modach bym nie zainstalował to ten problem występuje. a na oryginalnych kluczach tego problemu nie ma . A bardzo lubie modowane systemy nie wiem jak to ugryzc Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 W dniu 22.04.2023 o 15:43, KebabowyPablo napisał(a): Jakikolwiek sterownik na róznych modach bym nie zainstalował to ten problem występuje. a na oryginalnych kluczach tego problemu nie ma . A bardzo lubie modowane systemy nie wiem jak to ugryzc Mógłbyś wrzucić screenshot? Nie wiem za bardzo, co masz na myśli a może uda mi się pomóc Cytuj
KebabowyPablo Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 5 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Mógłbyś wrzucić screenshot? Nie wiem za bardzo, co masz na myśli a może uda mi się pomóc Trudno to ując na screenie bo w ogole tego nie widac. Przy korzystaniu z modowanych systemow po uzytkowaniu pół godziny godziny pieką mnie oczy. co nie występuje na oryginalnych obrazach. Cytuj
Killer85 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 19:35, Jerzy68 napisał(a): Spróbuj i zainstaluj WIN 11 22621.1483_pl_pro_UltraLite, instalacja trwa 8 minut. Sam bym spróbował tylko go nigdzie nie ma? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi