Kambix Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Asus x550cc Cpu i3 3217u Ram 8gb Gpu integra/gt 720m Dysk 256gb ssd Czyscioch, czy jakis modzik? Aktualnie czysta 10. Cytuj
VACek Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Czysty 8.1 + optymalizacja Cytuj
piter1114 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Działa b.dobrze, polecam! Cytuj
Kambix Opublikowano 28 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 13 minut temu, VACek napisał: Czysty 8.1 + optymalizacja Tez chyba jestem najbardziej w stronę 8.1, 10 jest zbyt ociężała jak dla mnie na taki sprzęt (przynajmniej czysta) Dzięki za odpowiedzi Cytuj
VACek Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 7 minut temu, Kambix napisał: 10 jest zbyt ociężała jak dla mnie na taki sprzęt (przynajmniej czysta) Mam praktycznie identyczną specyfikacje w laptopie i 8.1 działa najlepiej. Cytuj
wsgame Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Sprawdzałem kilkadziesiąt modyfikacji windowsów z tego forum przez wiele lat, w tym wszystkie popularne i nierzadko zdarzały się problemy, w związku z tym żadnego bym nie polecił tak bardzo jak tego poniżej. Najlepszy Windows jaki używałem i dalej używam to Windows 10 ameliorated 21h1 tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] projektu , a tu link do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] można tu ściągnąć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzałem. U mnie działa lepiej niż windows 7 czy 8 lub 8.1 na starym laptopie(z 8lat ma już) a ma integrowana grafikę. Na nowym komputerze też cuda robi. Nigdy się sam nie zamula, zero aktualizacji i tego syfu, największa prywatność, stabilność i optymizacje jaką można uzyskać na nowszych systemach moim zdaniem. Jest haczyk taki, że jest po angielsku, ale łatwo można zmienić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w kilka minut. Nic nawet blisko nie podchodzi do tego systemu, jest już gotowy, aktywowany naprawdę cacy. Linus tech tips pokazuje to na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Aha i RAM używa minimum np. u mnie tylko 2,2GB a gdzie niczego mu nie brakuje, używam wszelakiej maści programów i gier od lat i nie spotkałem się, żeby coś nie działało lub było niesprawne z powodu tego systemu. Można na tym systemie polegać, znajomym właśnie ten zainstalowałem i nikt od lat się nie odzywa od tej pory. Uprzedzam, że trzeba przeczytać opis, albo obejrzeć wideo aby zrozumieć co mieli na myśli autorzy wprowadzając pewne zmiany. Cytuj
Gość Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 W dniu 28.09.2022 o 20:41, Kambix napisał: Asus x550cc Cpu i3 3217u Ram 8gb Gpu integra/gt 720m Dysk 256gb ssd Czyscioch, czy jakis modzik? Aktualnie czysta 10. Moja propozycja to FalkorOS 10 Definitive Edition 22H2 19045.1865 x64, Windows 8.1 to moim zdaniem średni pomysł bo wsparcie dla niego kończy się za kilka mięsiący. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi