Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CPU / Procek Ryzen 5 2600x z podstawowym chłodzeniem + nowa pasta z grizzly
GPU / Karta graficzna Nvidia GeForce GTX 1060 6 gb MSI
Płyta Główna B450M Bazooka v2 AM4
DYSKI
Hitachi Deskstat 250 gb HDD
Crucial 240 gb BX500 SSD
Crucial 120 GB BX300 SSD
Pamięć Ram G.Skill 16GB 2x8gb 3000 MHZ

3. Rózne testowałem win 10 , 8.1 a nawet win11 wiadomo ze wszystko z forum lecz jestem zagubiony który najlepszy

4. na pewno 8.1 odpada bo nie odpali sie nawet warzone bo wymaga directxa i nawet faceit ac nie da sie odpalic bo wyskakuje problem. ale najprzyjemniej było mi na 8.1 ale nic na to nie poradze szukalem pelno informacji czy da sie uniknac.
Grywam w CSGO + faceit, bardzo rzadko valoranta, ale zajmuje sie obróbka video wiec potrzebuje stabilnego windowsa. widze ze duzo ludzi poleca czystego ale to chyba ogranicza w wydajnosci ? bo wiadomo ze sa napompowane jakims usługami itd.
a na modyfikowaniu sie nie znam. wiec prosiłbym o dobranie windowsa 
Pozdrawiam 

Opublikowano

Czysty Win 10, skoro zajmujesz się obróbką video to w jakimś modzie zabraknie danej biblioteki czy czegoś i będzie problem a często takie mody nie mają możliwości aktualizacji a nawet jeśli to nikt nie da gwarancji że po update system dalej będzie dobrze działać.

VACek lubi to
Opublikowano
6 godzin temu, Hustler2k3 napisał:

widze ze duzo ludzi poleca czystego ale to chyba ogranicza w wydajnosci ? bo wiadomo ze sa napompowane jakims usługami itd.

Tak szczerze ja też mam Ryzen 7 i Windows 11 system nic ci nie ogranicza bo gdy uruchamiasz gry to system przechodzi automatycznie w tryb gry który sam optymalizuje podczas grania i pozostałe procesy są wyłączone.

Naprawde polecam czysty Windows 11 22H2 i pobrać z najnowszej oficalnej wersji skoro masz dobry sprzęt [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Opublikowano

Grałem w to co pisałeś i też mam AMD R5 i rtx Używam systematycznie adobe premier pro i photoshopa, i grywam w Skyrima z 1000[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zero problemów od lat...

Sprawdzałem kilkadziesiąt modyfikacji windowsów z tego forum przez wiele lat,  w tym wszystkie popularne i nierzadko zdarzały się problemy,komplikacje w związku z tym żadnego bym nie polecił tak bardzo jak tego poniżej.

Najlepszy Windows jaki używałem i dalej używam to Windows 10 ameliorated 21h1 tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] projektu , a tu link do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] można tu ściągnąć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzałem. U mnie działa kilka razy lepiej niż windows 7 czy 8 lub 8.1 na starym laptopie(z 8lat ma już) a ma integrowana grafikę. Na nowym komputerze też cuda robi. Nigdy się sam nie zamula, zero aktualizacji i tego syfu, największa prywatność, stabilność i optymizacje jaką można uzyskać na nowszych systemach moim zdaniem. Jest haczyk taki, że jest po angielsku, ale łatwo można zmienić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w kilka minut. Nic nawet blisko nie podchodzi do tego systemu,  jest już gotowy, aktywowany naprawdę cacy. Linus tech tips pokazuje to na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Aha i RAM używa minimum np. u mnie tylko 2,2GB a gdzie niczego mu nie brakuje, używam wszelakiej maści programów i gier od lat i nie spotkałem się, żeby coś nie działało lub było niesprawne z powodu tego systemu. Można na tym systemie polegać, znajomym właśnie ten zainstalowałem i nikt od lat się nie odzywa od tej pory. Uprzedzam, że trzeba przeczytać opis, albo obejrzeć wideo aby zrozumieć co mieli na myśli autorzy wprowadzając pewne zmiany.

Ryzenek lubi to
Opublikowano
W dniu 28.09.2022 o 22:57, wsgame napisał(a):

Grałem w to co pisałeś i też mam AMD R5 i rtx Używam systematycznie adobe premier pro i photoshopa, i grywam w Skyrima z 1000[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zero problemów od lat...

Sprawdzałem kilkadziesiąt modyfikacji windowsów z tego forum przez wiele lat,  w tym wszystkie popularne i nierzadko zdarzały się problemy,komplikacje w związku z tym żadnego bym nie polecił tak bardzo jak tego poniżej.

Najlepszy Windows jaki używałem i dalej używam to Windows 10 ameliorated 21h1 tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] projektu , a tu link do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] można tu ściągnąć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzałem. U mnie działa kilka razy lepiej niż windows 7 czy 8 lub 8.1 na starym laptopie(z 8lat ma już) a ma integrowana grafikę. Na nowym komputerze też cuda robi. Nigdy się sam nie zamula, zero aktualizacji i tego syfu, największa prywatność, stabilność i optymizacje jaką można uzyskać na nowszych systemach moim zdaniem. Jest haczyk taki, że jest po angielsku, ale łatwo można zmienić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w kilka minut. Nic nawet blisko nie podchodzi do tego systemu,  jest już gotowy, aktywowany naprawdę cacy. Linus tech tips pokazuje to na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Aha i RAM używa minimum np. u mnie tylko 2,2GB a gdzie niczego mu nie brakuje, używam wszelakiej maści programów i gier od lat i nie spotkałem się, żeby coś nie działało lub było niesprawne z powodu tego systemu. Można na tym systemie polegać, znajomym właśnie ten zainstalowałem i nikt od lat się nie odzywa od tej pory. Uprzedzam, że trzeba przeczytać opis, albo obejrzeć wideo aby zrozumieć co mieli na myśli autorzy wprowadzając pewne zmiany.

dziekuje bardzo ! własnie jestem na etapie sciagania, potem napisze recenzje. 

Dziekuje jeszcze raz wszystkim !