Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakieś 3 miesiące temu zalałem sobie telefon, telefon niestety był używany pomimo tego jak gdyby nigdy nic i skutkiem tego był zgon telefonu. Telefon wisi na logu redmi, nie bootuje do recovery, da się zflashować system. Moje pytanie brzmi czy wystarczy wymiana tej górnej płyty głównej aby ożywić telefon? Bo wydaje mi się że ta dolna działa skoro telefon reaguje na ładowarkę

Opublikowano

Może być od zalania i jakaś korozja albo od użytkowania. Wgrywaj system od nowa i zobacz czy się poprawi. Jak nie to trzeba będzie otwierać bebechy, można wyczyścić ślady zalania i korozji. Jak flash nie pomoże to raczej tylko serwis i tam naprawa. Nie wiem czy to będzie opłacalne, zależy ile sobie zażyczą :tea:

Opublikowano

właśnie mówie że da sie zflashować system jednakż nic to nie daje system sie zmienia ale dalej stoji, pytanie brzmi czy wystarczy wymiana tej górnej płyty czy trzeba jeszcze dolną  bo w serwisie miesiac temu mowili ze nic nie mozna z nim zrobic

Opublikowano
13 minut temu, pocomitenazwy napisał:

system sie zmienia ale dalej stoji

Pierwsze uruchomienie może trwać kilkanaście minut, czekałeś tyle? Chcesz wymieniać a nie wiesz co jest uszkodzone. Ten model ma problemy z tym blokowaniem się na logo. Sprawdź na youtube, są tam instrukcje. Może to być błąd oprogramowania.

Opublikowano
Teraz, winter5 napisał:

Pierwsze uruchomienie może trwać kilkanaście minut, czekałeś tyle? Chcesz wymieniać a nie wiesz co jest uszkodzone. Ten model ma problemy z tym blokowaniem się na logo. Sprawdź na youtube, są tam instrukcje. Może to być błąd oprogramowania.

ale on jest zalany on stał z 6godzin na ładowarce i sie próbował uruchamiać mi chodzi czy trzeba wymienić coś poza płytą główną bo z tego co sie dzieje wydaje mi sie ze wlasnie to dostalo najbardziej

Opublikowano

Gdyby zalanie było poważne to z chwilą gdy podłączyłeś do ładowania to byłby trup. Wgraj odpowiednie oprogramowanie. Nie pytaj na forum co wymieniać bo ludzie nie mają tego telefonu w rękach i nie wiedzą co w nim uszkodzone. Na tym kończe.

Opublikowano

Dzisiaj telefon siedział na ładowarce bo chciałem spróbować tak o z nudów wgrać na niego twrp jednakże zapomniałem o tym i telefon poleżał se z 5 godzin na ładowaniu ale efektem okazało się to: telefon raz się uruchomił na jakieś 15 sekund i znowu wpadł w bootloopa. Czy skoro uruchomił się ten jeden raz to jest jakaś szansa na odratowanie go?