DontCallSaul Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam, mam pytanie czy na podanym netbooku udało by się pomyślnie wgrać windowsa 2000? Na tego netbooka są sterowniki tylko do windowsa xp i 7 ale podobno stery z xp mogą zadziałać właśnie na 2000. Chciałbym go sobie wgrać bo podobno po zmodyfikowaniu ma lepszą kompatybilność z programami niż xp i interfejs mi bardziej odpowiada. Podzespoły: Procesor: Przytłaczający potęgą, Intel Atom N455 Grafika: Intel GMA 3150 Dysk: SSD Goodram CX400 512GB Ram: 2GB Cytuj
VACek Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Pchanie XP czy 2000 na SSD eh szkoda dysku, przypomnę że systemy od Visty w dół nie obsługują TRIM przez co dysk szybciej się ubija Cytuj
DontCallSaul Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 3 godziny temu, VACek napisał: Pchanie XP czy 2000 na SSD eh szkoda dysku, przypomnę że systemy od Visty w dół nie obsługują TRIM przez co dysk szybciej się ubija Ten dysk i tak już srogo jest ubity więc nic do stracenia nie mam. Jeśli trupa może jeszcze jakoś zreanimować to czemu nie, tak to pewnie oba sprzęty by na śmietnik już trafiły. Windowsa 7 się nie nadaje na tego netbooka, beznadziejne stery i za duże wymagania. Cytuj
VACek Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 11 minut temu, DontCallSaul napisał: Ten dysk i tak już srogo jest ubity więc nic do stracenia nie mam. Jeśli trupa może jeszcze jakoś zreanimować to czemu nie, tak to pewnie oba sprzęty by na śmietnik już trafiły. Windowsa 7 się nie nadaje na tego netbooka, beznadziejne stery i za duże wymagania. Możesz się pobawić z jakimś kastratem 8.1 Cytuj
DontCallSaul Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 3 minuty temu, VACek napisał: Możesz się pobawić z jakimś kastratem 8.1 Ano można, tylko to już nie będzie retro :/ Cytuj
VACek Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Teraz, DontCallSaul napisał: Ano można, tylko to już nie będzie retro :/ To już przez posiadanie ssd mija się z byciem retro Cytuj
DontCallSaul Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 1 minutę temu, VACek napisał: To już przez posiadanie ssd mija się z byciem retro Tylko bez tego ssd to i windows xp muli. Sam netbook mimo że podzespoły ma archaiczne to retro nie jest, więc zachowanie oryginalności sprzętu nie jest jakkolwiek ważne. Poza tym, kto powiedział że nie można się bawić w retro w komforcie Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi