Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy na podanym netbooku udało by się pomyślnie wgrać windowsa 2000? Na tego netbooka są sterowniki tylko do windowsa xp i 7 ale podobno stery z xp mogą zadziałać właśnie na 2000.  Chciałbym go sobie wgrać bo podobno po zmodyfikowaniu ma lepszą kompatybilność z programami niż xp i interfejs mi bardziej odpowiada. 

Podzespoły: 

Procesor: Przytłaczający potęgą, Intel Atom N455

Grafika: Intel GMA 3150 

Dysk: SSD Goodram CX400 512GB

Ram: 2GB

Opublikowano
3 godziny temu, VACek napisał:

Pchanie XP czy 2000 na SSD eh szkoda dysku, przypomnę że systemy od Visty w dół nie obsługują TRIM przez co dysk szybciej się ubija :) 

Ten dysk i tak już srogo jest ubity więc nic do stracenia nie mam. Jeśli trupa może jeszcze jakoś zreanimować to czemu nie, tak to pewnie oba sprzęty by na śmietnik już trafiły. Windowsa 7 się nie nadaje na tego netbooka, beznadziejne stery i za duże wymagania.

Opublikowano
11 minut temu, DontCallSaul napisał:

Ten dysk i tak już srogo jest ubity więc nic do stracenia nie mam. Jeśli trupa może jeszcze jakoś zreanimować to czemu nie, tak to pewnie oba sprzęty by na śmietnik już trafiły. Windowsa 7 się nie nadaje na tego netbooka, beznadziejne stery i za duże wymagania.

Możesz się pobawić z jakimś kastratem 8.1 :) 

Opublikowano
1 minutę temu, VACek napisał:

To już przez posiadanie ssd mija się z byciem retro :D 

Tylko bez tego ssd to i windows xp muli. Sam netbook mimo że podzespoły ma archaiczne to retro nie jest, więc zachowanie oryginalności sprzętu nie jest jakkolwiek ważne. Poza tym, kto powiedział że nie można się bawić w retro w komforcie :D