Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cpu : I3 6100 3.70ghz

Ram : 2x4gb ddr4 2133mhz

GPU : gtx660 1.5gb

Dysk : SSD CX400 256gb

Aktualnie siedze na czystej 10, ale zastanawiam sie czy 8.1 nie bedzie lepszym wyborem, napewno wiem ze bedzie szybszy startup, ale jak to bedzie wygladac w gierkach

Opublikowano
8 godzin temu, Kambix napisał:

Cpu : I3 6100 3.70ghz

Ram : 2x4gb ddr4 2133mhz

GPU : gtx660 1.5gb

Dysk : SSD CX400 256gb

Aktualnie siedze na czystej 10, ale zastanawiam sie czy 8.1 nie bedzie lepszym wyborem, napewno wiem ze bedzie szybszy startup, ale jak to bedzie wygladac w gierkach

Może było by średnio 1 fps więcej bo Windows 8.1 ma mniej funkcji niż Windows 10, róźnica w działaniu gier między Windows 7 a nowszymi jest minimalna raz na nowszym systemie będzię o 1-2 fps więcej a raz na starszym. Start systemu faktycznie powinień być szybszy ale wg mnie nie warto przechodzić na starszego Windowsa tylko dlaczego że uruchamia się szybciej.

Opublikowano
W dniu 27.03.2022 o 22:20, hip3r napisał:

Może było by średnio 1 fps więcej bo Windows 8.1 ma mniej funkcji niż Windows 10, róźnica w działaniu gier między Windows 7 a nowszymi jest minimalna raz na nowszym systemie będzię o 1-2 fps więcej a raz na starszym. Start systemu faktycznie powinień być szybszy ale wg mnie nie warto przechodzić na starszego Windowsa tylko dlaczego że uruchamia się szybciej.

Znaczy no nie powiedziałbym, bo wlasnie przerzuciłem sie na 8.1 dla testu i w samym cs go na benchamarku mam juz o 30 fps wiecej, w porównaniu do 10. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kambix napisał:

Znaczy no nie powiedziałbym, bo wlasnie przerzuciłem sie na 8.1 dla testu i w samym cs go na benchamarku mam juz o 30 fps wiecej, w porównaniu do 10. 

Potwierdzam :) 

Opublikowano
10 godzin temu, Kambix napisał:

Ostatnie porównanie Windows 8.1 x 64 a Windows 10 x64 robiłem pod koniec 2020, na Asusie X550CC (i3-3217U, 8GB RAM, 500GB HDD, GT 720M 2GB), to faktycznie Windows 8.1 chodził lepiej, ale w grach nie było specjalnej różnicy, na obu systemach zrobiłem solidną optymalizację, na domyślnych ustawieniach różnice na korzyść Windows 8.1 będą prawdopodobnie znacznie większe, bo nie ma aż tak szerokiej telemetrii, jak Windows 10.