Drakonas Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 Witam! Posiadam PC i chciałbym dobrać jakiegoś Windowsa 10 pod niego. Głównie chodzi o samą płynność i stabilność systemu pod kątem gier, aczkolwiek dobrze by było, gdybym miał możliwość wyboru funkcji do wyłączenia. Bebechy Gigabyte AB-350M Ryzen 5 1400 - 3.7 GHz 16 GB ram DDR 4 - 3200 MHz Gigabyte RX 580 - 8 GB Dysk SSD - Samsung EVO 250 GB [nie pamiętam dokładnie modelu] Dysk SSD [2] - Plextor M6V Dysk HH - WD Black 1 TB Karta dźwiękowa SBZ Mam nadzieję, że wszystko wymieniłem Aktualnie instalowałem LTSC W10, który akurat miał parę funkcji dodanych, które mi się podobały jak np po RMB Pokaż ukryte foldery, szybkie skróty czy nożyczki. Od razu chciałbym się dowiedzieć, czy zawsze warto aktualizować W10 do najnowszego, czy lepiej pozostać przy zmodyfikowanej wersji z 4um bez jakichkolwiek późniejszych aktualek? Z góry dzięki i pozdrawiam! Cytuj
Gość Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Jesli pod gry to masz np. SwitchOS albo mody ghost. Są tematy na forum. Jeśli chodzi o funkcje - jeśli dobrze rozumiem - prawoklik myszy to może to - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sam dodasz co bedziesz chciał. A jesli chodzi o aktualizacje - poczytaj co czasami robią - jest wiele opini na ten temat i sam musisz zdecydować. Według mnie modów lepiej nie aktualizować. Chyba że LTSC. Albo czysty i samemu zoptymalizować np tym - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo tym - z naszego forum od m4s - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Drakonas Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 I super odpowiedź Polecone pod zapytanie, odnośniki do programików pod funkcjonalność oraz wyrażona własna opinia / podzielenie się doświadczeniem Dziękuję bardzo! Chyba najlepsze info jakie znalazłem, dostałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi