Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Ostatnio przy porządkach odkopałem tablet:

• Acer Iconia W700

• i3 1.8Ghz

• 4gb ram

• Dysk coś koło 100GB

• Zainstalowany system OE to Windows 8 ale była później jakaś łatka i urósł do 10.

Wpadłem na ciekawy pomysł. Przekopałem cały internet i dalej nie wiem czy to jest realne i ma sens.

Mianowicie! Chciałbym żeby ten tablet zastąpił mojego aktualnego laptopa do diagnostyki samochodowej :)

Pytanie, czy jest możliwość zainstalowania na nim Windowsa XP? Jeżeli tak, to jaką wersje itd. No i czy to w ogóle będzie miało ręce i nogi, po tym całym zabiegu - oczywiście jeżeli się by udało.

Chyba, że macie jakiś lepszy pomysł, co do softu. Zależy mi głównie na tym, żebym nie musiał sterowników do kabli szukać na końcu internetu, bo przerabiałem to na Windowsie 7, 8 i 10. Wieczny problem z portami, nie wszystkie działające bloki itd. 

Pozdrawiam :) 

Opublikowano
3 godziny temu, eSti napisał:

Pytanie, czy jest możliwość zainstalowania na nim Windowsa XP?

Nie.

Do diagnostyki samochodowej i XP kup sobie laptopa w pełni obsługującego XP i posiadającego wszelkie przydatne porty w tym COM i na dodatek mającego do dyspozycji w razie czego stację dokującą rozszerzającą mozliwości.

Proponuję w zależności od rozmiaru:

HP Probook 6570b - 15,6"

HP Probook 6470b - 14,1"

HP Elitebook 2570p - 12,5"

Solidne laptopy, uwielbiane przez mechaników samochodowych, na dodatek w pełni obsługujące systemy XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 Wszelkie porty jak nie w laptopie to w stacji dokującej, którą można kupić za grosze (poniżej 10pln).

P.S. Tableta daj dzieciom do zabawy. :D