EdytkaEm Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Hej, chciałabym się poradzić w kwestii doboru systemu Windows pod pewien starszy i słabszy notebook. Specyfikacja: Proc: Intel atom CPU Z520 2x 1.33Ghz Ram: 2Gb Grafika: Intel Graphics Media Accelerator 500 ( przybl. całk. il. pamięci 762MB ) Dysk: HDD 250Gb [ Dane zebrane z "dxdiag"] aktualnie pracuje na systemie od Mr.T: [Eksperyment] Win HP mini 2k15 Chciałabym zaznaczyć że odpada dodanie dodatkowych ram, zmianie dysku na sdd itp. Zastanawiałam się nad takimi alternatywami: 1. Win JG7 ThinPc 2. Windows 8.1 EasyLift 3. Win 7 Mini Starter - Notebook 2k15 4. Win 10 1703 Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17 Wszystkie oczywiście w kompilacji 32bitowej x86 Chciałabym pograć w jakieś gry pokroju (Tes Morrowind - działa w 8-40fps i minimalnych lagach) (Tes Oblivion - nie sprawdzany) (Factorio - działa na minimalnych, nie sprawdzałam FPS, znaczne lagi) (Gothic 1/2 - problem z grafiką po rozmowie z diegiem [czarny ekran gdy podnoszę wzrok kamery z nóg w górę] ale żadnych lagow) Jak myślicie warto stawiać na nim 10tke w.w od Mr.T ? Co wy byście mi zalecali ?
Rekomendowane odpowiedzi