Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po wyczyszczeniu z kurzu i małym upgrade komputera potrzebuje jakiś system na dłużej.
Z komputera korzystam tylko i wyłącznie do gry w DayZ, nic innego.
1.Potrzebuje system z maksymalną wydajnością, z ewentualną optymalizacją z jakimś poradnikiem na yt (o ile to coś daje)
2. Jak podkręcić wszystkie podzespoły oraz system operacyjny aby wyciągnąć jak największą ilość fps
3. Nie zależy mi absolutnie na jakości obrazu, lecz płynności gry bez irytacji spadkami fps.
Dodam że najlepiej jakby to nie był oryginalny windows, tylko już coś odchudzone :)
Gigabyte B150M-DS3H F22
Intel Pentium CPU G4400 3.30GHZ
Pamięć RAM 8GB
NVIDIA GeForce GT 1030 2GB
Dysk SSD 120GB
Dysk HDD 300GB

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

win 7x64 + removespy i jedziesz i cudow po tym sprzecie co masz nie oczekuj

pomysla nad wymiana grafy na cos co sie nadaje do grania nie tylko do uruchamiania

np : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

albo cos ze stajni amd, nie uzywam wiec sie nie wypowiem

Opublikowano
7 minut temu, ripek napisał:

win 7x64 + removespy i jedziesz i cudow po tym sprzecie co masz nie oczekuj

pomysla nad wymiana grafy na cos co sie nadaje do grania nie tylko do uruchamiania

np : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

albo cos ze stajni amd, nie uzywam wiec sie nie wypowiem

Pierwsze co zmienie w tym komputerze, to procesor :) Ale narazie szukam systemu.

Opublikowano

precek masz : Support for 7th/6th generation Intel® Core™ i7 processors/ Intel® Core™ i5 processors/ Intel® Core™ i3 processors/ Intel® Pentium® processors/ Intel® Celeron® processors in the LGA1151 package

ja bym patrzyl na i5/i7 poszukal na olx/aledrogo jakies uzywki na pewno bedzie lepsza niz to co obecnie masz

i upgrejt biosu do F22f [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
23 minuty temu, ripek napisał:

precek masz : Support for 7th/6th generation Intel® Core™ i7 processors/ Intel® Core™ i5 processors/ Intel® Core™ i3 processors/ Intel® Pentium® processors/ Intel® Celeron® processors in the LGA1151 package

ja bym patrzyl na i5/i7 poszukal na olx/aledrogo jakies uzywki na pewno bedzie lepsza niz to co obecnie masz

i upgrejt biosu do F22f [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tak jak wspomniałem, narazie nie będę nic robił, tylko szukam systemu. Skoro polecasz windows 7 to którą wersje konkretnie pod gry?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie