Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nowo kupione MSI B50A Pro wraz z Ryzen 5 3600, chciałem zainstalować na tym Windows 7 jako że mam klucz (jednak tylko OEM) a następnie zaktualizować do Windows 10 i jak już się wpisze klucz do UEFI to wgrać Windowsa 10 na czysto. Problem pojawia się gdy uruchomi się instalator i twierdzi że nie znaleziono żadnych sterowników (prawdopodobnie chodzi o NVMe).
Instaluję przez pendrive i próbowałem już tego obrazu

jednak błąd wciąż nie ustępuj. Czy jest w stanie ktoś dać link do obrazu który dałby radę się zainstalować na tym systemie lub doradzić jak to wykonać?

To jest komunikat jaki otrzymuje 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
14 minut temu, throllos napisał:

chciałem zainstalować na tym Windows 7 jako że mam klucz (jednak tylko OEM) a następnie zaktualizować do Windows 10 i jak już się wpisze klucz do UEFI to wgrać Windowsa 10

Skąd te błędne poglądy? Klucz nie wpisuje się do żadnego UEFI, tylko na serwery Microsoftu. Nie musisz nic aktualizować. Instalujesz czysty Win 10 w odpowiedniej edycji do klucza, czyli Home lub Pro. Nie wpisujesz klucza. Instaluj offline. Klucz od Win 7 wpisujesz dopiero po zainstalowaniu Win 10, będąc już online podczas próby aktywacji systemu. Od teraz masz zapisaną licencję cyfrową na serwerach Microsoftu.

Opublikowano

Sorki że tak późno daje Update
Zadziałało, Windows 10 zaakceptował klucz od Windowsa 7 i wszystko już działa. Biorąc pod uwagę że zaleca się teraz zostawanie w domu mam wymówkę na granie ;)

Wielkie dzięki za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie