throllos Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Mam nowo kupione MSI B50A Pro wraz z Ryzen 5 3600, chciałem zainstalować na tym Windows 7 jako że mam klucz (jednak tylko OEM) a następnie zaktualizować do Windows 10 i jak już się wpisze klucz do UEFI to wgrać Windowsa 10 na czysto. Problem pojawia się gdy uruchomi się instalator i twierdzi że nie znaleziono żadnych sterowników (prawdopodobnie chodzi o NVMe). Instaluję przez pendrive i próbowałem już tego obrazu jednak błąd wciąż nie ustępuj. Czy jest w stanie ktoś dać link do obrazu który dałby radę się zainstalować na tym systemie lub doradzić jak to wykonać? To jest komunikat jaki otrzymuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 14 minut temu, throllos napisał: chciałem zainstalować na tym Windows 7 jako że mam klucz (jednak tylko OEM) a następnie zaktualizować do Windows 10 i jak już się wpisze klucz do UEFI to wgrać Windowsa 10 Skąd te błędne poglądy? Klucz nie wpisuje się do żadnego UEFI, tylko na serwery Microsoftu. Nie musisz nic aktualizować. Instalujesz czysty Win 10 w odpowiedniej edycji do klucza, czyli Home lub Pro. Nie wpisujesz klucza. Instaluj offline. Klucz od Win 7 wpisujesz dopiero po zainstalowaniu Win 10, będąc już online podczas próby aktywacji systemu. Od teraz masz zapisaną licencję cyfrową na serwerach Microsoftu.
kamiloxf Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Nie widzę sensu w instalowaniu najpierw Windows 7 a potem jego aktualizacji do W10 dlaczego klucze systemu Windows 7 od bardzo dawna pozwalają na aktywacje W10
throllos Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 nawet nie wiedziałem że można od tak wpisać klucz od 7 do 10, spróbuję choć nie jestem pewien czy przyjmie skoro to oem
kamiloxf Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 1 minutę temu, throllos napisał: nawet nie wiedziałem że można od tak wpisać klucz od 7 do 10, spróbuję choć nie jestem pewien czy przyjmie skoro to oem zadziała
throllos Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Sorki że tak późno daje Update Zadziałało, Windows 10 zaakceptował klucz od Windowsa 7 i wszystko już działa. Biorąc pod uwagę że zaleca się teraz zostawanie w domu mam wymówkę na granie Wielkie dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi