rambotic990 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Czołem. prosze o radę jaki system najlepiej może działać na moim lapku ? 12 GB ramu grafika zintegrowana Intel hd4600 amd radeon r7 m265 Intel core I7 4720MW 2.20ghz Jednoczesnie chciałbym zapytać Was czy rodzaj windowsa ma znaczenie na problem zesterownikami od amd ? Pytam miałem kiedyś problemy ze po instalacji chipsetu intela potem amd komp wieszał się mi do takiego stopnia ze musiałem reinstalować system bo restart nie pomagał z góry dziękuje
Nieobecny Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 3 minuty temu, rambotic990 napisał: Intel core I7 4720MW 2.20ghz Nie ma takiego procesora. Ten laptop obsługuje każdy system od Win 7 do Win 10. Bywają problemy z instalacją sterowników grafiki AMD.
rambotic990 Opublikowano 21 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 I co w takowych problemach najlepiej zdziałać ? odpuscic ją czy jest jakiś złoty środek ?
R95K Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 9 minut temu, rambotic990 napisał: I co w takowych problemach najlepiej zdziałać ? odpuscic ją czy jest jakiś złoty środek ? Możesz spróbować pobrać sterowniki od producenta. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli będą problemy możesz pobrać starsze wersje sterowników jeśli takowe są dostępne.
Nieobecny Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 16 minut temu, rambotic990 napisał: I co w takowych problemach najlepiej zdziałać ? Różne metody: - starsze lub nowsze sterowniki grafiki zintegrowanej Intela - starsze lub nowsze sterowniki grafiki dedykowanej AMD - podwójna instalacja sterowników grafiki dedykowanej AMD - tzn. najpierw ze standardowego instalatora exe i w przypadku niepowodzenia lub niepełnego zainstalowania powtórzyć z pliku exe, ale w rozpakowanym instalatorze na dysku C we folderze AMD Wiele razy kombinowałem z tymi sterownikami.
rambotic990 Opublikowano 21 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Czy to co się dzieje spowodowane jest windowsem 10. ? czy na innych win będzie to samo czy może takich problemów nie ma ? 59 minut temu, Radzior2010 napisał: Możesz spróbować pobrać sterowniki od producenta. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli będą problemy możesz pobrać starsze wersje sterowników jeśli takowe są dostępne. A to niestety nie poskutkowało
Nieobecny Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 49 minut temu, rambotic990 napisał: Czy to co się dzieje spowodowane jest windowsem 10. ? czy na innych win będzie to samo czy może takich problemów nie ma ? System nie ma znaczenia. Na każdym może się tak dziać. A teraz pytanie z innej beczki. Czy Ty grasz w coś na tym laptopie? Bo jak nie grasz, to wyłącz kartę AMD w biosie i po kłopocie.
rambotic990 Opublikowano 22 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2019 Tak grywam nie katuje go jakiś ale czasami po pracy trochę w wowa lola itp
rambotic990 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 apropo powyższego problemu znalazłem przed chwilą taki materiał: co sądzicie ? może to pomóc ? bo sterownik który mam zainstalowany przez windowsa jest z 2015 roku ;/
Rekomendowane odpowiedzi