p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 1. Model (jeśli chodzi o laptop) 2. Dokładne parametry swego Laptopa/PC (sam model niestety nie wystarczy, sam napisz parametry nie podawaj linków) intel i5 3350p geforce gtx 660 8gb ram hdd 1TB 3. System jaki posiadasz. Win JG10 LTSB x64 by [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. Jaki chciałbyś mieć (np 7,8,10) co ułatwi dobranie modyfikacji. Chciałbym zostać przy Windowsie 10, ten który używałem był ok, problem się pojawiał jak nachodziła mnie ochota na pogranie w gierki, dużo kłopotów z instalacjami, potem gdy chciałem pograć w Forzę Horizon, przypomniało mi się, że nie ma Store a gdy zainstalowałem, to nie mogłem nic ściągnać. Szukam systemu, który byłby zoptymalizowany, o co wydaje mi się na tym forum nie jest ciężko, żeby nie było problemu z grami oraz wyciętego z syfu który nie będzie mi potrzebny. pozdrawiam
VACek Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 1 minutę temu, p4r150n napisał: Chciałbym zostać przy Windowsie 10, ten który używałem był ok, problem się pojawiał jak nachodziła mnie ochota na pogranie w gierki, dużo kłopotów z instalacjami, potem gdy chciałem pograć w Forzę Horizon No ja niestety ze względu na game pass i forze używam czystego win 10
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 1 minutę temu, M4T napisał: No ja niestety ze względu na game pass i forze używam czystego win 10 Generalnie to ja jestem laikiem, i mi to czy byłby czysty czy jakiś zmodyfikowany nie przeszkadza, tylko tak na logikę to biorę, że jak wywalony syf z niego to lepszy. Mam rozumieć, że ze znalezieniem takiego o jakim pisze będzie kłopot?
Oczkins92 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 Win 10 JG pro x64 dla mnie spoko do gierek działa.
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 1 minutę temu, Oczkins92 napisał: Win 10 JG pro x64 dla mnie spoko do gierek działa. Chciałem właśnie ten o którym napisałeś, ale
nudzija Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 20 minut temu, p4r150n napisał: Chciałem właśnie ten o którym napisałeś, ale[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zawsze możesz postawić czysty win 10 na vhd i przypiąść do bootmenu, ja tak w forze horizon 4 gram
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 2 minuty temu, nudzija napisał: nie zagrasz tylko w gry ze sklepu microsoft, reszta będzie śmigać zawsze możesz postawić czysty win 10 na vhd i przypiąść do bootmenu ale z tym stawianiem w 10 gdzieś tam to już za wysoka szkoła dla mnie serio xD właśnie jak na złość najbardziej zależy mi na tej forzy, bo promocja jest i chciałem skorzystać
nudzija Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 Teraz, p4r150n napisał: ale z tym stawianiem w 10 gdzieś tam to już za wysoka szkoła dla mnie serio xD to proste jest, nawet poradnik na forum jest
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 kiedyś już kurcze o tym czytałem ale wolałbym jednak bez takich ekscesów :(
R95K Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 3 godziny temu, p4r150n napisał: kiedyś już kurcze o tym czytałem ale wolałbym jednak bez takich ekscesów To się tylko wydaje trudne, ale jest proste w rzeczywistości. W poradniku wszystko gładko napisane, a VHD się niekiedy przydaje
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 Kiedyś w sumie mógłbym tego spróbować, a teraz zainstalowałem Win A 10 Home & Pro x64 Classic & ModernUI - Version, tylko pojawił się kolejny problem, nie mogę włączyć Microsoft Store, pojawia się coś takiego, coś niby próbowałem, np sprawdzać czy mam zaaktualizowane wszystko ale pojawia się problem z Windows Update, czy to zależne od systemu, tzn coś zablokowane czy szukać przyczyny gdzieś indziej?
nudzija Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 zainstalowałeś modernui czy classic?
p4r150n Opublikowano 17 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 19 godzin temu, nudzija napisał: zainstalowałeś modernui czy classic? zainstalowałem modernui bo tam było napisane, że normalnie są te aplikacje ze sklepu itp. Koniec końców zainstalowałem dzisiaj kompletnie czystego Windowsa 10, żeby te gierki z Store jednak chodziły. Jakie moglibyście mi polecić programy, must have od razu po formacie, żeby usunąć jakieś śmieci, które są wgrane w system i anty spy?
Rekomendowane odpowiedzi