Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Model (jeśli chodzi o laptop)

2. Dokładne parametry swego Laptopa/PC (sam model niestety nie wystarczy, sam napisz parametry nie podawaj linków)

intel i5 3350p 

geforce gtx 660

8gb ram

hdd 1TB 

3. System jaki posiadasz. 

Win JG10 LTSB x64 by [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

4. Jaki chciałbyś mieć (np 7,8,10) co ułatwi dobranie modyfikacji.

Chciałbym zostać przy Windowsie 10, ten który używałem był ok, problem się pojawiał jak nachodziła mnie ochota na pogranie w gierki, dużo kłopotów z instalacjami, potem gdy chciałem pograć w Forzę Horizon, przypomniało mi się, że nie ma Store a gdy zainstalowałem, to nie mogłem nic ściągnać. Szukam systemu, który byłby zoptymalizowany, o co wydaje mi się na tym forum nie jest ciężko, żeby nie było problemu z grami oraz wyciętego z syfu który nie będzie mi potrzebny.

pozdrawiam :)

Opublikowano
1 minutę temu, p4r150n napisał:

Chciałbym zostać przy Windowsie 10, ten który używałem był ok, problem się pojawiał jak nachodziła mnie ochota na pogranie w gierki, dużo kłopotów z instalacjami, potem gdy chciałem pograć w Forzę Horizon

No ja niestety ze względu na game pass i forze używam czystego win 10 

Opublikowano
1 minutę temu, M4T  napisał:

No ja niestety ze względu na game pass i forze używam czystego win 10 

Generalnie to ja jestem laikiem, i mi to czy byłby czysty czy jakiś zmodyfikowany nie przeszkadza, tylko tak na logikę to biorę, że jak wywalony syf z niego to lepszy.

Mam rozumieć, że ze znalezieniem takiego o jakim pisze będzie kłopot? :(

Opublikowano
20 minut temu, p4r150n napisał:

Chciałem właśnie ten o którym napisałeś, ale[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zawsze możesz postawić czysty win 10 na vhd i przypiąść do bootmenu, ja tak w forze horizon 4 gram

Opublikowano
2 minuty temu, nudzija napisał:

nie zagrasz tylko w gry ze sklepu microsoft, reszta będzie śmigać

zawsze możesz postawić czysty win 10 na vhd i przypiąść do bootmenu

ale z tym stawianiem w 10 gdzieś tam to już za wysoka szkoła dla mnie serio xD

właśnie jak na złość najbardziej zależy mi na tej forzy, bo promocja jest i chciałem skorzystać :(

Opublikowano
3 godziny temu, p4r150n napisał:

kiedyś już kurcze o tym czytałem ale wolałbym jednak bez takich ekscesów :(

To się tylko wydaje trudne, ale jest proste w rzeczywistości. :) W poradniku wszystko gładko napisane, a VHD się niekiedy przydaje :)

Opublikowano

Kiedyś w sumie mógłbym tego spróbować, a teraz zainstalowałem Win A 10 Home & Pro x64 Classic & ModernUI - Version, tylko pojawił się kolejny problem, nie mogę włączyć Microsoft Store, pojawia się coś takiego, coś niby próbowałem, np sprawdzać czy mam zaaktualizowane wszystko ale pojawia się problem z Windows Update, czy to zależne od systemu, tzn coś zablokowane czy szukać przyczyny gdzieś indziej?

image.png.8903e6883491b87bee5acb106b5b9a4e.pngimage.png.94250b3f0aa28f144e88ce3452a6c146.png

Opublikowano
19 godzin temu, nudzija napisał:

zainstalowałeś modernui czy classic?

zainstalowałem modernui bo tam było napisane, że normalnie są te aplikacje ze sklepu itp.

Koniec końców zainstalowałem dzisiaj kompletnie czystego Windowsa 10, żeby te gierki z Store jednak chodziły. 

Jakie moglibyście mi polecić programy, must have od razu po formacie, żeby usunąć jakieś śmieci, które są wgrane w system i anty spy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie