Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, niedawno zrobiłem mały upgrade mojego staruszka :)

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Ram 6GB DDR2
Płyta Główna: ASUSTeK P5Q SE
Grafika Asus Radeon R7 250 2GB
Dysk 1TB Samsung HD103SJ

Gram w wowa, diablo 3, hots, nic wymagającego, gry oczywiście chodzą świetnie nie mam żadnych najminejszych problemów... jednak na koncie microsoft w sklepie posiadam różne gry, dość ciekawe ale niestety bez Microsoft Store ich nie pobiore i nie uruchomie... zastanawiam się czy na ten sprzęt zmiana to gra warta świeczki...

Zostać na Windows 7 i grać nadal jak gram, czy jest jakiś sensowny jeśli tak to jaki proszę o podpowiedź windows 10 z windows Store :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Opublikowano

Upgrade w porządku, po za tym, że mogłeś zainwestować w dysk SSD. Skoro chcesz zmienić system tylko dlatego żeby zagrać dane gry, no to nie wiem co Ci odpowiedzieć :) Gdybym wybierał 10-tkę to chyba na tym sprzęcie zainstalowałbym LTSB, ale wcześniej zamontował dysk SSD.

Matharnus lubi to
Opublikowano

Zapomniałem dodać iż mam dysk 120 SSD, zapomniałem zmienić w przekopiowanej specyfikacji, pozostał stary do przetrzymywania innych plików.

Mogę cię prosić o link do tej wersji ? która będzie odpowiednia wraz z sklepem ?

Lepiej będzie sprawować się W7 czy 10 na tym sprzęcie, gdzie będzie wydajniej?

Opublikowano
14 hours ago, Radzior2010 said:

Upgrade w porządku, po za tym, że mogłeś zainwestować w dysk SSD. Skoro chcesz zmienić system tylko dlatego żeby zagrać dane gry, no to nie wiem co Ci odpowiedzieć :) Gdybym wybierał 10-tkę to chyba na tym sprzęcie zainstalowałbym LTSB, ale wcześniej zamontował dysk SSD.

A LTSB niestety nie ma Microsoft Store, brak sklepu odpada niestety bo gry posiadam właśnie w sklepie i można je zainstalować tylko w ten sposób.

nudzija lubi to
Opublikowano

Seo of Thieves
Astroner

Są niestety tylko właśnie w tym sklepie a nie ma jakiejś osobnej aplikacji na Windows 7, która pozwalała by na gre.

Rozumiem że do pracy oraz gier typu j.w plus wow diablo windows 10 nie nada się pod tą konfiguracje ? Windows 7 będzie nadal wydajniejszy ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie