Matharnus Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witajcie, niedawno zrobiłem mały upgrade mojego staruszka Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz Ram 6GB DDR2 Płyta Główna: ASUSTeK P5Q SE Grafika Asus Radeon R7 250 2GB Dysk 1TB Samsung HD103SJ Gram w wowa, diablo 3, hots, nic wymagającego, gry oczywiście chodzą świetnie nie mam żadnych najminejszych problemów... jednak na koncie microsoft w sklepie posiadam różne gry, dość ciekawe ale niestety bez Microsoft Store ich nie pobiore i nie uruchomie... zastanawiam się czy na ten sprzęt zmiana to gra warta świeczki... Zostać na Windows 7 i grać nadal jak gram, czy jest jakiś sensowny jeśli tak to jaki proszę o podpowiedź windows 10 z windows Store Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
R95K Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Upgrade w porządku, po za tym, że mogłeś zainwestować w dysk SSD. Skoro chcesz zmienić system tylko dlatego żeby zagrać dane gry, no to nie wiem co Ci odpowiedzieć Gdybym wybierał 10-tkę to chyba na tym sprzęcie zainstalowałbym LTSB, ale wcześniej zamontował dysk SSD. Matharnus lubi to
Matharnus Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zapomniałem dodać iż mam dysk 120 SSD, zapomniałem zmienić w przekopiowanej specyfikacji, pozostał stary do przetrzymywania innych plików. Mogę cię prosić o link do tej wersji ? która będzie odpowiednia wraz z sklepem ? Lepiej będzie sprawować się W7 czy 10 na tym sprzęcie, gdzie będzie wydajniej?
Matharnus Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 14 hours ago, Radzior2010 said: Upgrade w porządku, po za tym, że mogłeś zainwestować w dysk SSD. Skoro chcesz zmienić system tylko dlatego żeby zagrać dane gry, no to nie wiem co Ci odpowiedzieć Gdybym wybierał 10-tkę to chyba na tym sprzęcie zainstalowałbym LTSB, ale wcześniej zamontował dysk SSD. A LTSB niestety nie ma Microsoft Store, brak sklepu odpada niestety bo gry posiadam właśnie w sklepie i można je zainstalować tylko w ten sposób. nudzija lubi to
kamiloxf Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ja bym został na Windows 7 bo ten sprzęt nie jest na tyle wydajny aby pozwalał grać w gry pisane z myślą o DX 12 np Gears of War , Forza Horizon Crackdown 3 itp
Matharnus Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 Seo of Thieves Astroner Są niestety tylko właśnie w tym sklepie a nie ma jakiejś osobnej aplikacji na Windows 7, która pozwalała by na gre. Rozumiem że do pracy oraz gier typu j.w plus wow diablo windows 10 nie nada się pod tą konfiguracje ? Windows 7 będzie nadal wydajniejszy ?
Rekomendowane odpowiedzi