Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i o zdrowie pytam,

z góry mówię, budżetowy PC który jest zbudowany na starej podstawie z 2008, tylko DDR3 z niego zostały już ale póki co jedyne co myślę aby dodawać to tylko SSD.

Specyfikacja:
Płyta główna ASRock 970 PRO3 R2.0
Procesor AMD FX-6300
Pamięć GoodRam DDR3, 4 GB,1333MHz, CL9 x 2 (oraz 2x2 GB)

Zasilacz SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W SPC166
Karta graficzna Palit GeForce GTX 1050 Ti Dual 4GB GDDR5 (128 Bit) 
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5\'\', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) - Na tym stoi system
Drugie Western Digital tylko, że Green 3.5 500GB, SATA II

Aktualnie system chodzi na Win 10 Pro 1809, dodam, że przed 1809 miałem kompletne freezy PC i jedyne co dało się zrobić to restart (zdarzało się to w dowolnym momencie, idle czy stress) ale teraz tego nie ma i występuje jedyne w postaci chwilowego freezu, myszą da się ruszać, diody na klawiaturze reagują, trwa to minutę lub trzy i potem wraca do normy. Przymierzam się do zakupu SSD ale to pewnie za miesiąc albo dwa.

Wolałbym zostać przy Win10 ale jestem tu po to aby zobaczyć co możecie polecić. Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Tu nie ma co dyskutować   - dysk SSD  min 240 GB i  RAM  min i to min 8  GB  na razie  możesz  wirtualną  mu pomóc , docelowo 16 GB .
Jak już chcesz siedzieć na winzgrozie to 1607 i 1607 LTSB   i to  dobrze  " skrojonej  "   żeby  MS  nigdy  du...y  ci nie zawracał i oczywiście sterowniki od producentów a nie od MS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie