Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. ASRock M3A770DE 

2. AMD Athlon II X2 245 Technologia Regor 45nm

3. SAMSUNG HD502HJ ATA

4. 2,00GB 1-Kanałowy DDR3 @ 665MHz (8-12-12-30)

5. TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device

6. Radon HD 4730 PowerColor RV770

Obecnie posiadam Windows 7 Professional 64-bit SP1 czy warto przesiadać się Na Windows 10 ?

Opublikowano

2gb ramu i system 64bit ??!! Współczuje 

Przesiadać się na w10 na takim sprzęcie, osobiście odradzam.

Na Athlonie II X2 250 i 4gb ddr2 mam xp i moda 8.1 x32

Opublikowano

Komputer służy głównie do internetu, filmów czasami gram i szczerze np. taki crysis 2 maximum edition idzie dość dobrze w średnich detalach ale niie w full hd al 1600x900. do M4T a warto zamienić na 32 bity obojętnie czy win7 czy win10? Idzie dość dobrze trochę dziwnie brzmi jest płynne czasami przytnie. Battlefielda 3  płynnie i nie wymyślam bo już kiedyś to uprawiałem na starym kompie celreron 1ghz 128 ram i riva tnt 2 gta vice city to była rzeź masakra i powiedziałem nigdy więcej mortal kombat 9 , cod:mw 1 & 2 & 3 tez grane w całości

Opublikowano
2 minuty temu, masteraszer napisał:

do M4T a warto zamienić na 32 bity obojętnie czy win7 czy win10?

Na 32bit odczujesz różnice, system będzie żwawszy, ale stanowczo odradzam windows 10 

m4s lubi to
Opublikowano
14 minut temu, masteraszer napisał:

DDR3 @ 665MHz (8-12-12-30)

A to co to? DDR3 1333MHz w standardzie powinny mieć opóźnienia 8-8-8-24 ewentualnie 9-9-9-27 a tu jakiś dziwoląg widzę.

Reszta jak koledzy wyżej. 2GB ramu to zdecydowanie za mało na system x64, nawet 4GB z biedą. Radeon HD 4730 nie ma nawet sterowników do Win 8.1, więc jak tu myśleć od Win 10? Na ten sprzęt tylko Win 7: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

1.Dokup 2gb ramu, w końcu to tylko parę groszy.

2. Spróbuj  podkręcić cpu

3. Zostań przy win7, dokonaj tylko optymalizacji np. wywal część usług.

4. Hmm mam w jednym starszym już pc 3gb ramu i system win7x64 jest zdecydowanie bardziej responsywny niż wersja x86, aplikacje podobnie.

Opublikowano

Taki dziwoląg od programu speccy. bylo by podać specyfikacje ściągnąłem speccy i hwmonitor jak sprawdzę tym drugim to poprawie a doradzilibyście jakiś mały i tani upgrade? obecnie np. dyski ssd są dość tanie + ta nieszczęsna pamięć RAM no i Grafika, jakieś propozycje?

Opublikowano

SSD 120-128GB można kupić nowy poniżej 80pln.

RAM - kup identyczną używkę z Allegro, OLX

Karta graficzna w zależności od potrzeb:

- najtańsza PCI-E posiadająca nadal wsparcie w najnowsze sterowniki, w tym do Win 10 o którym myślisz

- jeśli chcesz pograć w starsze gry, to najtańsza karta posiadająca wsparcie to GTX650 - ok 120-150pln

- w nowe gry wiadomo - drogo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie