kdudka Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Witam, ostatnio zakupiłem telefon Lenovo S5 (K520). Wymagań dużych nie miałem to też ten telefon wybrałem. Pierwsze problemy jakie wyszły to podłączenie z Blue&me w samochodzie, podłącza się i rozłącza przez 2-3 minuty po każdym uruchomieniu samochodu później już jest ok. Bardziej denerwuje to że przy okazji muzyka z pendriv'a za każdym razem leci od początku. Dziś doszły tanie smartwatch'e i tu pojawiły się kolejne problemy, telefon je widzi "parują się", ikonka na smartwatch'u zmienia kolor na niebieski aczkolwiek żadna aplikacja już ich nie widzi (testowałem kilka programów wraz z tym zalecanym czyli DT NO.I a także Fundo). Dodam że mam w domu dwa takie telefony i dwa smartwatch'e. Drugi telefon nie ma problemu z Blue&me mimo iż oba posiadają tą samą wersję systemu. Aczkolwiek niezależnie od konfiguracji nie udało mi się podłączyć poprzez aplikacje na telefonie z żadnym smartwatch'em, niezależnie od wyboru telefonu i smartwatch'a. I tu pytanie czy są jakieś sposoby by to spróbować z sobą dograć czy pozostanie odsprzedanie smartwatch'y i zapomnienie o tym udogodnieniu? U kolegi na telefonie z androidem 7.0 (Xiaomi) wszystki śmiga aż miło. Dziękuję za wszelkie porady i opinie. Ps. Oglądałem trochę filmików i czytałem recenzje, niestety nigdzie nie było mowy o możliwych problemach. Teraz szukając znalazłem aż dwa wpisy o problemach z połączeniem tego zegarka i telefonu, niestety nie było nic o możliwości zrobienia z tym "czegoś" tylko same stwierdzenia że nie działa i już. Są wpisy że trzeba od nowa parować za każdym razem oraz codziennie zgrywać dane, ale to nie było dla mnie problemem ( z tego też powodu zdecydowałem się na zakup). Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie lub podpowiedź gdzie to umieścić. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi