bractwostali Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 siema mam taki problem mam nowy router asus rt-n12+ gdy jest połączony kablem internet działa (modem>router>laptop) a gdy sie łacze bezprzewodowo najpierw wyskakuje trwa identyfikowanie sieci a po chwili brak dostępu do internetu pomożecie mi to ogarnac? dodam ze moge sie zalogować do rutera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darkowal Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Kiedyś mi pomogło wgranie nowszego firmware. Sprawdz czy masz najnowszy firmware w routerze: Wersja 3.0.0.4.380.7378 2017/03/31 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bractwostali Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 zaktualizowałem firmware i działa ale wyskakuje jedno ostrzeżenie (prawy górny róg) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pietrasos Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 odłącz połączenie kablowe (NASA) i potem próbuj przez wifi (Asus) jeśli nadal nie masz połączenia do Internetu, w ustawieniach routera sprawdź adresy DNS (dla sieci WiFi) od swojego usługodawcy internetu. powinny być te same, co w ustawieniach dla sieci LAN. w ramach testu możesz użyć publicznego adresu, np google: DNS_1: 8.8.8.8 DNS_2: 8.8.4.4 jeśli masz włączone także IPv6 DNS_1: 2001:4860:4860::8888 DNS_2: 2001:4860:4860::8844 ponadto upewnij się na jakim kanale pracuje router a na jakim twój adapter wifi w jego właściwościach. powinien być taki sam kanał w adapterze co w routerze dla anteny 2.4GHz i/lub 5GHz, lecz mogą być różne kanały dla każdych z anten osobno //EDIT: zauważyłem, że na ekranie ustawienia routera masz pomarańczowy wykrzyknik i podpowiedź, że coś jest nie teges z adresem WAN. sprawdź ustawienia konfiguracyjne w menu WAN. możesz skontaktować się ze swoim usługodawcą po pomoc Cytuj
bractwostali Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 wifi już działa, właśnie mam tylko problem z tym co świeci na żółto pewnie muszę ustawić statyczne ip z automatycznego tylko nie wiem jak Cytuj
darkowal Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Godzinę temu, bractwostali napisał: wifi już działa, właśnie mam tylko problem z tym co świeci na żółto pewnie muszę ustawić statyczne ip z automatycznego tylko nie wiem jak Skoro działa to przymknij na oko, ale ważne że chodzi. Może twój dostawca internetu zmienić na statyczny adres zamiast dynamiczny? Cytuj
bractwostali Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 o tego to nie wiem internet mam w multimedi, nie da sie ustawic tego samemu czy trzeba isc do ich biura i pogadac zeby zmienili ? Cytuj
darkowal Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Miałem dawno temu Multimedia i odrażam, zmieniłem na Vectra z stałym IP z routerem wifi. Warto pogadać ale czasami jest dodatkowa opłata za stały IP. Na moim Vectrze wszystko śmiga 600mb/s Cytuj
bractwostali Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 no ja sie zastanawiam nad zmiana bo chyba jak za ta taka prędkość internetu 12mb to dużo płace bo aż 64zł gdzie mój znajomy ma 30mb i placi tyklo 49zł fuz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi