Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! posiadam lapka HP Envy 15-j118eo z windą 8.1 ale już troche zapuszczoną i zdegenerowaną. Postanowiłem postawić czystą dziesiątkę (po czym usune z niej wszelkiego rodzaju telemetrie i wylacze WU)

I tutaj moje pytanie. Przeczytałem tutaj na forum że win10 1607 jest najlepszą pod względem wydajności wersją dziesiątki. Następne wersje 1703, 1803 ponoć stopniowo zmniejszają wydajność dysku i ogólnie systemu.

Z tym że podobno dla wersji 1607 zostało zakończone wsparcie. Jak to wygląda? Nagle przestają działać nowe wersje programów jak w przypadku WIN XP czy tylko chodzi o wsparcie łatkami bezpieczeństwa?

O bezpieczeństwo swojego systemu potrafię zadbać sam. Prosiłbym jedynie o radę która winda 10 będzie działać najlepiej na dysku HDD (prawdopodobnie 5400rpm)

Z góry dzięki!

edit: zainstalowałem https://winclub.pl/topic/17526-windows-10-1803-x86-x64-2018-winclub-pl

po instalacji wszystkich sterowników i wyłączeniu pierdół śmiga za**biście.

Ci którzy płaczą że mają problemy z wydajnością niech się jebną w łeb. Kupcie sobie coś lepszego niż wasz 2gigahertzowy celeron i dysk HDD z 2001roku biedaki. Bo wprowadzacie zamęt dla takiego troszkę ponadprzeciętnego zjadacza chleba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie