Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem Dell inspiron 15 5577 (czekam na przesyłkę), z takimi parametrami:

Procesor Intel Core i7-7700HQ
RAM 16 GB
Dyski SSD 128 GB M.2 oraz HDD 1 TB
Tu poprawka: kupiłem dysk SSD 240 GB żeby wymienić za SSD 128
Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB
Brak napędu optycznego (ale jest 3x USB 3.0)
Windows 10 (oprócz tego mam zakupiony oryginalny Windows 7 sp1 Home Premium na płycie)

Dotychczas miałem Della Studio 1555, byłem  z niego bardzo zadowolony i to z nim przywiązałem się do Windowsa 7.

Windowsa 8 ani 10 nie umiem przełknąć, układ, szpiegostwo, wygląda, po prostu mnie subiektywnie odrzuca. Po za tym mam starsze programy i jakieś starsze gierki. Z tego co wiem działać nie będą przez swoje zabezpieczenia i brak uruchamiania w zgodności z starym win.

Nie wiem, czy zmodyfikować win 10 do moich wymagań, czy walczyć o win 7 ale z obawą że coś będzie nie działać.

Czytałem opinie na forum, wiele osób pisze że win 7 wychodzi tak samo lub lepiej w testach, ale niektórzy piszą że nie wszystkie stery uda się znaleźć, inni że wszystkie można znaleźć.

Bardzo proszę o radę i pomoc.

Mój poziom... ciężko mi się zdefiniować, uważam się za laika, chociaż instalowałem systemy na różne sposoby, wymienić części umiem, zmiany w biosie dam radę itd.

Opublikowano

Chciałbym jeszcze dodać że myślałem o wirtualnej maszynie ale czytałem że do gier nawet starszych jak Empire Earth się nie nadaje. 

To prawda?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie