Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jaki windows będzie najodpowiedniejszy pod mojego laptopa ?

Obecnie mam 8.1 

zastanawiałem się na 7 może.

Przez myśl przeszła mi ta modyfikacja :    

W załączniku podsyłam modyfikację laptopa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Z taką ilością ramu musiałbyś potem pobawić się aby go wykorzystać z ThinPC JG 

Cytując Sromotnika ,,

Obsługuje 3,5 GB ram, niestety nie działa RAM-Patch umożliwiający "widzenie" przez system pełnych 4 GB pamięci.

Mając 4 GB Ramu i więcej, można zainstalować sobie RAM-disk, który korzysta z "niewidocznego" dla systemu zakresu pamięci i założyć tam np. super-szybki plik wymiany. Umożliwia to program VSuite. Utworzony ramdysk nie będzie pobierał systemowej pamięci tylko tą niewykorzystaną. Genialne rozwiązanie. "

Jak masz karte z AMD to najlepiej iść w 7(edycja JG )

albo dobra 7 sprawdzona od Prezesa MR T:

albo 10 LTSB(ma mniej procesów niz pro oraz build 1603 nic tam cie nie zaskoczy)

Opublikowano
3 minuty temu, Attendd napisał:

Obsługuje 3,5 GB ram, niestety nie działa RAM-Patch umożliwiający "widzenie" przez system pełnych 4 GB pamięci.

Mając 4 GB Ramu i więcej, można zainstalować sobie RAM-disk, który korzysta z "niewidocznego" dla systemu zakresu pamięci i założyć tam np. super-szybki plik wymiany. Umożliwia to program VSuite. Utworzony ramdysk nie będzie pobierał systemowej pamięci tylko tą niewykorzystaną. Genialne rozwiązanie. "

To sie tyczy chyba wersji x86 :)

Pchać na 4 gen w7 słabo, tak samo pchać się w wieczną bete win 10 też słabo pozostaje sprawdzony 8.1

Opublikowano

ThinPC obsługuje powyżej 4 GB RAMU i jest 64 bitowy?(zawsze widziałem tylko opcje do 4gb oraz 32 bitowe edycje, musze poczytac o tym Sromotnikowym)

7, 8.1 , 10 małe zmiany w osiągach. W zasadzie co program/gra to inne wyniki i to raczej kosmetyczne. Bardziej sprawdzona jest 7 która praktycznie ma już wszystko tip top o czym przekonali się użytkownicy nowych Ryzenów.

Edit jednak MOJA RACJA ,,Tak, to system 32-bitowy, ale oczywiście można instalować na maszynach z prockami 64-bitowymi i pamięcią do 4 GB. Obsługuje 3,5 GB ram, niestety nie działa RAM-Patch umożliwiający "widzenie" przez system pełnych 4 GB pamięci."

Nie było 64 bitowego ThinPC

Opublikowano

a przy wyborze 

LUB

bez problemu mógłbym na tym systemie korzystać z gier, office itp itd ? ta dyszka mnie kusi :D
bo na tym 8,1  co mam mam problem z otwieraniem plików z office... gdzie nigdy takich problemów na żadnym modzie/czysciochu nie miałem... 

Opublikowano

Tak mozna korzystać bez problemu z gier i innych nawet na wersji Core. Office tam działa doskonale.

Opublikowano
19 minut temu, rambotic990 napisał:

zarówno na tej 7 jak i na 10 tak :) ?

10 ltsb gwarantuje, na 7 nie testowalem

Opublikowano

@Attendd  a  jak bys mógł w skrócie wyjasnić o co  chodz w tej wersji z tym skrótem ltsb ? ( starałem sie wygooglować lecz niewiele mi to mówi)

i czy kwestia microsoft edge lub klasycznego explorera będzie  tam dostępna ?  nawet po zainstalowaniu przeze mnie ?

Opublikowano
7 godzin temu, rambotic990 napisał:

bo na tym 8,1  co mam mam problem z otwieraniem plików z office... gdzie nigdy takich problemów na żadnym modzie/czysciochu nie miałem... 

Ja nie mam takich problemów :)

Opublikowano
12 godzin temu, rambotic990 napisał:

@Attendd  a  jak bys mógł w skrócie wyjasnić o co  chodz w tej wersji z tym skrótem ltsb ? ( starałem sie wygooglować lecz niewiele mi to mówi)

i czy kwestia microsoft edge lub klasycznego explorera będzie  tam dostępna ?  nawet po zainstalowaniu przeze mnie ?

LTSB(Long Term Servicing Branch), jest najbardziej restrykcyjną gałęzią systemu Windows,  jest to system dla osób które od 10 wymagają najwyższej stabilności. 

W skrócie mniej procesów oraz ,,śmieci" w systemie w porównaniu do bardziej konsumenckiej(czytaj dla zwykłych użytkowników gierek) PRO.

Z tego co widać po opisie to Wersja Ultra Lite:  zawiera Internet Explorer

Edge natomiast nawet na czystym LTSB jest wywalone bo to zbędny ,,śmiec" ,,O, this build of Windows doesn’t contain many in-box applications, such as Microsoft Edge, Windows Store client, Cortana (limited search capabilities remain available), Microsoft Mail, Calendar, OneNote, Weather, News, Sports, Money, Photos, Camera, Music, and Clock. Therefore, it’s important to remember that Microsoft has positioned the LTSB model primarily for specialized devices."

Opublikowano

to nie wiem w czym u mnie jest błąd na tym  win 81 PS  przy pobraniu pliku w excelu wyskakuje komunikat, że plik jest uszkodzony.... gdzie pobierając z tego samego źródła na innym kompputerze nie ma takich problemów. Wcześniej przy takich czynnościach nawet przy tych samych plikach nie mialem takich problemów na innym WIN. :<

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie