dgumola Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Witajcie Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy post na forum. Witam wszystkich! Mam w salonie malutkiego pc zbudowanego na amd athlon 5350, 4gb ddr3 1600mhz jaki system polecacie na ta maszyne? Aktualnie mam tam w10 oryginał ale zaczyna strasznie zamulać i myślałem nad czymś lżejszym. Zastosowanie salonowe: filmy z hdd, netfliks itp Co polecacie? win 7 czy 10? A może jakaś dystrybucja linuxa? teraz zauważyłem że zły dział, mogę prosić o przeniesienie? Edytowane 29 Marca 2018 przez dgumola
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 LibreElec czyli Linux ze zintegrowanym odtwarzaczem Kodi
annonying_anoni Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Problem tylko z netflix by był.... Ja sugeruję zakup mi box 4k - za 250 zł mamy malutkiego boxa z android tv ,pilotem no i co najważniejsze nie żre tyle prrądu i jest przystosowany pod telewizor. Pc albo możesz sprzedać ,albo odpalić serwer plex A jeżeli chcesz zostać przy pc to ja polecam windows 7
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Albo Android x86 jako Android TV Choć jak masz konto premium na netflixie to możesz na LibreElec tą wtyczkę zainstalować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
annonying_anoni Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 a co z widewine drm ? No i wracając do mojego posta - jeżeli chcesz mimo wszystko zostać przy pc polecam zakup jakiegoś ssd - choć rozmiar musiałby być niewielki ,bo za ssd 240 gb trzeba zapłacić sporo więcej niż 250 zł :/ Albo Android x86 jako Android TVChoć jak masz konto premium na netflixie to możesz na LibreElec tą wtyczkę zainstalować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale kodi 18 to na razie alpha jest ,nie jest przeznaczona do normalnego użytku
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Dla Kodi 17 po angielsku ale napisane prostym językiem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Pod htpc bardziej przyda się HDD jak filmy by się chciało nagrać aż tak zależy ci na szybkim odpalaniu systemu?
dgumola Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 ten procek w stresie 15 wat pobiera... na pewno wiecej niż box ale mam pc i nie mam zamiaru zmieniać póki co a jaką wersje win 7 polecacie? którego moda?
Rekomendowane odpowiedzi