mma727272 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam Ostatnio często robię formaty i najczęściej stosuję do nich różne wersje modów win 10. Sam już nie wiem czy mi się coś ubzdurało czy nie, ale nie jestem zadowolony z jego wydajności, a usuwam z niego i wyłączam jakie tylko funkcje i usługi się da. Bardzo duża rozbieżność w fps mam np. w CS GO. Z grafiką radeon rx470, na najniższych ustawieniach graficznych i rozdzielności 4:3 1280-1024 fps'y wachają mi sie w granicach 220-180. Mam kilka pytań: - Czy ma to sens, że w modzie używam skryptu RemoveSPY i np programem ShutUp10 wyłączam wszystkie opcje jakie się tylko da oraz praktycznie wszystkie usługi jakich tylko system niepotrzebuje? - Czy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] system do gier byłby najbardziej wydajny i czy trzeba byłoby jeszcze coś w nim wyłączać, bo ogólnie nie używam praktycznie żadnych funkcji windows. - Mój jest takie coś możliwe, że w większych ustawieniach graficznych jest nagle więcej fps? Mój kolega tak ma, że z kartą gtx560 na najniższych ustawieniach i rozdzielności 4:3 1024-768 ma 60 fps (moim zdaniem bardzo mało jak na taką kartę, a dopiero co robił format na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tego kastrata (też tego używam)), a jak zmieni na większe to stopniowo zwiększają mu się i jak temu zaradzić? - Moja karta graficzna obłusguje directx 12, wiec czy jak przejdę na win 8.1, który nie ma obsługi z tą wersją dalej będzie wydajniejszy od modów win 10? Z góry dziękuję na wszystkie odpowiedzi i zapraszam do wypowiadania się
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Na takim sprzęcie mody nie mają sensu bo nic ci nie dają a i nikt ci nie pomoże przy problemach z gierkami bo nikt nie analizuje wpływu każdego komponentu systemu na fpsy w grze.Druga sprawa podaj sprzęt później możemy gadać
mma727272 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Procesor: i5-2320 3GHz Ram: 8gb Grafika: Radeon RX470 No własnie komputery ma już swoje lata (tylko grafika była wymieniana), a teraz mam znaczne skoki fps, które mi się nie podobają, wiec szukam najbardziej wydajnego OS. Jeśli jeszcze jakiej informację będą potrzebne, to nie ma problemu, bo nie wiedziałem czy dodać takie szczegółowe informacje jak taktowania pamięci itd.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 OS ci nic nie da procek jest już za słaby jak na tą grafikę dostajesz bottlenecka od CPU nie dużego ale zawsze.Co do systemu bierz 7 albo 8.1 czysty w którym wyłączysz sobie Windows Update i nie musisz używać żadnych modów skryptów ani nic 7: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do Cs'a nie uzywaj żadnych komend startowych typu -high -threads - od tego masz gorsze fpsyW grze zmieniasz następujące komendy na cl_forcepreload 0 na 1 mat_queue_mode -1 na 2 I to tyle pamiętaj o najnowszych sterownikach do pobrania i będzie śmigać wszystko co do kolegi niech zrobi to samo A i taki tip masz mocniejszą kartę więc próbuj grać na wysokich bo Source na wysokich przerzuca wszystko na grafikę z CPU więc może i będzie lepiej z Fpsami ale nie obiecuje
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 nie używam praktycznie żadnych funkcji windows. Można sprawdzić tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Nie ma się co bawić z modami przy 8gb ramu i i5.. dużo to nie daje a właśnie jest masa problemów :/
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Sprawdzony,lata dobrze,ale jak autor chce. Mod czy nie mod jeden ptok.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zależy od sprzętu w sumie masz racje jego sprawa co zainstaluje ja mu dałem tylko instrukcje jaka zadziała a co robi to jego sprawa W sumie jeden ptok tylko jeden ma jajeczka wycięte
mma727272 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 A siódemka jeszcze ma jeszcze kompatybilność z najnowszymi tytułami itd? Jak wszystko na niej będzie chodzić to wgrałbym ją, lecz nie wiem czy już nie jest za stara i bezpieczniej byłoby z tą 8.1 Bardzo dużo ludzi zachwala ten win 8.1 PS od Mr.T, wiec raczej nie ma kłopotów ze stabilnością i wydajnością, wiec tak myśle czy on nie byłby lepszy, no ale jak rzeczywiście to nie ma różnicy, to w sumie logicznym byłoby zainstalować czyściocha. Dzięki za opinie, ale jestem też ciekawy innych opinii, więc zapraszam (najlepiej wraz z uzasadnieniami)
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 że tak się wyrażę ten 8.1 będzie nowszy.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 8.1 nie ma wsparcia DX12 tylko 10 ma DX12 Co do najnowszych tytułów to tak odpalisz każdy bez DX12 oczywiście
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 czysty 7-64 bity [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czysty 8-64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Ale to chyba te czyste całkiem czyli z 201-2013 roku
LAGUNA Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Ale to chyba te czyste całkiem czyli z 201-2013 roku ale ptok cały Poważnie jak bez aktualizacji to wystarczą. Tutaj jeszcze najświeższy 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Rekomendowane odpowiedzi