Slowik Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Acer Aspire Nitro (kupiony głównie do gier) i5-7300HQ GTX 1050 Ti 8GB RAM HDD 1TB Laptop kupiony kilka dni temu, aktualnie jest zainstalowany WIN 10 i strasznie zamula. Jak odpalę tylko jedną grę to jeszcze jako tako działa, ale kiedy w tle jest jakaś operacja (pobieranie czegoś, rozpakowywanie obrazu dysku, instalka) to już nic się nie da zrobić, nawet przeglądarka zamula. Instalacja GTA V pokazała mi 36 godzin. Czy któraś z modyfikacji dostępnych na tej stronie usprawni działanie laptopa?
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam tez dowalić mu ssd np Goodram Iridium Pro 240 a hdd w bok zamiast napędu
Slowik Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Sprzęt fabrycznie nie ma napędu, chociaż sprzedawca w sklepie zarzekał się, że na pewno jest kieszeń w którą można SSD włożyć. @edit Zapomniałem dopisać, że nie jestem zadowolony z win10 i chcę wrócić do 8 którego używałem na starym lapku i byłem zadowolony. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ten system się nada? (Win 8.1 Personal System (PS) 2k17)
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Sprzęt fabrycznie nie ma napędu, chociaż sprzedawca w sklepie zarzekał się, że na pewno jest kieszeń w którą można SSD włożyć. @edit Zapomniałem dopisać, że nie jestem zadowolony z win10 i chcę wrócić do 8 którego używałem na starym lapku i byłem zadowolony. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ten system się nada? (Win 8.1 Personal System (PS) 2k17) Jak znajdziesz sterowniki to nic nie stoi na przeszkodzie - śmiało. Jednak ja bym nie zalecał bo procesor jest 7 generacji.
Rekomendowane odpowiedzi