Druii Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Cześć! Od jakichś 2 lat śmigam sobie dosyć sprawnie na pewnej modyfikacji z tego forum i jestem bardzo zadowolony (nie mam już iso, ale to było chyba 1511). Jednak ostatnio w jednym z programów (wtyczki do Vegas Pro) miałem pewne problemy z .NET Framework a przy próbach aktualizacji/naprawy coś chyba w systemie przeryłem i teraz znowu ciągle mnie dopytuje o aktualizacje. A poza tym wydaje mi się, że może wartoby odświeżyć nieco OS. Moje bebechy to: MOBO - ASUS X99-A CPU - Intel i7-5820K (15MB, 3,3 - 3,6 GHz, 6 rdzeni, 12 wątków) GPU - ASUS Strix GF GTX 970 (GDDR5 4GB, 256-bit) RAM - 16GB DDR4 2135 MHz (2 x Kingston HyperX 8GB) SSD 120GB (na system i programy do pracy) 2 x HDD 7200 rpm - 1TB oraz 500GB, (jako miejsce na mniej ważne programy, gry i materiały do pracy) (+ może będę kupował dodatkowy SSD do pracy) Oraz w jednym PCIu siedzi karta dźwiękowa EMU 1010. No i korzystam z 3 monitorów naraz. Chciałbym znowu mieć system bez zbędnych kafelek, cortany, telemetrii i innych niepotrzebnych pierdół, ale na tyle stabilny, żeby być spokojnym, że nie będę musiał znowu wszystkiego na nowo stawiać oraz że nie będzie na tyle wykastrowany, żeby mi przy pracy mogło to w jakikolwiek sposób zaszkodzić. Ma być wydajny i bez zbędnych wodotrysków, synchronizacji z smartfonami, telewizorami, chmurami i samochodami. Głównie do pracy z multimediami i grami, więc i do gier Tak więc priorytet będą miały programy takie jak: - Cubase, FL Studio - Pakiet Adobe Creative Cloud (Premiere Pro, After Effects, Photoshop) - więc i kodeki itd. - Unreal Engine, - Gry Wielu moich znajomych z branży bardzo nie lubi się z aktualizacjami, bo słyszałem historie o tym jak update'y potrafiły coś spie**olić i jakiś program do pracy nie działał tak jak powinien. Ale jeśli ktoś ma inne doświadczenie i generalnie te update'y to nie są wcale takie złe, to prosiłbym o parę słów. Zależy mi na Win10, bo tam jest chyba na nowo napisany system dźwięku, tak że jest to o wiele wydajniejsze przy pracy. No i zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać aż wyjdą te łatki po ostatniej aferze z procesorami - i czy w ogóle warto np. jeszcze trochę poczekać na jakieś nowe wersje tu na forum. I nie wiem, może co osoby bardziej w temacie o tym sądzą, bo ja jestem nieco zielony w tak dogłębnych sprawach. Pozdrawiam serdecznie!
Loczowaty Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja bym na twoim miejscu sciagnal sobie win z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a potem programami oczyscic go pod swoje potrzeby: -dism++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Druii lubi to
Druii Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dobrze rozumiem?Ta stronka pierwsza to "źródło" oficjalnych obrazów systemów, Dism++ to taki konfigurator do systemu, Full Rights się przydaje i daje uprawnienia do RemoveSpy?Czyli da mi to mniej więcej podobne efekty jak takie, gdyby ktoś tutaj modyfikację zrobił?Będzie tak samo stabilnie?I jak sprawa wygląda z WinUpdate'ami - czy można je kontrolować?No i czy można się spodziewać jakiejś łatki ze strony MS ws. tych procesorów, którą możnaby potem do tych rzeczy doinstalować, czy przy takiej ingerencji w system jakiekolwiek aktualizacje mogą pokopać?
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 1 - TAK i NIE 2 - TAK 3 - Mniej więcej - stabilny jak sam nie namieszasz ! 4- TAK - trzeba to sobie ustawić. 5 - Poczytaj posty na ten tema - jest tego sporo tu opisane.
LAGUNA Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 O Dism++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Z tej strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]też jest po polsku.
Rekomendowane odpowiedzi