Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop ASUS ROG GL502VS

Procesor - Intel i7 7700 HQ 6MB Cache 2,8 - 3,8 GHz

Grafika - NVidia GeForce GTX1070 8GB RAM DDR5

Pamięć RAM - 16 GB DDR4 2133 MHz (docelowo 32 GB 2400 MHz)

Dysk - 512 GB SSD M.2

Wyświetlacz - 1920 × 1080 120 Hz

Aktualnie mam oryginalny system Windows 10 - ledwo odpalony - wymaga jeszcze aktualizacji.

Z tym prockiem szukam tylko Win 10 Pro, najlepiej bez kafelków, z bezproblemową obsługą nie do końca legalnych licencji na różne programy typu Matlab itp jak również nie mający konfliktu z oryginalnym antywirusem - GData. Główne założenia systemu to jak najbardziej STABILNA, długoterminowa praca przy dużym obciążeniu programami graficznymi.

Z góry dzięki wszystkim za pomoc ;)

Opublikowano

Laptop ASUS ROG GL502VS

Procesor - Intel i7 7700 HQ 6MB Cache 2,8 - 3,8 GHz

Grafika - NVidia GeForce GTX1070 8GB RAM DDR5

Pamięć RAM - 16 GB DDR4 2133 MHz (docelowo 32 GB 2400 MHz)

Dysk - 512 GB SSD M.2

Wyświetlacz - 1920 × 1080 120 Hz

Aktualnie mam oryginalny system Windows 10 - ledwo odpalony - wymaga jeszcze aktualizacji.

Z tym prockiem szukam tylko Win 10 Pro, najlepiej bez kafelków, z bezproblemową obsługą nie do końca legalnych licencji na różne programy typu Matlab itp jak również nie mający konfliktu z oryginalnym antywirusem - GData. Główne założenia systemu to jak najbardziej STABILNA, długoterminowa praca przy dużym obciążeniu programami graficznymi.

Z góry dzięki wszystkim za pomoc ;)

Dodam tylko, że jeśli chodzi o spód Windowsa to jestem totalnym laikiem, a tym bardziej jeśli chodzi jakieś modyfikacje dlatego szukam pomocy, aby znaleźć coś na prawdę stabilnego bez tego całego zbędnego dziadostwa serwowanego w czystym systemie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie