Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio, coraz częściej borykam się z problemami "W10" (Czyścioch, z wszelakim 'Shitem" od M$). Męczą mnie te aktualizacje, i cały czas 100% użycia dysku, nawet w spoczynku. Co mi zatem doradzicie? 

MOBO: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2P

CPU: AMD APU A10 7870K @ 4.4GHz

GPU: RADEON R7 // Integrowany

RAM: CORSAIR VENGEANCE PRO RED DDR3-2400 2x4GB

PSU: TRACER HELL FIRE SILENT 500W // Tak wiem, z czarnej listy 

CPU COOLER: SlientumPC SPARTAN 3 PRO

Opublikowano

+Masz dwie opcje albo zostać na 10tce i zastosować się do rad poniżej albo przejść na Windows'a 8.1 albo 7 :)
Jeśli masz dziesiątkę to wgraj sobie najnowszą z forum tutaj po instalacji z wyłączonym netem wklep usługi odnajdź Windows Update zmień go na wyłączony i zatrzymaj :)
Po tym możesz instalować sterowniki i resztę i już nigdy nie będziesz miał problemu "100% użycia dysku"
A jeśli nie chcesz instalować od nowa to też możesz wyłączyć Windows Update i efekt ten sam do tego polecam programik : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki któremu wyłączysz co ci się podoba, później możesz to włączyć.
Ewentualnie możesz przeczyścić po tym kompa programem DISM++

Opublikowano

+Masz dwie opcje albo zostać na 10tce i zastosować się do rad poniżej albo przejść na Windows'a 8.1 albo 7 :)

Jeśli masz dziesiątkę to wgraj sobie najnowszą z forum tutaj po instalacji z wyłączonym netem wklep usługi odnajdź Windows Update zmień go na wyłączony i zatrzymaj :)

Po tym możesz instalować sterowniki i resztę i już nigdy nie będziesz miał problemu "100% użycia dysku"

A jeśli nie chcesz instalować od nowa to też możesz wyłączyć Windows Update i efekt ten sam do tego polecam programik : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki któremu wyłączysz co ci się podoba, później możesz to włączyć.

Ewentualnie możesz przeczyścić po tym kompa programem DISM++

No zrobiłem jak mówiłeś ale skutek nie jest zbyt zadowalający (jest poprawa, ale dalej to nie to co chcę uzyskać) Może jakaś "7"? 

Opublikowano

Hmm a co ci nie pasuje jeśli można wiedzieć. Po drugie do gierek musisz wyłączyć jeszcze DVR [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - polecam drugi sposób z rejestrem. A jeśli już chcesz 7kę to polecam czystą 64bit od Jakuba wypuścił kilka dni temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

EDIT : Masz zintegrowane GPU w sumie nie doczytałem teraz... Ale DVR i tak lepiej wyłączyć, po drugie jeśli można wiedzieć co to za wersja 10tki której używasz jeśli chcesz sprawdzić daj Windows + R i wpisz winver 

Opublikowano

Hmm a co ci nie pasuje jeśli można wiedzieć. Po drugie do gierek musisz wyłączyć jeszcze DVR [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - polecam drugi sposób z rejestrem. A jeśli już chcesz 7kę to polecam czystą 64bit od Jakuba wypuścił kilka dni temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

EDIT : Masz zintegrowane GPU w sumie nie doczytałem teraz... Ale DVR i tak lepiej wyłączyć, po drugie jeśli można wiedzieć co to za wersja 10tki której używasz jeśli chcesz sprawdzić daj Windows + R i wpisz winver 

Co mi nie pasuje? - Na 100% delikatne przycinki cały czas, sys uruchamia się 20 sek. ale żeby chroma uruchomić potrzebuje ok. 1 min. dodatkowo. DVR dawno wyłączone, telemetria itp. Tym programem wyłączyłem aktualizacje itp. Co do wersji:  1703 (kompilacja: 15063.786)

Opublikowano

To masz starą kompilacje windowsa najnowsza to 1709 :)
Z 1703 też miałem problemy więc wiem o co chodzi :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie