0n3sh0t3r Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Witam! Ostatnio, coraz częściej borykam się z problemami "W10" (Czyścioch, z wszelakim 'Shitem" od M$). Męczą mnie te aktualizacje, i cały czas 100% użycia dysku, nawet w spoczynku. Co mi zatem doradzicie? MOBO: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2P CPU: AMD APU A10 7870K @ 4.4GHz GPU: RADEON R7 // Integrowany RAM: CORSAIR VENGEANCE PRO RED DDR3-2400 2x4GB PSU: TRACER HELL FIRE SILENT 500W // Tak wiem, z czarnej listy CPU COOLER: SlientumPC SPARTAN 3 PRO
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 +Masz dwie opcje albo zostać na 10tce i zastosować się do rad poniżej albo przejść na Windows'a 8.1 albo 7 Jeśli masz dziesiątkę to wgraj sobie najnowszą z forum tutaj po instalacji z wyłączonym netem wklep usługi odnajdź Windows Update zmień go na wyłączony i zatrzymaj Po tym możesz instalować sterowniki i resztę i już nigdy nie będziesz miał problemu "100% użycia dysku"A jeśli nie chcesz instalować od nowa to też możesz wyłączyć Windows Update i efekt ten sam do tego polecam programik : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki któremu wyłączysz co ci się podoba, później możesz to włączyć.Ewentualnie możesz przeczyścić po tym kompa programem DISM++
0n3sh0t3r Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 +Masz dwie opcje albo zostać na 10tce i zastosować się do rad poniżej albo przejść na Windows'a 8.1 albo 7 Jeśli masz dziesiątkę to wgraj sobie najnowszą z forum tutaj po instalacji z wyłączonym netem wklep usługi odnajdź Windows Update zmień go na wyłączony i zatrzymaj Po tym możesz instalować sterowniki i resztę i już nigdy nie będziesz miał problemu "100% użycia dysku" A jeśli nie chcesz instalować od nowa to też możesz wyłączyć Windows Update i efekt ten sam do tego polecam programik : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki któremu wyłączysz co ci się podoba, później możesz to włączyć. Ewentualnie możesz przeczyścić po tym kompa programem DISM++ No zrobiłem jak mówiłeś ale skutek nie jest zbyt zadowalający (jest poprawa, ale dalej to nie to co chcę uzyskać) Może jakaś "7"?
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Hmm a co ci nie pasuje jeśli można wiedzieć. Po drugie do gierek musisz wyłączyć jeszcze DVR [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - polecam drugi sposób z rejestrem. A jeśli już chcesz 7kę to polecam czystą 64bit od Jakuba wypuścił kilka dni temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT : Masz zintegrowane GPU w sumie nie doczytałem teraz... Ale DVR i tak lepiej wyłączyć, po drugie jeśli można wiedzieć co to za wersja 10tki której używasz jeśli chcesz sprawdzić daj Windows + R i wpisz winver
0n3sh0t3r Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Hmm a co ci nie pasuje jeśli można wiedzieć. Po drugie do gierek musisz wyłączyć jeszcze DVR [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - polecam drugi sposób z rejestrem. A jeśli już chcesz 7kę to polecam czystą 64bit od Jakuba wypuścił kilka dni temu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT : Masz zintegrowane GPU w sumie nie doczytałem teraz... Ale DVR i tak lepiej wyłączyć, po drugie jeśli można wiedzieć co to za wersja 10tki której używasz jeśli chcesz sprawdzić daj Windows + R i wpisz winver Co mi nie pasuje? - Na 100% delikatne przycinki cały czas, sys uruchamia się 20 sek. ale żeby chroma uruchomić potrzebuje ok. 1 min. dodatkowo. DVR dawno wyłączone, telemetria itp. Tym programem wyłączyłem aktualizacje itp. Co do wersji: 1703 (kompilacja: 15063.786)
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 To masz starą kompilacje windowsa najnowsza to 1709 Z 1703 też miałem problemy więc wiem o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi