Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym się zapytać jaki system pod tą już 5- letnią konfigurację. Używam aktualnie 10.

-Procesor intel core i3-3240 3,4GHz

-Grafika AMD RADEON HD 7770 1GB

-Płyta główna GIGABYTE P67A-D3-B3

-Dysk HDD 1 TB

-Pamięć RAM 8 GB

Zastanawiałem się nad Windows 7 PRO x64, ponieważ podoba mi się interfejs i ta prostota.Choć na 10 nie narzekam. Jak myślicie?

Opublikowano

Witam podepnę się pod temat jaki system obecnie mam oryginał Win 7 Pro

Procek -i5 2500k (4,5 GHz)

Grafika -Radeon 6950 2 GB

Pl. Główna -Asus P8P67 ver 3.1

HDD 1GB

Ram 8 Gb

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

A ja polecam nadal w10, zmodyfikować ładnie po blokować ładnie i lata jak ta lala. Nie wiem co za ludzie głupoty gadają na temat w10. Ja do tej pory nie mam problemów z w10 działa ok, gry tez ok na niej działają. Więc 1 słowem to jest ludzka głupota aby nie dać dla Windows 10 szansy, i zaraz instalować jakąś głupią 7 lub 8 te systemy tez mają problemy i każdy dobrze o tym wie jak to było i ile tu tematów było z problemami od Windows Xp aż pod ta najnowszą 10.

Edit.:

Sorry M4T ale taka jest prawda tak chwalisz tą 8. A nawet dla 10 szansy nie dałeś wersje testowe to nie to samo co finalne.

HDD 1GB

Ram 8 Gb

Hdd chyba 1tb a nie 1gb.? Ja bym dał szanse dla Windows 10 pro.

Opublikowano

A ja polecam nadal w10, zmodyfikować ładnie po blokować ładnie i lata jak ta lala.

Mam 3gen cpu i miałem styczność nie raz z 3 gen najlepiej na niej działa 8.1, w10 miałem prawie 2,5 roku więc troszkę wiem.

P.S Już same pchanie 8.1 na drugą gen to mały ryzyk fizyk nie wspominając już o win 10 :)

Drago tak z ciekawości jaką masz platforme (gen cpu) ?

Opublikowano

Drago tak z ciekawości jaką masz platforme (gen cpu) ?

Jest wypisane więc widać. Mi na intel core 2 duo no w8 jak i w10 nie działa na ok, więc jest tam w7 starter od Romka - Mr.T. Ale na i5 działa ok, nie mam problemów z nim. Mowa o w10 rs3.

Edit.:

W pc 6-tej generacji 

Edit.:

Ale ja nie mówię o i3 bo ty już napisałeś. Ja mówię o i5 ze szkoda nie dasz szansy dla w10.

P.s.

M4T - Nie chce kłótni z tobą, ale tak no na poważnie ile znasz problemów z Windows 8/8.1.? Bo ja sporo o systemach czytam i nic mi nowego od czasów Windows xp aż pod najnowszą 10. Ms popełnia te same błędy od lat i te same błędy od lat łata i łata. 1-nym słowem nic nowego.

Opublikowano

Edit.:
Ale ja nie mówię o i3 bo ty już napisałeś. Ja mówię o i5 ze szkoda nie dasz szansy dla w10.

i3 jest na 3gen

i5 na 2 gen

więc nie porównuj swego sprzętu do 2 czy 3 gen bo to śmiech na sali :)

Co do problemów co chwile na forum jakiś temat z problemami z win 10 a mało kiedy 8.1 czy 7

P.S dla 3gen najlepszy jest 8.1 sprawdzone potwierdzone

dla 2gen najlepszy jest w7 sprawdzone potwierdzone

Przez lata jak miałem i jak mam 8.1 problemy zliczył bym na palcach jednej ręki, z w10 to by w mojej rodzinie zbrakło rąk :)

cały czas mówie tu o sprzętach 3gen i w dół 

Opublikowano

i3 jest na 3gen

i5 na 2 gen

więc nie porównuj swego sprzętu do 2 czy 3 gen bo to śmiech na sali :)

Co do problemów co chwile na forum jakiś temat z problemami z win 10 a mało kiedy 8.1 czy 7

P.S dla 3gen najlepszy jest 8.1 sprawdzone potwierdzone

dla 2gen najlepszy jest w7 sprawdzone potwierdzone

Przez lata jak miałem i jak mam 8.1 problemy zliczył bym na palcach jednej ręki, z w10 to by w mojej rodzinie zbrakło rąk :)

cały czas mówie tu o sprzętach 3gen i w dół 

M4T Ten Windows 8.1 który zalinkowałeś bardzo mi się spodobał klasyczny pasek rodem z Windowsa 7 :D . Pytanie mam jeśli chodzi o działanie w grach jak się sprawuje? Oraz czy nie będzie żadnych komplikacji, gdyż jest to wersja zmodyfikowana. 

Opublikowano

M4T Ten Windows 8.1 który zalinkowałeś bardzo mi się spodobał klasyczny pasek rodem z Windowsa 7  . Pytanie mam jeśli chodzi o działanie w grach jak się sprawuje? Oraz czy nie będzie żadnych komplikacji, gdyż jest to wersja zmodyfikowana. 

Gry typu fifa18, cs:go, gta v działają bez zarzutu 

Opublikowano

HDD 1GB

Ram 8 Gb

Cześć 

Na początek krótka historia która uzasadnij mój wybór pod twoją platformę

W liceum posiadaliśmy komputery podobne do twojego 

Początkowo był tam zainstalowany Windows 7 Pro jednakże działał on słabo były tam problemy z BSOD i inne bardzo ciekawe problemy 

w Sierpniu dyrektor szkoły  (Wiedział że w IT jestem dobry) poprosił mnie o pomoc w ogarnięciu komputerów na nowy rok szkolny więc 

Zrobiłem kompletną Diagnostykę komputerów (było trochę wirusów i innych historii ) zainstalowałem tam więc testowo Windows 10 gdyż szkoła posiadała licencje dreamspark i system działał ok na dodatek wiedziałem jakich  programów i opcji będzie się używało w szkole to zrobiłem dodatkowo optymalizacje tak aby wszystko co tam potrzebne działało i nauczyciel informatyki był zdumiony z tym co z tymi kompami się stało 

Sam używam tego systemu mniej więcej od jego premiery 

Natomiast co do gier to gry na w10 działają bardzo dobrze

Gry w które grałem na moim pc na tym systemie to:

- FIFA 17 ,18 

- Need For Speed 2016,NFS Payback, i Most Wanted 2005

-Gothic 1,2,3

- BF1 

- OwerWatch

- ELEX

- Watch DOGS 1,2

- Diablo III 

- GTA V 

- WWE 2K15,2K16,2K17,2K18

-The Witcher 1,2 ,3 

i wiele innych

Gry były zarówno oryginalne jak i wersje z crackami i zero problemów z wydajnością w porównaniu do 8.1 oraz 7 

Dlatego mój wybór pada na Windows 10 RS3 to czy zainstalujesz czysty czy jakiegoś moda jest już kwestią indywidualną 

Ja polecam moda od użytkownika @DRAGO Jeżeli z nim pogadasz może go wrzuci

Opublikowano

Dokładnie jest tak jak się nie sprawdzi samemu to słowa nic nie są wartę. I5 2 gen ma mój brat w lapku i ma w10 home na nim x64 działa bez problemów.

Opublikowano

Dokładnie jest tak jak się nie sprawdzi samemu to słowa nic nie są wartę. I5 2 gen ma mój brat w lapku i ma w10 home na nim x64 działa bez problemów.

Czy ja gdziekolwiek napisałem że działać nie będzie, owszem będzie, ale na 2 gen, nie ma sterowników dedykowanych pod w10 są tylko protezy 

Opublikowano

Czy ja gdziekolwiek napisałem że działać nie będzie, owszem będzie, ale na 2 gen, nie ma sterowników dedykowanych pod w10 są tylko protezy 

A już nie chce mi się tu pisać. Po 1 nie do każdej płyty głównej są sterowniki pod w10 (mój brat ma wsparcie producenta). 2 karta grafiki 2gb ma wparcie dla w10 i są sterowniki. Więc w10 działa. Nie mówie zeby każdy instalował w10 ale szanse warto dac i warto sprawdzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie