Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Panowie ! :D
Mam do was pytanie, jaki system polecicie pod tego peceta?
Parametry
Intel Pentium G3220 2x3.0GHz
4GB RAM 1333MHz
Dysk 250GB
Ogółem sprzęt ma licencję Windows 7, czy waszym zdaniem lepiej zostać na W7 czy aktualizować do W10 dopóki można za friko ;)

Opublikowano

Popieram  jak wyżej  smiało możesz instalować  w10  ja polecam  Windows10_1703_MSMG  jest wprawdzie po angielsku ale nie problem ustawić na PL dobrze wykastrowany lekka Twoja kosmetyka i system śmiga  jak ta la la - instalowałem na 5  różnych  sprzętach i  wszystkie ludziki zadowolone.

Opublikowano

Spoko xD 
A sam proces aktualizacji jak widzicie, użyć narzędzia od MS czy po prostu wyjąć z systemu kluczyk OEM W7 i strzelić full format po czym postawić od zera W10 i aktywować tym kluczem 
Na tym dysku będzie zapewne partycja Recovery więc chciałbym to przeprowadzić tak żeby nic nie skopać i nie stracić licencji :D 

Opublikowano

Spoko xD 

A sam proces aktualizacji jak widzicie, użyć narzędzia od MS czy po prostu wyjąć z systemu kluczyk OEM W7 i strzelić full format po czym postawić od zera W10 i aktywować tym kluczem 

Na tym dysku będzie zapewne partycja Recovery więc chciałbym to przeprowadzić tak żeby nic nie skopać i nie stracić licencji :D

Odpalić z pod w7 iso win10 kliknać setup.exe i zrobić aktualizację :) 

Ale klucz se na wszelki wypadek spisz :)

Opublikowano

Jak masz w7  to  zrób  jak Ci poleca M4T  i jak Ci będzie robił restart  to możesz wskazać  instalacje od zera  i na 100 %  aktywuje 10 - nic nie skopiesz  chyba że chcesz zostawić aktualne ustawienia to rób  aktualizację  bez formatu.

PS.

klucz warto zapisać

Opublikowano

Nagraj też sobie na pena czy tam płytkę, potem polecisz z czystą instalacją.

Ale poco ?? Przeca w win10 ma opcję oczyszczania z poprzednich instalacji jak i resetowania do stanu początkowego

Opublikowano

Ale poco ??

żeby miał płytkę z systemem,już na zapas  :)

Odpalić z pod w7 iso win10 kliknać setup.exe i zrobić aktualizację

Teraz wykona Twoje kroki. :)

Opublikowano

Ale ISO win10 idzie z pod win7 odpalić np Deamonem lub UltraISO

No tak,ale płytka na zapas mu się zawsze przyda :)

Jak to się mówi "nie zbadane są wyroki systemu"

Opublikowano

No tak,ale płytka na zapas mu się zawsze przyda :)

Jak to się mówi "nie zbadane są wyroki systemu"

Ogólnie nie chodziło mi że płytka na zapas tylko o format :D

P.S Ja już płytki odstawiłem do lamusa i przestawiłem się na USB

Dodam też że do oczyszczania systemu polecam DISM++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie