Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nowy wynalazek :)

Gram tylko w to nie planuje w nic wiecej a z systemami bywa rożnie tak jak z wydajnością gier na nich.

Chciał bym pograć prawie na full jak się da dość komfortowo ale nie wiem co wybrać za systemik pod taką konfiguracje,

Processor Intel® Core2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz

grafika NVIDIA GeForce GTX 560 Ti

RAM 6.0 GB

1. Dysk Intel 530 SSD 180GB

2. Sata 320 GB 2,5

10 czy 7

Opublikowano

Ilość rdzeni nie stanowi w WoT, bo gra używa jeden rdzeń do wszystkiego prócz audio, a drugi do audio. ;) Wynika z tego, że gra nie wykorzysta w pełni Twojego procesora, a możliwości jednego z rdzeni mogą okazać się niewystarczające. Drugą sprawą jest karta graficzna. Również gram, w WoT. Poczytaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Opublikowano

Wybierz jaki chcesz czyścioch 64bit jeśli chodzi o Windows 10 to użyj Shutup10 po instalacji  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zostaw odznaczone 2 ostatnie linijki w Lockscreen, reszte pod siebie a do czyszczenia DISM++ znajdziesz na forum w niezbędniku i to tyle ...

Opublikowano

WoT korzysta z DX9 i nie zależy mu na wielowątkowości. Tym bardziej nie wykorzysta więcej pamięci niż inne aplikacje 32-bitowe.... tak więc zanim posłuchasz kogoś nie mającego pojęcia w temacie, sprawdź XP. Jakikolwiek... modyfikacje i kastraty-sraty niewiele zmienią w wydajności. Od siebie polecam Win10, bo na nim IMHO chodzi to najlepiej.

Opublikowano

Noo właśnie tylko słabo bo XP na 32bit czyta tylko 3.25GB ram jeśli się nie mylę, najlepszy czyścioch + optymalizacja :D

Opublikowano

Zmieniłem co nie co

Processor Intel® Core2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz

Video Card NVIDIA GeForce GTX 560 Ti

RAM 6.0 GB

reszta bez zmian

10 na 180 gb dysk to chyba za malo ? bo win 10 rosnie z dnia na dzien aż miejsce sie konczy, może windows 7 ?

Co myślicie ?

Opublikowano

Dziesiątka jak najbardziej okej a to że ci rośnie to wina Windows Update zablokuj sobie to przez MSCONFIG albo przez ShutUP10 a aktualizacje rób tylko przez WSUS offline albo wcale nie rób jak ja i będzie spokój :)

Opublikowano

Mam W10 na dysku 120 GB i daje radę. Na tym samym dysku jest WoT. Drugi dysk na całą resztę (tylko wymaga to odpowiedniej konfiguracji systemu - foldery Dokumenty, Muzyka, Wideo, Obrazy... wszystko na drugim dysku). Od instalacji W10 1607 w dniu wydania ciągle pozostaje mi ponad 50 GB wolnego na C. Da radę na 180.

Co do DirectX... na forach ludzie głoszą, ze WoT nadal używa DX9. MSI Afterburner twierdzi, że DX11. Nie wiem, komu ufać, ale jednak pominąłbym XP i strzelał pomiędzy W7 a W10.

Noo właśnie tylko słabo bo XP na 32bit czyta tylko 3.25GB ram jeśli się nie mylę

WoT jest grą 32-bitową, więc i tak nie skorzysta z większej ilości pamięci. Poza tym MSI Afterburner w czasie rozgrywki wykazuje wykorzystanie pamięci RAM na poziomie 2,5 GB, więc system 32-bitowy (dla tej gry) i tak nie będzie ograniczeniem.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie