Domisiek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam, otóż mam starego laptopa asus dośc stary około 5 lat.Intel celeron 1,5 Ghz2 Gb RAMDysk twardy 250 GB Karta Graficzna sis mirage 3. Chcę z niego zrobić coś typu mala chmurka domowa. Przeważnie chce na nim przechowywać zdjęcia ew jakieś dokumenty faktury, dodatkowo odpalić czasami na nim jakiś film lub coś podobnego. Wymagam żeby było na nim oczywiście możliwość połączenia pulpitem zdalnym ew inny programem którym będę mógł sterować komputerem z innego miejsca może też być telefon a takich aplikacji jest ogrom, problem leży tylko w jednym. System, nie wiem jaki system odpowiedni mogę do niego wybrać. Jest na nim w tej chwili jakaś 7 lecz nie dziala ona zbyt dobrze, nie jest na nim dostepny chociazby pulpit zdalny. Czy jest możliwość poradzenia mi z tym problemem?
Domisiek Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 XP 5.1 Lite lub linux mint no a pociagne za nim drukarke i udostepnie w nim przez sieć?
VACek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 powiem tak ten procek to porażka sam mam podobnego złomka z prockiem 1,73ghz
brygada69 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Prawdopodobnie można wymienić procesor na jakiś lepszy jaki masz chipset w tym laptopie i jaki obecnie procek?
m4s Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2017 Jakiej firmy laptop? Dokładny model? Wysłano z San Escobar....
Domisiek Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Jakiej firmy laptop? Dokładny model? Wysłano z San Escobar.... Asus k50c
Domisiek Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 A dokładne oznaczenie procesora? możesz bardziej nakierować o co chodzi? Intel celeron taki jaki jest w tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
m4s Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Opisują na necie że jest lutowany do płyty głównej = czyli nic z upgradu procesora nie będzie
Domisiek Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 co do Minta. Jakie środowisko wybrać? Czy wpłynie to na płynność użytkowania systemu?
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi