Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Na 1gb proponuje 32 bitowy linux lekkie środowiska graficzne LXDE,Fluxbox,XFCE,MATE -zużycie pamięci systemu gołego 80-150MB.

Sam mam mini lapka 1GB Acer ATOM /83 mb zuzycia Ramu-LXDE/ Oryginalnie był XP.

Przy 64 bitowych wersjach zuzycie pamięci 180-350 MB.

Ze swojej strony proponuje dystrybucje Slackware na której siedzę od 2003 r. jak definitywnie wyrzuciłem "NajXP" system z mojego desktopu.

Ale jak kto woli bardziej windowso przyjazne instalowanie na początek to klony Debiana - LUBUNTU/LXDE/ i XUBUNTU/XFCE/ bedą też OK.

Pozdrawiam wszystkich .

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Na 1gb proponuje 32 bitowy linux lekkie środowiska graficzne LXDE,Fluxbox,XFCE,MATE -zużycie pamięci systemu gołego 80-150MB.

Sam mam mini lapka 1GB Acer ATOM /83 mb zuzycia Ramu-LXDE/ Oryginalnie był XP.

Przy 64 bitowych wersjach zuzycie pamięci 180-350 MB.

Ze swojej strony proponuje dystrybucje Slackware na której siedzę od 2003 r. jak definitywnie wyrzuciłem "NajXP" system z mojego desktopu.

Ale jak kto woli bardziej windowso przyjazne instalowanie na początek to klony Debiana - LUBUNTU/LXDE/ i XUBUNTU/XFCE/ bedą też OK.

Pozdrawiam wszystkich .

Forumowy xp 5.1 lite zjada około 50mb ramu :)

Opublikowano

INSIDER

Ale nie biega mi w ogóle o licytacje "ramową" bo podałbym  funkcjonalne 64 bitowe mikrodystrybucje, którym wystarczą  znikome ilości RAMu 10-50 .

W zasadzie dochodzę do wniosku , że system powinien być na tyle mały jak tylko możliwe by go widać nie było , a pracuje się na aplikacji która odpowiada naszym wymaganiom.

Lubiłem i lubię/nostalgia/ XP widząc jak w nowych odsłonach  korporacja wpiep...a się na mój sprzęt instalując swoje biznesowe usługi  w moim prywatnym se domu.

Dzieki Bogu wybór mam za sobą i jest OK.

POdałem jedynie kilka odmiennych /podobna zasobożerność/  zamienniki na stary wysłużony  XP jak ktoś nie chce byc dłużej częścią Wielkiej Szczęśliwej Przymusowo-Dobrowolnej Windowsowej Domeny 10.

W zasadzie zostaje stary XP lub alternatywa /linux,bsd/ lub wycinanie korporacyjnych usług w 7,8,10 wracających jak bumerang w kolejnych poprawkach co czyni to forum i co popieram bo czesto ostatnio instaluję ludziom Wasze mody ciesząc się ,że osobiście jestem od nich wolny :-)

Opublikowano

To powiedzcie mi czy to instalowac czy lepiej minta?

??

Kolego  słuchaj  doświadczonych  ( jak  INSIDER )  masz instalować  XP  bo widzę że  Twoja wiedza  bez urazy jest  " słaba "  a jak masz  obawy  że będą  ścigali ciebie  za pirata  to ci mogę podesłać  orginał  klucz z  nalepki  mojego starego WinXP  i nikt ci nie udowodni że to nie Twój  klucz  bo  naklejka po  tylu latach  mogła ci się zetrzeć  1000  razy.

Opublikowano

Popieram Kolegę powyżej.

Nie popieram za to namawiania "zielonych" na "preaktywowane" cokolwiek oraz insynuacji, że ktokolwiek pobiera filmy z torrentów, czy że jest w gronie 70% osób korzystających z piratów.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie