bratpit Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam Wszystkich. Na 1gb proponuje 32 bitowy linux lekkie środowiska graficzne LXDE,Fluxbox,XFCE,MATE -zużycie pamięci systemu gołego 80-150MB. Sam mam mini lapka 1GB Acer ATOM /83 mb zuzycia Ramu-LXDE/ Oryginalnie był XP. Przy 64 bitowych wersjach zuzycie pamięci 180-350 MB. Ze swojej strony proponuje dystrybucje Slackware na której siedzę od 2003 r. jak definitywnie wyrzuciłem "NajXP" system z mojego desktopu. Ale jak kto woli bardziej windowso przyjazne instalowanie na początek to klony Debiana - LUBUNTU/LXDE/ i XUBUNTU/XFCE/ bedą też OK. Pozdrawiam wszystkich .
VACek Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam Wszystkich. Na 1gb proponuje 32 bitowy linux lekkie środowiska graficzne LXDE,Fluxbox,XFCE,MATE -zużycie pamięci systemu gołego 80-150MB. Sam mam mini lapka 1GB Acer ATOM /83 mb zuzycia Ramu-LXDE/ Oryginalnie był XP. Przy 64 bitowych wersjach zuzycie pamięci 180-350 MB. Ze swojej strony proponuje dystrybucje Slackware na której siedzę od 2003 r. jak definitywnie wyrzuciłem "NajXP" system z mojego desktopu. Ale jak kto woli bardziej windowso przyjazne instalowanie na początek to klony Debiana - LUBUNTU/LXDE/ i XUBUNTU/XFCE/ bedą też OK. Pozdrawiam wszystkich . Forumowy xp 5.1 lite zjada około 50mb ramu
bratpit Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 INSIDER Ale nie biega mi w ogóle o licytacje "ramową" bo podałbym funkcjonalne 64 bitowe mikrodystrybucje, którym wystarczą znikome ilości RAMu 10-50 . W zasadzie dochodzę do wniosku , że system powinien być na tyle mały jak tylko możliwe by go widać nie było , a pracuje się na aplikacji która odpowiada naszym wymaganiom. Lubiłem i lubię/nostalgia/ XP widząc jak w nowych odsłonach korporacja wpiep...a się na mój sprzęt instalując swoje biznesowe usługi w moim prywatnym se domu. Dzieki Bogu wybór mam za sobą i jest OK. POdałem jedynie kilka odmiennych /podobna zasobożerność/ zamienniki na stary wysłużony XP jak ktoś nie chce byc dłużej częścią Wielkiej Szczęśliwej Przymusowo-Dobrowolnej Windowsowej Domeny 10. W zasadzie zostaje stary XP lub alternatywa /linux,bsd/ lub wycinanie korporacyjnych usług w 7,8,10 wracających jak bumerang w kolejnych poprawkach co czyni to forum i co popieram bo czesto ostatnio instaluję ludziom Wasze mody ciesząc się ,że osobiście jestem od nich wolny :-)
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 To powiedzcie mi czy to instalowac czy lepiej minta? ?? Kolego słuchaj doświadczonych ( jak INSIDER ) masz instalować XP bo widzę że Twoja wiedza bez urazy jest " słaba " a jak masz obawy że będą ścigali ciebie za pirata to ci mogę podesłać orginał klucz z nalepki mojego starego WinXP i nikt ci nie udowodni że to nie Twój klucz bo naklejka po tylu latach mogła ci się zetrzeć 1000 razy.
C9S Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 jak się obawiasz legalności to win xp na allegro jest za grosze
piosylant Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Popieram Kolegę powyżej. Nie popieram za to namawiania "zielonych" na "preaktywowane" cokolwiek oraz insynuacji, że ktokolwiek pobiera filmy z torrentów, czy że jest w gronie 70% osób korzystających z piratów.
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi