Jump to content

Gigabyte GF GTX 1050 (GV-N1050OC-2GD)

Recommended Posts

Posted

Wiesz ja tylko ci napisałem co ja "odczuwam" przy tych fpsach Vsyncach i innych takich a ten materiał to taki bardziej profesjonalny :D 

Posted

Nie bardzo ignorancje ci powiem :) w sumie dobrze że można przynajmniej napisać post i ktoś próbuje to w jakiś sposób ogarnąć a nie jak ludzie którzy nie mieli styczności z grą ale piszą "A tam p**dolisz 60 fps wystarczy" :D 

Posted

Jak widać, nie można być znawcą wymagań gier, gdy gra się w jedną/dwie... do tego w inną/inne niż inni. ;)

Po tej rozmowie już od wczoraj na lapku mam wyłączony V-sync, bo faktycznie przyspiesza reakcję i na tak małym ekranie page tearing nie bije po oczach. Na stacjonarce (z grafiką jak w temacie w 1920x1080 na 40-tu calach w odległości 110 cm) rwanie obrazu jest tak bolesne, że V-sync pozostawiam włączony.

Posted

Co do tearingu to w CSie np przy wyłączeniu Vsynca ( co jest obowiązkowe) nie ma właśnie rwania ekranu a w takim WWE2k17 rwie jak cholera :)

Posted

Najnowszy (kolejny) sterownik wywala się w taki sam sposób. Ostatni normalnie działający to ten z grudnia (pobierany przez WU). Podejrzewam wadę karty lub wadę Windows 10. ;)

Posted

Nie wiem jaką masz wersje ale jest jedna sprawa nie wiem czy używasz czegokolwiek z GeForce Experiance jeśli nie to polecam wywalić całkiem sterownik z doczyszczeniem a później customową instalacje i tam zaznacz tylko Sterownik, Oprogramowanie PhysX i Sterownik Audio HD :)

Posted

Zawsze tak robię. Experience to kupa. Dopasowuje ustawienia gier do możliwości sprzętu, jednak robi to nieudolnie. Wolę mieć kontrolę nad ustawieniami graficznymi w grach. Poza tym telemetria NV (wg niektórych źródeł) znajduje się właśnie w Experience.

Najnowszy sterownik instaluje się po to, by po restarcie pokazać mi wykrzyknik przy grafice w Menedżerze urządzeń.

Posted

Może spróbuj wersję beta zainstalować... co do telemetrii to nie są plotki serio tak jest chociażby można to zobaczyć jak i wyłączyć przy użyciu autoruns :)