Guest Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Wiesz ja tylko ci napisałem co ja "odczuwam" przy tych fpsach Vsyncach i innych takich a ten materiał to taki bardziej profesjonalny Quote
P1O Posted February 16, 2017 Author Report Posted February 16, 2017 Dodaję + za [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Nie pomógł, ale zwrócę honor za swoją ignorancję. Quote
Guest Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Nie bardzo ignorancje ci powiem w sumie dobrze że można przynajmniej napisać post i ktoś próbuje to w jakiś sposób ogarnąć a nie jak ludzie którzy nie mieli styczności z grą ale piszą "A tam p**dolisz 60 fps wystarczy" Quote
P1O Posted February 16, 2017 Author Report Posted February 16, 2017 Jak widać, nie można być znawcą wymagań gier, gdy gra się w jedną/dwie... do tego w inną/inne niż inni. Po tej rozmowie już od wczoraj na lapku mam wyłączony V-sync, bo faktycznie przyspiesza reakcję i na tak małym ekranie page tearing nie bije po oczach. Na stacjonarce (z grafiką jak w temacie w 1920x1080 na 40-tu calach w odległości 110 cm) rwanie obrazu jest tak bolesne, że V-sync pozostawiam włączony. Quote
Guest Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Co do tearingu to w CSie np przy wyłączeniu Vsynca ( co jest obowiązkowe) nie ma właśnie rwania ekranu a w takim WWE2k17 rwie jak cholera Quote
P1O Posted February 26, 2017 Author Report Posted February 26, 2017 Najnowszy (kolejny) sterownik wywala się w taki sam sposób. Ostatni normalnie działający to ten z grudnia (pobierany przez WU). Podejrzewam wadę karty lub wadę Windows 10. Quote
Guest Posted February 26, 2017 Report Posted February 26, 2017 Nie wiem jaką masz wersje ale jest jedna sprawa nie wiem czy używasz czegokolwiek z GeForce Experiance jeśli nie to polecam wywalić całkiem sterownik z doczyszczeniem a później customową instalacje i tam zaznacz tylko Sterownik, Oprogramowanie PhysX i Sterownik Audio HD Quote
P1O Posted February 26, 2017 Author Report Posted February 26, 2017 Zawsze tak robię. Experience to kupa. Dopasowuje ustawienia gier do możliwości sprzętu, jednak robi to nieudolnie. Wolę mieć kontrolę nad ustawieniami graficznymi w grach. Poza tym telemetria NV (wg niektórych źródeł) znajduje się właśnie w Experience. Najnowszy sterownik instaluje się po to, by po restarcie pokazać mi wykrzyknik przy grafice w Menedżerze urządzeń. Quote
Guest Posted February 26, 2017 Report Posted February 26, 2017 Może spróbuj wersję beta zainstalować... co do telemetrii to nie są plotki serio tak jest chociażby można to zobaczyć jak i wyłączyć przy użyciu autoruns Quote
Recommended Posts