mateusz73 Posted February 4, 2017 Report Posted February 4, 2017 Witam mam pytanie na forum był kiedyś taki system windows 8.1 na pendrive opis który miałem zapisany: co to jest : - awaryjny system na pendrive , ale nie typu live czy pe - system nie startuje z ram-u tylko zapisany jest na vhd na pendrivie , wiec można dowolnie konfigurować , instalować app-ki i stery itd ... i po restarcie wszystkie zmiany są zapamietane - wcześniej użylem swojego mod-a core , ale tym razem dałem PRO-TC7.3 - przetestowalem app-ki wymagające FNET i skype potrzebujący IE - przyjeło wszystkie sterowniki w tym grafiki - wszystko to zmieściłem na starym penku 3,7gb troszke zapełniłem biednego pena (E:) ale ile można zmieścić na 3.7gb ... testy : system aktywowany (fnet4.5) , nlite (fnet2.0) , rtSeven (fnet3.5) , skype (IE) , yt (IE) obraz pena 81ToGo.ima (3.7gb) i spakowany winrar-em (700mb) jak to przetestować: - rozpakować 81ToGo.rar - wypalić pena w Rufus-ie ... opcje : > fileSystem > NTFS > zmienić ISOimage na DDimage > wskazać 81ToGo.ima ( zmienić typeOfFiles na All Files (*.*) ) > Start - restart , bootMenu > pen po uruchomieniu chwile pomieli i restart - po restarcie, bootMenu > pen ... beda konfigi , zapyta o klucz ( jest opcja pomiń ) trzeba cierpliwie czekać ... bo "pare minut" to potrwa (wszystko idzie przez usb ... u mnie 2.0) normalny boot systemu jest dość szybki , a lag-i w porównaniu z hdd minimalne .... a po uruchomieniu to już tylko normalna zabawa , jak ze zwykłym 8.1 ... wypalanie rufusem raz przetestowałem do końca instalki ... wiec powinno być oki ... ps. odradzam wyłączanie na siłe i wyciaganie pendriva w czasie pracy ... ... sa ciagłe transfery "do" i "z" pendriva ... urwanie przesyłania danych może sie źle skończyć dla pen-a Czy na forum gdzieś to się znajduję bądź znalazł by się autor tego ? Z góry dziękuje i pozdrawiam Quote
euromuza Posted May 17, 2017 Report Posted May 17, 2017 Pewnie o to chodzi: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts