Jump to content

Windows 7 Ultimate MOD [x86-x64] v.2

Mrs.K

Recommended Posts

OPIS

Baza: Ultimate SP 1 [x86-x64]

Dodane:

• 7zip
  • HashCheck
  • TakeownershipEx
  • Tweaki
  • Notepad2
  • Pełne prawa Administratora

Zintegrowane:

• Poprawki ( bez szpiegujących )
  • Internet Explorer 11
  • DotNET, łącznie z wersją 4.6.1

Usunięte:

• Gadżety
  • Większość dźwięków
  • Windows Media Center
  • Języki
  • Klawiatury
  • Język naturalny
  • Gry
  • Windows Defender
  • Sterowniki (skanery, drukarki )
  • Easy Transfer
  • Folder WINSXS ( kompresja, usunięty zbędny balast )
  • Tapety
  • Motywy aero ( zostawiony domyślny )
  • Usługa raportowania błędów systemu Windows
  • Usługa biometryczna
  • Zip ( i inne śmieci )

Zrzuty:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeśli podoba Cie moja modyfikacja oceń poniżej i kliknij strzałeczkę, motywuje mnie to do dalszej pracy.

============================================================================================================

Po ukazaniu się pulpitu, zresetuj PC ponownie.

Pobieranie:

Wersja x86

Wersja x64

thetiesto, geronimo, moszter and 1 other like this

Zaznaczam z góry, że nie wytykam błędów tylko staram się doradzić. Zintegruj NET 4.6.2, bo to jest obecnie najnowsza wersja. Zastanowiłbym się nad dodawaniem jakichkolwiek programów. Osobiście popieram i używam 7-zip, natomiast znam zagorzałych użytkowników WinRar i innych archiwizatorów. Notepad2, TakeownershipEx, Hashcheck - dobre, ale nie każdy używa. Tweaki i pełne prawa admina jak najbardziej, to jest realne usprawnienie modyfikacji.

Hej, zaznaczam ze jestem cialkowicie zielony w tych sprawach! Mam zamiar zrobic format i szukam systemu, czy ten nadaje sie? Rozumiem, ze mam scignac nagrac na plytke dvd, zrobic format, wlozyc plytke i zainstalowac system? 

Możesz na płytkę do czego polecam UltraISO lub na pendirve poprzez rufusa :) 

Dzięki  Kasi  przede wszystkim  udało mi się pierwszy raz  ściągnąć obraz z Mega :D./  dobra rada /  . 64 Bit Win 7  zainstalował się bez problemów z nagranej płyty DVD  .

System działa szybko !!! / choć na starym dysku HDD 320GB SATA II 2,5" /  .  Start do postawienia pulpitu  -  18 sekund !!!  .  Pamięci na biegu jałowym bierze - 720MB  /   dla porównania pełny Win 7  -  1360 MB / .

Na razie wsio działa prawidłowo .  Muszę wgrać sterowniki / Asrock H97 Pro4 , Core i5 .... /   i podstawowe  potrzebne mi programy  do pracy .

Dobra robota . Wielki SZACUN     Moderatorze Kasiu :)

Niestety ale nie umiem tego pobrać. Czy jest możliwość wrzucenia tego na jakiś normalny serwer??

Ja koledze pomogę bo pomocny ze mnie kret ! :D 

Pobierz ten programik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] !

Odpalasz go klikasz plus i wklejasz link który dodała Kasia w zależności jaką chcesz wersje 32 albo 64 okej i się ściąga :D

Właśnie testowany system.Parę "drobiazgów" moim zdaniem ważnych.

1.Za dużo sterów wycięte

2.Można by użyć najnowszego obrazu do modyfikacji,na WU pokazało 53 ważne poprawki i 37 zalecanych (nawet z 2011,2013,2014 do 2016)

3.Opcja przywracania systemu skopana

Nie żebym się czepiał,ale tak na szybko tyle uwag.Systemik dość szybko startuje,przyjemne dla oka:) :) Niemniej jednak KASIU jeszcze troszkę pracy przed Tobą.Daleko mu jeszcze do Win DreamOS - Extreme (x86-x64) v.3 Prezesa tego Zarządu. :) Pozdrawiam i nie zniechęcam do dalszej pracy :) .

rafik45 likes this

Właśnie testowany system.Parę "drobiazgów" moim zdaniem ważnych.

1.Za dużo sterów wycięte

2.Można by użyć najnowszego obrazu do modyfikacji,na WU pokazało 53 ważne poprawki i 37 zalecanych (nawet z 2011,2013,2014 do 2016)

3.Opcja przywracania systemu skopana

Nie żebym się czepiał,ale tak na szybko tyle uwag.Systemik dość szybko startuje,przyjemne dla oka:) :) Niemniej jednak KASIU jeszcze troszkę pracy przed Tobą.Daleko mu jeszcze do Win DreamOS - Extreme (x86-x64) v.3 Prezesa tego Zarządu. :) Pozdrawiam i nie zniechęcam do dalszej pracy :) .

Sterowniki tylko od skanerów i drukarek a przywracanie systemu jest wyłączone, dlatego wyskakuje błąd :)

OK już poszło , zmieniłem adres mailowy , nie wiem czemu tak się działo , ale po zmianie poczty założyłem konto bez problemu .

Sorry za zamieszanie i dzęki za szybkie odpowiedzi i porady.

Ja już mam zainstalowany ten

Windows 7 Ultimate MOD x64

i jak narazie u mnie działa bez zarzutów , szybko i płynnie , no ale chciałem ten nowszy przetestować

OK już poszło , zmieniłem adres mailowy , nie wiem czemu tak się działo , ale po zmianie poczty założyłem konto bez problemu .

Sorry za zamieszanie i dzęki za szybkie odpowiedzi i porady.

Ja już mam zainstalowany ten

Windows 7 Ultimate MOD x64

i jak narazie u mnie działa bez zarzutów , szybko i płynnie , no ale chciałem ten nowszy przetestować

Ta wersja jest najnowsza ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information