annonying_anoni Posted January 28, 2017 Report Posted January 28, 2017 mówię żeby nie integrować sterowników sata ,ponieważ niepamiętam na którym iso wywalało mi bsoda w instalatorze przez stery sata - po wczytaniu sterów przez f6 problemu nie było Quote
budzik2000 Posted January 28, 2017 Author Report Posted January 28, 2017 Ludzie... Czy ktoś wkońcu może dac mi odpowiedź skąd mogę pobrać te aktualizacje najnowsze?!! Wysłane z LG tapatalka Quote
Nieobecny Posted January 28, 2017 Report Posted January 28, 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
P1O Posted January 28, 2017 Report Posted January 28, 2017 mówię żeby nie integrować sterowników sata ,ponieważ niepamiętam na którym iso wywalało mi bsoda w instalatorze przez stery sata - po wczytaniu sterów przez f6 problemu nie było ...i tylko w związku z tym jestem przeciw integracji sterowników. WinSetupFromUSB, który - jako jeden z niewielu - robi w pełni sprawne instalki XP na USB i posiada własne sterowniki SATA, dzięki czemu nie trzeba nic integrować w obrazie. Miałem BSODy, instalując na AMD XP ze sterami Intela. Przypomnijcie też sobie W7 sprzed roku od NiKKA - zintegrowane stery potrafiły zrobić wiele problemów. Quote
budzik2000 Posted January 29, 2017 Author Report Posted January 29, 2017 Dobra powiem tak zrobiłem teraz tylko zainstaluje u siebie jak będzie latać to dodaje tu Niestety waży to 1GB nwm czemu Quote
P1O Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 Konsekwencje aktualizacji. Chyba nie jest to powód do zdziwienia. Quote
bison616 Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 mówię żeby nie integrować sterowników sata ,ponieważ niepamiętam na którym iso wywalało mi bsoda w instalatorze przez stery sata - po wczytaniu sterów przez f6 problemu nie było instalowałem dziesiątki winxp z sterami sata i nie miałem nigdy problemu (po prostu miałeś wypadek losowy) Quote
Nieobecny Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 Sterowniki SATA są ignorowane jeśli sprzęt nie jest zgodny. Podejrzewam złe wykonanie obrazu ISO lub złe zintegrowanie sterowników(to akurat jest możliwe - konflikt sterowników - może się zdarzyć na specyficznej maszynie). Quote
P1O Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Integrowanie sterowników SATA jest zbędne, gdy używamy WinSetupFromUSB, bo ten program ma własne stery, które wykrywają sprzęt i ładują się z poziomu pierwszego menu jeszcze przed uruchomieniem właściwej instalacji. Quote
dziubek Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Dobra powiem tak zrobiłem teraz tylko zainstaluje u siebie jak będzie latać to dodaje tu Niestety waży to 1GB nwm czemu Gdyż w windows XP aktualizacje często pomimo "integracji" instalowały się w trakcie instalacji w fazie T-13, rozwiązano częściowo poprzez zastosowanie nlite i hfslipa Quote
WinSxS Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Jestem ciekaw postępów autora, coś zrobione? skriny, linki? Quote
gracz555 Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Polecam odpuścić update posready(to zabija stare pc z xp) . Themy również. Najlepiej czysty sp3, direct, framework. Więcej nie trzeba bo i tak większość co najwyżej gra w stare gry na nim. W sumie możesz wydać 2 wersje lite i twoją modowaną Quote
Recommended Posts