Jump to content

Recommended Posts

Posted

mówię żeby nie integrować sterowników sata ,ponieważ niepamiętam na którym iso wywalało mi bsoda w instalatorze przez stery sata - po wczytaniu sterów przez f6 problemu nie było

...i tylko w związku z tym jestem przeciw integracji sterowników. WinSetupFromUSB, który - jako jeden z niewielu - robi w pełni sprawne instalki XP na USB i posiada własne sterowniki SATA, dzięki czemu nie trzeba nic integrować w obrazie. Miałem BSODy, instalując na AMD XP ze sterami Intela. Przypomnijcie też sobie W7 sprzed roku od NiKKA - zintegrowane stery potrafiły zrobić wiele problemów.

Posted

mówię żeby nie integrować sterowników sata ,ponieważ niepamiętam na którym iso wywalało mi bsoda w instalatorze przez stery sata - po wczytaniu sterów przez f6 problemu nie było

instalowałem dziesiątki winxp z sterami sata i nie miałem nigdy problemu (po prostu miałeś wypadek losowy)

Posted

Sterowniki SATA są ignorowane jeśli sprzęt nie jest zgodny. Podejrzewam złe wykonanie obrazu ISO lub złe zintegrowanie sterowników(to akurat jest możliwe - konflikt sterowników - może się zdarzyć na specyficznej maszynie).

Posted

Integrowanie sterowników SATA jest zbędne, gdy używamy WinSetupFromUSB, bo ten program ma własne stery, które wykrywają sprzęt i ładują się z poziomu pierwszego menu jeszcze przed uruchomieniem właściwej instalacji.

Posted

Dobra powiem tak zrobiłem :D teraz tylko zainstaluje u siebie jak będzie latać to dodaje tu :D Niestety waży to 1GB :( nwm czemu :(

Gdyż w windows XP aktualizacje często pomimo "integracji" instalowały się w trakcie instalacji w fazie T-13, rozwiązano częściowo poprzez zastosowanie nlite i hfslipa

Posted

Polecam odpuścić update posready(to zabija stare pc z xp) . Themy również. Najlepiej czysty sp3, direct, framework. Więcej nie trzeba bo i tak większość co najwyżej gra w stare gry na nim. W sumie możesz wydać 2 wersje lite i twoją  modowaną :D