Jump to content

Aktualizacje Windowsa 8.1

szykuss

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar zainstalować na czysto Windowsa 8.1 . Jak i jakie mam pobrać aktualizacje do owego Windowsa. Windows Update nie działa jak należy dlatego chciałbym to zrobić w inny sposób. Po prostu pobrać je z oficjalnej strony Microsoftu. Widziałem że jest takie coś jak PAKIET ZBIORCZY. Ale nie wiem który jest najnowszy. I czy po zainstalowaniu Windowsa wystarczy tylko pobrać taki najnowszy pakiet ze wszystkimi aktualizacjami i już ??

Proszę pomóżcie  

Tu masz sposób na naprawę WU w Win 8.1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Będzie ok 200 aktualizacji.

U mnie niestety ten sposób nie działa. Pobrałem te łaty i podczas ich instalacji otwiera się okno z komunikatem "Trwa wyszukiwanie aktualizacji na tym komputerze". I trwa to w nieskończoność...

@Up

Nie masz racji, u mnie było to samo a plik .msu potrafię poprawnie uruchomić.

Zeby nie było podczas próby instalacji tych poprawek WU był wyłączony w usługach, po czym zrestartowany komputer.

Do tego od zawsze ustawiam WU nie na automat tylko ...wyszukaj ale nie pobieraj i nie instaluj aktualizacji.

Pomógł dopiero WSUS Offline update.

Widocznie MS pod dowództwem tego Hindusa uwalił także WU na Windows 8.1, podobnie jak na Windows 7.

Widocznie MS pod dowództwem tego Hindusa uwalił także WU na Windows 8.1, podobnie jak na Windows 7.

Wszystko pięknie działa tylko MS uaktualnił usługę - trzeba zainstalować nową wersję, która jest zawarta w tych poprawkach w podanej kolejności.

rozumiem, szukam tego tematu z dobrymi i złymi aktualizacjami dla win 8.1 na laptopa /nie potrafię szczerze znależć.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Części tych aktualizacji już nie ma, a inne zostały zintegrowane w pakiecie zbiorczym.

Wszystko pięknie działa tylko MS uaktualnił usługę - trzeba zainstalować nową wersję, która jest zawarta w tych poprawkach w podanej kolejności.

Części tych aktualizacji już nie ma, a inne zostały zintegrowane w pakiecie zbiorczym.

Wiec tak, otwieram WU win 8.1  i co dalej wybrac, wszystkie aktualizacje? Nie chce instalowac syfu :)  I tylko to chcialbym wiedziec Wiktorynku.

Więc tak dla zainteresowanych , a widzę jest sporo osób na forum tworzę a w zasadzie uaktualniam wpis jak integrować sterowniki w obraz przy użyciu programu wintoolkit :

zarówno do 7 jak i do 8.1 przy użyciu aktualizacji od kolegi wiktorynka:D pozdrawiam serdecznie

Wszystkie spoza listy. A po zaktualizowaniu odpal ten skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wybacz ze dopiero teraz jestem dostepny, ze wzgledu na prace medyczna.

Spoza listy- napisales Drogi kolego, teraz napisz prosze, jakiej listy?

witam a ja panowie ma taki problem ze po instalacji systemu oczywiscie wlaczylem aktualizacje i znalazlo mi te ponad 200 sztuk... nastepnie wszystkie ladnie pieknie sie zainstalowaly... nastepuje restart kompa i po odpaleniu zaczyna sie aktualizowac komp i tu caly czas jest 0%.... nie wejdzie nawet do systemu...

Daj mu czas, ponad dwieście sztuk = musi sciągnąć i rozpakować/robi to etapami/

Sprawdź wielkość folderu c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\

Czy jest stała , czy też może zwiększa się

Nowo zainstalowany JG8.1 z zapasów płytowych + kms. Dziesiatka (też jg) mnie wykończyła :) Pany prośba jak sprawdzić co w nim brakuje konkretnie, pakiety itd?

Do tej pory odpalałem WU i jechałem jak leci pamiętając o paru numerach niechcianych. Znowu laptop z W8.0 nieaktualizowany od lat (przeoczyłem) i hula. Wolałbym wersje instalowane niż integrowanie z instalacją, mało informatyczny jestem :rolleyes:

Opss, edit:

Wszystkie spoza listy. A po zaktualizowaniu odpal ten skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy powyższy schemat dalej polecany?

Czas na nowo wrzucić jg8.1.

Wrzuciłem testowo po 10-ce ale wogle nie aktualizowałem i się wysypał - nie dał się naprawić.

Teraz go dopieszczę i powinien posłużyć lata.

Edit.

W8.1 już zainstalowany. Słuchajcie mam teraz 2 pytania:

1. czy zainstalować KMSpico przed przystąpieniem do aktualizacji (pewnie będzie sporo bo system z 14r. :) ),

po tym oczywiście w/w skrypt?

Czy po prostu potem?

2. Czy nowe aktualizacje oraz skrypt nie usuną modyfikacji sromotnika z jego jg8.1?

Panowie (i Panie jak są) jak powiedział sam mistrz:

Na modach tego nie stosujemy. Daj log skryptu z dysku C - UUAWU.log

Jak na modzie sromotnikowym.się nie da (nawet logu nie zrobił) to czy jest jakiś fajny sposób na zastosowanie większości w/w usprawnień?

Czysty system stoi i czeka na aktualizacje a ja się zastanawiam czy i jak je zainstalować. Po odpaleniu WU mój PC zamienia się w szpieg kontra szpieg a ja nie będę mógł nic z tym zrobić :(

Panowie, z racji ze w/w mod nie nadaje się do skryptu m4s a po pełnym WA zaczął dziwnie się zachowywać (porty usb, myszka, modem wifi) mam prośbę jaki mod bądź usprawniony obraz w8.1 brać aby sprawnie działał i poszedł na nim ten skrypt.

Szkoda troche bo sromotnikowy chodził jak burza i się nie rozrastał przez pare lat!