szykuss Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Witam Mam zamiar zainstalować na czysto Windowsa 8.1 . Jak i jakie mam pobrać aktualizacje do owego Windowsa. Windows Update nie działa jak należy dlatego chciałbym to zrobić w inny sposób. Po prostu pobrać je z oficjalnej strony Microsoftu. Widziałem że jest takie coś jak PAKIET ZBIORCZY. Ale nie wiem który jest najnowszy. I czy po zainstalowaniu Windowsa wystarczy tylko pobrać taki najnowszy pakiet ze wszystkimi aktualizacjami i już ?? Proszę pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
00000.exe Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Lepiej nie instalować aktualizacji, ale jeśli chcesz to wystarczy zainstalować pakiet zbiorczy po instalacji Windowsa. Chyba jest najnowszy z sierpnia 2016. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Tu masz sposób na naprawę WU w Win 8.1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będzie ok 200 aktualizacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam27 Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 Witam W takim razie - odnosnie win 8.1 (updat'y nie byly uaktualniane przez 8 miesiecy) instalowac te updat'y czy instalowac pakiet zbiorczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 WU samo dobierze co trzeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy17d Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Tu masz sposób na naprawę WU w Win 8.1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będzie ok 200 aktualizacji. U mnie niestety ten sposób nie działa. Pobrałem te łaty i podczas ich instalacji otwiera się okno z komunikatem "Trwa wyszukiwanie aktualizacji na tym komputerze". I trwa to w nieskończoność... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 No pewnie że trwa w nieskończoność skoro WU działa w tle. Ehhh... nie umieć zainstalować 2 poprawek msu... Oddaj w ręce fachowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupak Amaru Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 @Up Nie masz racji, u mnie było to samo a plik .msu potrafię poprawnie uruchomić. Zeby nie było podczas próby instalacji tych poprawek WU był wyłączony w usługach, po czym zrestartowany komputer. Do tego od zawsze ustawiam WU nie na automat tylko ...wyszukaj ale nie pobieraj i nie instaluj aktualizacji. Pomógł dopiero WSUS Offline update. Widocznie MS pod dowództwem tego Hindusa uwalił także WU na Windows 8.1, podobnie jak na Windows 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam27 Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 WU samo dobierze co trzeba. rozumiem, szukam tego tematu z dobrymi i złymi aktualizacjami dla win 8.1 na laptopa /nie potrafię szczerze znależć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Widocznie MS pod dowództwem tego Hindusa uwalił także WU na Windows 8.1, podobnie jak na Windows 7. Wszystko pięknie działa tylko MS uaktualnił usługę - trzeba zainstalować nową wersję, która jest zawarta w tych poprawkach w podanej kolejności. rozumiem, szukam tego tematu z dobrymi i złymi aktualizacjami dla win 8.1 na laptopa /nie potrafię szczerze znależć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Części tych aktualizacji już nie ma, a inne zostały zintegrowane w pakiecie zbiorczym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam27 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Wszystko pięknie działa tylko MS uaktualnił usługę - trzeba zainstalować nową wersję, która jest zawarta w tych poprawkach w podanej kolejności. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Części tych aktualizacji już nie ma, a inne zostały zintegrowane w pakiecie zbiorczym. Wiec tak, otwieram WU win 8.1 i co dalej wybrac, wszystkie aktualizacje? Nie chce instalowac syfu I tylko to chcialbym wiedziec Wiktorynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Wszystkie spoza listy. A po zaktualizowaniu odpal ten skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Więc tak dla zainteresowanych , a widzę jest sporo osób na forum tworzę a w zasadzie uaktualniam wpis jak integrować sterowniki w obraz przy użyciu programu wintoolkit : zarówno do 7 jak i do 8.1 przy użyciu aktualizacji od kolegi wiktorynka:D pozdrawiam serdecznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam27 Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Wszystkie spoza listy. A po zaktualizowaniu odpal ten skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wybacz ze dopiero teraz jestem dostepny, ze wzgledu na prace medyczna. Spoza listy- napisales Drogi kolego, teraz napisz prosze, jakiej listy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 No dostałeś linka do mua skryptu-który ideału za Ciebie brudną robotę. Tap Tap ... TapaTalk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 lista niepożądanych = skrypt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ada6666 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 witam a ja panowie ma taki problem ze po instalacji systemu oczywiscie wlaczylem aktualizacje i znalazlo mi te ponad 200 sztuk... nastepnie wszystkie ladnie pieknie sie zainstalowaly... nastepuje restart kompa i po odpaleniu zaczyna sie aktualizowac komp i tu caly czas jest 0%.... nie wejdzie nawet do systemu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Daj mu czas albo szykuj się do reinstalki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ada6666 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 leci jak na ta chwile juz z 7 godzine i dalej 0%... a reinstalka byla robiona wlasnie dlatego sciagnelem aktualizacje... czekac jeszcze moze do jutra ruszy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Nie, to juz zdecydowanie za długo, coś poszło nie tak - reinstalka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Daj mu czas, ponad dwieście sztuk = musi sciągnąć i rozpakować/robi to etapami/ Sprawdź wielkość folderu c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ Czy jest stała , czy też może zwiększa się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Ale jemu już wyszukało, pobrało i zaktualizowało. Zatrzymało się na 0% po restarcie gdy trwa aktualizacja niektórych składników. Reinstalka, bo coś poszło nie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupak Amaru Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Bo się zaznacza po 25-30 na raz a nie 200. Zaktualizuje i znowu 30 potem restart, wtedy idzie poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirotaro Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 Nowo zainstalowany JG8.1 z zapasów płytowych + kms. Dziesiatka (też jg) mnie wykończyła Pany prośba jak sprawdzić co w nim brakuje konkretnie, pakiety itd? Do tej pory odpalałem WU i jechałem jak leci pamiętając o paru numerach niechcianych. Znowu laptop z W8.0 nieaktualizowany od lat (przeoczyłem) i hula. Wolałbym wersje instalowane niż integrowanie z instalacją, mało informatyczny jestem Opss, edit: Wszystkie spoza listy. A po zaktualizowaniu odpal ten skrypt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy powyższy schemat dalej polecany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam27 Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 Dołączam się do pytania Pirotaro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirotaro Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Upss, czy w/w lista/skrypt aktualna? Adam27 udało się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Tak, aktualny, skrypt na bieżąco uaktualniam Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirotaro Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Czas na nowo wrzucić jg8.1. Wrzuciłem testowo po 10-ce ale wogle nie aktualizowałem i się wysypał - nie dał się naprawić. Teraz go dopieszczę i powinien posłużyć lata. Edit. W8.1 już zainstalowany. Słuchajcie mam teraz 2 pytania: 1. czy zainstalować KMSpico przed przystąpieniem do aktualizacji (pewnie będzie sporo bo system z 14r. ), po tym oczywiście w/w skrypt? Czy po prostu potem? 2. Czy nowe aktualizacje oraz skrypt nie usuną modyfikacji sromotnika z jego jg8.1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirotaro Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Panowie (i Panie jak są) jak powiedział sam mistrz: Na modach tego nie stosujemy. Daj log skryptu z dysku C - UUAWU.log Jak na modzie sromotnikowym.się nie da (nawet logu nie zrobił) to czy jest jakiś fajny sposób na zastosowanie większości w/w usprawnień? Czysty system stoi i czeka na aktualizacje a ja się zastanawiam czy i jak je zainstalować. Po odpaleniu WU mój PC zamienia się w szpieg kontra szpieg a ja nie będę mógł nic z tym zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirotaro Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Panowie, z racji ze w/w mod nie nadaje się do skryptu m4s a po pełnym WA zaczął dziwnie się zachowywać (porty usb, myszka, modem wifi) mam prośbę jaki mod bądź usprawniony obraz w8.1 brać aby sprawnie działał i poszedł na nim ten skrypt. Szkoda troche bo sromotnikowy chodził jak burza i się nie rozrastał przez pare lat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts