muf18 Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 Do kasacji, nie miarodajny według user'ów. Quote
FAFAŁ Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 Czy mozesz pobrac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wybrać ustawienie dla grafiki i po restarcie sprawdzić jeszcze raz wyniki ja ustawiam system cpu i dyski nie pod gry i dla tego może byc rozczarowujący wynik Quote
Nieobecny Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 Pochwała za test, że w ogóle jest i autorowi się chciało, oby takich więcej. Kilka pytań do autora: 1. Czy Vista posiadała w ogóle obsługę DX11, bo autor moda nie zintegrował: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz do działania DX11 we Viście konieczna jest poprawka KB971512(występuje wspólnie jeszcze z 3 poprawkami)? - to mogło zdecydowanie wpłynąć na lepszą wydajność Visty. 2. Co ze sterownikami chipsetu, integry, USB 3.0 do Visty(nie występują do tego chipsetu)? - bez tego system był mniej obciążony i miał mniej uruchomionych procesów co również mogło sie przełożyć na zwiększoną wydajność w grach. 3. Nie kwestionuję testu na modowanych systemach, bo rozumiem, że autor dążył do uzyskania maksymalnej możliwej wydajności bez względu na środki. 4. Generalnie wyniki zbliżone, zwłaszcza w ilości minimalnych fps, gdzie różnica 1 fps jest na granicy błędu pomiarowego. Quote
muf18 Posted February 16, 2014 Author Report Posted February 16, 2014 @FAFAŁ - sprawdzę to, ale za jakiś czas . Ogólnie fajne animacje są na tym Pro Maxxie, ale coś mi się zdawało, że mógł od tego lekko zamulać (choć teoretycznie nic nie było ruszane z aero podczas gry). @wiktorynka: 1/ Tak posiadała jakbym inaczej zrobił go ? Autor moda dodawał skrót do pobrania DX11 i DX9 (zresztą to ja ), i tak to była ta poprawa KB, bez innych instalowałem ją. A nie wiem czemu miałoby poprawić to wydajność, to przecież tylko instalator w postaci .msu DX'a 11 2/ Widziałeś mój screen poprzedni ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystko zainstalowane oprócz driverów grafiki na cpu, ale tego nie instalowałem nigdzie. No co ty system by nie umiał zarządzać tym za bardzo - wiem, bo czasem jadę bez sterów chipsetu i czasem jest ok, a potem się nie ogarnia. 3/ O to mi chodziło 4/ Tak wyniki zbliżone, ale zdziwiła mnie przewaga Visty (chociaż wiedziałem, że ją dobrze zbudowałem w miarę ), ale na takim NOWYM sprzęcie. To znaczy, że biblioteki nie zwiększają swojej wydajności i takie jakie są od lat zostają. Tylko na nowym oprogramowaniu mogą być trochę większe różnice. Quote
Nieobecny Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 He he ale sie udałem z tym autorem moda. Quote
sunrisesuski Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Ładnie test zrobiony chyba lepiej wypada windows vista sp2 x64 Quote
muf18 Posted February 17, 2014 Author Report Posted February 17, 2014 Sam sie zdziwilem, ale tak z tego wychodzi. A do tego Win 7 troszke slabo, ale wcale az taki zly nie jest - roznice to max 3-4 fpsy w avg fps. A tu przedstawiam poziom pewnego forum po zaprezentowaniu mojego testu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
provectus Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 znam to forum dobrze, za dużo tam "znafców", "speców", "przyzwyczajonych do loga (w końcu intel do all zadań, a amd do smieci )", "nimfomanów", "analityków, "sprzedawców","marketingowców" (co najlepsze? SPC do ALL), "kombinatorów", snobów, "bajkopisarzy" i wiele wiele cudaków... ale w jednym maja racje, mod to jak system z dopalaczem, ja bym zrobil czyste dodatkowo...ale to moje zdanie z twoimi tweakami i wylączonymi pewnymi uslugami... Quote
razor1995 Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 @peritus, ja znam to forum aż za dobrze (aah. pamiętny temat na windowsmx.pl), jednak mod to mod, test byłby brdziej obieltywny, gdyby był przeprowadzony na 'czystym' systemie, wtedy byłoby widać wszelkie róznice w wydajności Quote
Recommended Posts