Jump to content

Recommended Posts

Posted

Posiadam laptopa z systemem  Windows 8. Chciałem zaktualizować go do wersji 8.1, więc wszedłem do sklepu i początkowo pojawiał się komunikat, że muszę zainstalować wszystkie aktualizacje. Tak też poczyniłem.

Teraz jak próbuję pobrać aktualizację wyskakuje taki oto błąd:

15909355_1325934747464610_304170295_o.jp

Ktoś wie jak to rozwiązać?

Posted

Lepiej od razu zaktualizuj do Windows 10, może jeszcze można.

Windows 10 jest jednak zdecydowanie bardziej intuicyjny niż ten niewypał czyli 8 i 8.1.

Najlepiej teraz z poziomu Windows 8 zaktualizuj do 10 i aktywuj go.

Potem czysta instalacja od zera Windows 10.

Tylko musisz mieć konkretne sterowniki pod swój laptop bo na systemowych działa ułomnie.

Posted

Oficjalnie darmowa aktualizacja była i jest nadal z Win 7 i Win 8.1. Powinieneś najpierw zaktualizować do Win 8.1. Podstawowa sprawa - nie online, bo to jest najbardziej zawodne. Dałem ci linka do oficjalnego narzędzia. Za jego pomocą możesz zaktualizować system lub zainstalować na czysto. Przygotuj pendrive i postępuj zgodnie ze wskazówkami. Można spróbować czystej instalacji od razu Win 10 - ponoć klucz od Win 8 tez przechodzi. Jeśli nie, to kolejno Win 8.1 potem aktualizacja do Win 10. Na koniec i tak wysoce zalecana czysta instalacja Win 10 czy 8.1 - co tam uważasz za lepsze.

Posted

@wiktorynek, próbowałem zaktualizować najpierw do 8.1, ale mam problem.

Próbując zaktualizować przez sklep za którymś tam razem się udało, ale w końcowej fazie instalacji wyskakuje błąd o którym pisałem wyżej.

Próbowałem też pobrać instalkę Windows 8.1 ze strony, którą mi podałeś i niby wszystko pięknie, ale przy samej końcówce znowu błąd, że nie można zainstalować systemu.

Ręce mi już opadają i nie wiem co mógłbym dalej zrobić.

@bison616, Samsung NP350E5C-A05PL

Posted

Spróbuj wyłączyć wifi podczas instalacji

Sam miałem problem z instalacją win10 gdy miałem podłaczony adapter wifi pod usb, gdy go usunąłem instalacja poszła normalnie

Co do samego lapka to nie powinno być w ogóle problemów z obsługą win10

Posted

1.zainstaluj czysty Windows 8.1 pobrany ze strony Microsoftu

2.zainstaluj sterowniki i tylko kilka niezbędnych programów jak flash czy java

3.zaktualizuj z poziomu Windows 8.1 do W10

4.aktywuj 10

5.zainstaluj na czysto Windows 10

Ale najpierw upewnij się czy są stery pod Windows 10 do tego laptopa.

Samsung ma do tego soft software update i nim można sprawdzić.

Posted

Pobrałem czystego Windowsa ze strony microsoftu i nagrałem obraz na płytę, zainstalowałem aktualizacje z programu dostarczonego przez samsunga, odłączyłem wszystkie urządzenia, wyłączyłem wifi i włożyłem płytę w celu instalacji.

Instalator się odpalił, wszystko pięknie szło. Doszło do 99%, wyświetlił się komuniakt, że komputer zostanie za chwilę uruchomiony ponownie i po chwili taki błąd:

15934040_1327674997290585_1065209624_o.j

Posted

zainstalowałem aktualizacje z programu dostarczonego przez samsunga

Jak zainstalowałeś te aktualizacje przed wgrywaniem Windowsa? Czy po pobraniu obrazu sprawdzałeś sumy kontrolne? Instalując system z obrazu nie musisz wcześniej przeprowadzać aktualizacji, wskazane sformatowanie partycji na której będzie system.

Posted

@wiktorynek, nie. SW Update - tak, aby na pewno przed aktualizacją wszystko było aktualne.

@Hells Angels, na laptopie jest tylko jedna partycja i nie mogę jej sformatować bo wyskakuje błąd, daltego, że jest tam zainstalowany Windows

Posted

na laptopie jest tylko jedna partycja i nie mogę jej sformatować bo wyskakuje błąd, daltego, że jest tam zainstalowany Windows

To w końcu jak Ty to instalujesz ?? z pod windowsa ?

Włóż płytę z nagranym systemem , ustaw botowanie z tej płyty, rozpocznij instalację, przy wyborze dysku (zaawansowane) usuń partycję, załóż nową i dokończ robotę :)   

Posted

Włóż płytę z nagranym systemem , ustaw botowanie z tej płyty, rozpocznij instalację, przy wyborze dysku (zaawansowane) usuń partycję, załóż nową i dokończ robotę

Dokładnie!

@Hells Angels, na laptopie jest tylko jedna partycja i nie mogę jej sformatować bo wyskakuje błąd, daltego, że jest tam zainstalowany Windows

Oj ja widzę, że Ty nie potrafisz zainstalować Windowsa. Usuwasz starą partycję, tworzysz nową i ją formatujesz, ale musisz nowy system zbootować. Musisz mieć bootowalny nośnik(płyta, pendrive) i z niego uruchomić komputer rozpoczynając proces instalacji.

Posted

Wyjmij kartę WIFI na czas instalacji

Ale po co jakby była na usb to jeszcze rozumiem ale wbudowana wewnątrz laptopa też przeszkadza.

Po drugie na niektórych laptopach wifi można wyłączyć w BIOS-ie.

Posted

Takie rzeczy to tylko Samsung mógł wymyśleć, nawet Acera czy Lenovo na to nie stać.

Kiedyś na laptopach Samsunga był taki numer że jeśli przy pierwszej konfiguracji systemu po zakupie założyłeś hasło do konta

to potem nawet po kilku latach gdy chciałeś przywrócić system z partycji recovery laptop ...żądał tego hasła.

Nie do uwierzenia ale jednak prawdziwe, także z tym wifi też jest podobnie.

Ale jak ma wyjąć kartę ktoś kto się nie zna albo laptop na gwarancji, paranoja dobrze że już nie robią laptopów.

I tak lapki Samsunga wyglądają jak odpustowe zabawki a nie konkretny laptop do pracy czy nawet zabawy.

Gdzie im tam do Della czy HP nawet do Asusa nie mają szans.