Nyziu Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 Witam, mam problem z pingiem, dokładniej jestem posiadaczem Routera Cisco od Vectry z łączem 150 MB/s i uploadem 15 MB/s, jestem podłaczony za pomocą kabla do karty sieciowej Ethernet i teraz mam duży problem, ponieważ ping w grach wynosi max 50 , ale co jakąś 1 min max 2 minuty mam skoki do 2k pingu , co daje mi niezłego laga w grze, skok trwa do max 2 sekund i znika i tak w kółko co te 2 minuty powiedzmy. Wpisałem w CMD komendę "ping -t 192.168.0.1" i było 1ms kilkadziesiat razy i nagle 2338 MS i spowrotem 1 ms, nie umiem już sobie z tym problemem poradzić tym bardziej , że na innych komputerach nie ma z tym najmniejszych problemów, dodam że mój komputer to PC , nie laptop i miesiąc temu go kupiłem na morele.net. SPPEDTEST: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PINGTEST: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] CMD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 Dwie sprawy: 1. skoro to ruter od operatora sprawdź czy nie udostępniasz hot-spota wifi 2. skoro problem ma tylko 1 komputer, to nie można wykluczyć wady karty sieciowej lub wady sterowników do tej karty, ewentualnie ustawień - dla LAN istotne to full duplex 1Gb/s lub full duplex 100Mb/s
Nyziu Posted January 2, 2017 Author Report Posted January 2, 2017 Sprawdzilem problem dokładnie i tak:Na wszystkich komputerach są te skoki pingu , testowane 3 kablami LAN, więc to nie wina kabla, Router udostępnia WI-FI na inne urządzenia, ale skoki występują nawet jak wszystkie są odłączone.
Nieobecny Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 OK, udostępnia wifi, ale czy również modnego ostatnio wśród operatorów hot-spota. Generalnie sprzęt od operatorów, to szajs najgorszego sortu. Zostaje ci wymienić ten ruter albo kupić swój sprzęt.
razor1995 Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 Wejdź w menu diagnostyki na routerze i pokaż screeny poziomu sygnału (downstream i upstream). Kable na pewno całe? Koncentryk nigdzie nie jest załamany? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nyziu Posted January 3, 2017 Author Report Posted January 3, 2017 Winnym okazał się modem Vectry, technik wymienił na nowy i jest ok.
m4s Posted January 4, 2017 Report Posted January 4, 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Recommended Posts