Skocz do zawartości


Zdjęcie

Win Eight Pro One - Spring Project 2016 Extreme [x86-x64] v.5

win eight pro one - spring project 2016 extr

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   Rasty

Rasty

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 17h 5m 49s
Reputacja: 1

Napisano 15 styczeń 2017 - 02:49

Próbuj wejść w Odinstaluj program w Panelu sterowania Włącz wyłącz składniki odznacz IE daj Okej odinstaluje się a później spróbuj od nowa zainstalować .
Nie wiem czy to ci pomoże mówie od razu
:)

Wróć tu masz coś : 

Please Login or Register to see this Hidden Content

Ale wątpię że to zadziała bo jednak jest to mod jeśli nie chcesz problemów przejdź na czyste 8.1

Próbowałem wcześniej doszedłem do wniosku, że to chyba jednak wina braku którejś aktualizacji, no nic trudno w życiu nie ma idealnie ;-) 


  • 0

#42 OFFLINE   TheStraight

TheStraight

    Jeden z wielu użytników forum łinklabpeel

  • 558 postów
  • Lokalizacja:Lubelskie
  • Czas online: 13d 7h 7m 53s
Reputacja: 105

Napisano 15 styczeń 2017 - 02:51

Zawsze możesz spróbować aktualizacji ja polecam WSUS offline zaznaczysz że chcesz tylko pod Windows aktualizacje i zobaczysz co będzie :)


  • 0

Sprzęt

         Mobo: Gigabyte H81-S1  Procesor : Intel Core i5 4460 Pamięć RAM : Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600mhz Grafika : Asus GTX750TI

HDD : Western Digital Blue 1TB   PSU : Antec VP500

WebBrowser: Vivaldi/Slimjet/CentBrowser    :)

Jeśli Kret był pomocny naciśnij zieloną strzałeczkę. Dzięki!   :D


#43 OFFLINE   Franc

Franc

    Zaawansowany użytkownik

  • 155 postów
  • Czas online: 42d 4h 12m 14s
Reputacja: 38

Napisano 15 styczeń 2017 - 02:57

@Rasty - przed chwilą sprawdzałem u siebie na maszynie wirtualnej i nie mam tego błędu - może coś wyczyściłeś za dużo?


  • 0

#44 OFFLINE   Rasty

Rasty

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 17h 5m 49s
Reputacja: 1

Napisano 15 styczeń 2017 - 03:10

Zawsze możesz spróbować aktualizacji ja polecam WSUS offline zaznaczysz że chcesz tylko pod Windows aktualizacje i zobaczysz co będzie :)

No niby tak ale co instalwać wszystkie aktualizację, bo nie wiem która potrzebna, 

 

@Rasty - przed chwilą sprawdzałem u siebie na maszynie wirtualnej i nie mam tego błędu - może coś wyczyściłeś za dużo?

Używam "tylko" a może to za dużo cc cleanera z dodatkom CCEnhancer moze on coś usunął ? Teraz tego i tak nie sprawdzę 


  • 0

#45 OFFLINE   TheStraight

TheStraight

    Jeden z wielu użytników forum łinklabpeel

  • 558 postów
  • Lokalizacja:Lubelskie
  • Czas online: 13d 7h 7m 53s
Reputacja: 105

Napisano 15 styczeń 2017 - 03:12

@Rasty zaznacz tylko przy kolumnie windows 8 na prawej stronie 64x Multilanguage :)


  • 0

Sprzęt

         Mobo: Gigabyte H81-S1  Procesor : Intel Core i5 4460 Pamięć RAM : Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600mhz Grafika : Asus GTX750TI

HDD : Western Digital Blue 1TB   PSU : Antec VP500

WebBrowser: Vivaldi/Slimjet/CentBrowser    :)

Jeśli Kret był pomocny naciśnij zieloną strzałeczkę. Dzięki!   :D


#46 OFFLINE   BodziuRat

BodziuRat

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 1d 14h 57m 19s
Reputacja: 6

Napisano 16 styczeń 2017 - 01:16

Witam,mam dwa problemy,nie mogę zainstalować sterowników Intel Chipset(cpu moje i5-2500k i płyta główna p8z68-v pro v1),a drugi problem to nie wykrywa mi pada  xbox 360usb sterowniki zainstalowałem i nadal nie wykrywało go,w Windows 8.1 with update 3 (x86.x64) grudzień 2016 winclub PL pad jest od razu wykrywany nawet nie muszę instalować sterowników.Czy w następnej wersji windowsa będzie to już naprawione?.Mr.T napisałeś że następna wersja będzie bez dodatków a one mi się podobają wiec mam takie pytanie,czy była by możliwość wydać np jakiś fix(latke)naprawiająca problem z chipsetem jak i z padem do tej wersji v5,

 

P.S.Windows 8.1 with update 3 (x86.x64) grudzień 2016 winclub PL tez nie mogę zainstalować sterowników  Intel Chipset.

 

 


 

 

Pisałem o tym w innym poście, ale jeszcze raz powtórzę.

 

Utwórz nowy folder na pulpicie, wypakuj lub skopiuj i wklej plik wykonywalny .exe sterownika- do nowego folderu. Otwórz folder, prawoklikiem na plik, "Wyślij do", "utwórz skrót na pulpicie". Wchodzisz we "właściwości" skrótu pliku i dopisujesz w "Element docelowy" po spacji -overall. Tak to ma wyglądać- "C:\Users\**YOURPCNAME**\Desktop\New folder\SetupChipset.exe" -overall .Akceptujesz i instalujesz.

 

Ps. Może ktoś by zrobił poradnik na forum, źródło zaczerpnięte ze strony

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0

Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DQ6 | Procesor: Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz @ 3.3 GHz | Pamięć: 5120 MB DDR2

Karta Graficzna: Gigabyte GTX 750 oc 2 GB.


#47 OFFLINE   EgnaroN

EgnaroN

    Zaawansowany użytkownik

  • 99 postów
  • Czas online: 2d 15h 8m 41s
Reputacja: 3

Napisano 21 styczeń 2017 - 05:21

Póki co system testuje od kilku dni i wszystko jest ok. Jedyne z czym mam problem to wyłączyłem Defendera po czym nie da się go włączyć z powrotem, Nie da sie wejść w ogóle w aplikacje gdyż jest wyłączona nie da się też włączyć przez Usługi ani przez rejestr. Da się coś z tym zrobić ?


Ktoś wie co z tym zrobić czy tylko reinstall zostaje ?

Załączone pliki


  • 0

#48 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4337 postów
  • Czas online: 591d 16h 32s
Reputacja: 5344

Napisano 21 styczeń 2017 - 05:51

Włacz podpis cyfrowy w poradanikach jest jak 


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6850K 3600 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: Plextor M8Pe 512 GB M.2 NVMe / Micron M600 512 GB || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#49 OFFLINE   C9S

C9S

    Zaawansowany użytkownik

  • 214 postów
  • Lokalizacja:Zastrzeżone
  • Czas online: 51d 17h 47m 19s
Reputacja: 13

Napisano 04 luty 2017 - 05:39

nie działa gra life is strange visuale przeinstalowane na te z gry nic nie pomaga


  • 0

Dołączona grafika


#50 OFFLINE   Ins3rt

Ins3rt

    Użytkownik

  • 14 postów
  • Czas online: 1d 4h 41m 10s
Reputacja: 0

Napisano 05 luty 2017 - 07:21

Wiem, że ta wersja jest pocięta i nie wymagam cudów, ale mam jeden problem, brakuje mi kilku plików dll "api-ms-win-core-com-midlproxystub-l1-1-0.dll". Problem jest w tym, że tych plików nie mogę znaleźć w guglach. Sterowniki aktualne, Ccleaner używany na bieżąco, system zaktualizowany WSUS. Błąd pojawia się przy próbie uruchomienia Rise of the Tomb Raider.eqKsaat.png


  • 0

#51 OFFLINE   TheStraight

TheStraight

    Jeden z wielu użytników forum łinklabpeel

  • 558 postów
  • Lokalizacja:Lubelskie
  • Czas online: 13d 7h 7m 53s
Reputacja: 105

Napisano 05 luty 2017 - 07:51

Wiem, że ta wersja jest pocięta i nie wymagam cudów, ale mam jeden problem, brakuje mi kilku plików dll "api-ms-win-core-com-midlproxystub-l1-1-0.dll". Problem jest w tym, że tych plików nie mogę znaleźć w guglach. Sterowniki aktualne, Ccleaner używany na bieżąco, system zaktualizowany WSUS. Błąd pojawia się przy próbie uruchomienia Rise of the Tomb Raider.

Nie wiem czy to od tego ale modyfikacji raczej nie powinno się aktualizować :)


  • 0

Sprzęt

         Mobo: Gigabyte H81-S1  Procesor : Intel Core i5 4460 Pamięć RAM : Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600mhz Grafika : Asus GTX750TI

HDD : Western Digital Blue 1TB   PSU : Antec VP500

WebBrowser: Vivaldi/Slimjet/CentBrowser    :)

Jeśli Kret był pomocny naciśnij zieloną strzałeczkę. Dzięki!   :D


#52 OFFLINE   Ins3rt

Ins3rt

    Użytkownik

  • 14 postów
  • Czas online: 1d 4h 41m 10s
Reputacja: 0

Napisano 05 luty 2017 - 08:20

Aktualizacje z Windows Update są ryzykowne, ale z WSUS na modach zawsze śmigały.


  • 0

#53 OFFLINE   BodziuRat

BodziuRat

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 1d 14h 57m 19s
Reputacja: 6

Napisano 02 marzec 2017 - 06:40

System sprawuje się wyśmienicie do pracy w domu, oglądania filmów, słuchania muzyki i co najważniejsze dla mnie: do gier. Aktualnie gram w: War Thunder, Battlefield 3, Battlefield 1 [singplayer], Skyrim+mody, World Of Warships, Gwint, The Forest, Resident Evil 7. Biorąc pod uwagę moją "drewnianą" specyfikację komputera to jest dużo wydajniejszy i szybszy od siódemki.

Jedyny błąd jaki mi wyskoczył dotyczył Frameworka 3.5, który jest zainstalowany, ale było to powiązane z personalizacją i co mogę domniemać chodziło raczej o licencję UXTPatcha.

Sterowniki pobrane z DriverPack Solution.

Świetna robota, pozdrawiam.


  • 0

Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DQ6 | Procesor: Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz @ 3.3 GHz | Pamięć: 5120 MB DDR2

Karta Graficzna: Gigabyte GTX 750 oc 2 GB.


#54 OFFLINE   czesioanonim

czesioanonim

    Nowicjusz

  • 7 postów
Reputacja: 0

Napisano 04 marzec 2017 - 04:44

Witam, jeśli można to poprosiłbym również system 8.1 w wersji bez dodatków (podobnie jak DreamOS 7) - bez HashCheck, 7-Zip, Unlocker HD Tune, HWMonitor Gpu-Z, Cpu-Z, Rufus, Wyłącznik czasowy, Aero może zostać i do tego zintegrować StartIsBack+, reszta bez zmian wg opisu, no może jeszcze wykroić Windows Defender?
Czy ktoś oprócz mnie byłby zainteresowany takową wesją?

  • 0

#55 OFFLINE   Mr.A

Mr.A

    Nowicjusz

  • 9 postów
Reputacja: 6

Napisano 04 marzec 2017 - 05:03

Witam, jeśli można to poprosiłbym również system 8.1 w wersji bez dodatków (podobnie jak DreamOS 7) - bez HashCheck, 7-Zip, Unlocker HD Tune, HWMonitor Gpu-Z, Cpu-Z, Rufus, Wyłącznik czasowy, Aero może zostać i do tego zintegrować StartIsBack+, reszta bez zmian wg opisu, no może jeszcze wykroić Windows Defender?
Czy ktoś oprócz mnie byłby zainteresowany takową wesją?

Będzie wkrótce ... Mr.T ma problemy ze sprzętem ..
  • 2

#56 OFFLINE   whitewolf1608

whitewolf1608

    Zaawansowany użytkownik

  • 192 postów
  • Czas online: 10d 11h 14m 13s
Reputacja: 14

Napisano 07 marzec 2017 - 08:04

Będzie wkrótce ... Mr.T ma problemy ze sprzętem ..

Wiem serdecznie mam taką sytuację jak na scrennie.

Dysk SSD 240 GB tablice GPT pierwszy system to mac OS.

Następnie utworzyłem drugą partycję przez narzędzia dyskowe w mac OS.

Jednak ze względu na dwa problemy:

1. Uciążliwy instalator Microsoftu który na siłę tworzy partycję ukrytą.

2. Narzędzie dyskowe mac os zostawia nieprzydzielone miejsce na dysku tworząc partycję.

Uruchomiłem Parted Magic do partycji i ręcznie usunąłem tą partycję, następnie z automatu

Partycja połączyła się z nieprzydzielonym miejscem i stworzyłem partycję pod windows os w strukturze

NTFS file system.

O ile w przypadku modyfikowanego windows 10 od Mr.T wersji tej

Please Login or Register to see this Hidden Content



instalator bootuje Instalację windowsa 10, to w przypadku instalatora windowsa 8,1 wykrzacza

komunikat jak na screenie.

Powód edycji załączenie zdjęcia z bios, z widokiem na dyski oraz załączenie linku do

wersji

modyfikowanego windowsa 10 na którym to instalatorze powyżej opisane zabiegi działają.

Czy instalator windows 8,1 prawidłowo opisuje partycję zrobioną w narzędziu Parted Magic ?

Udało mi się wyłączyć w biosie dysk HDD ten w kieszeni w miejscu napędu optycznego DVD.

Instalacja ruszyła - pomimo że bootowało z USB 3.0 miałem wrażenie że to było USB

najniższa wersja 1,1. Botoowanie nie ruszyło normalnie

tylko dopiero po upływie około 10-15 minut i procenty

leciały tak jak by to było USB 1,1.

Nie wiem jak w biosie mam wyłącznie kieszeń - pomimo

wyłączenia dysku HDD dioda na zewnętrznej kieszeni

się świeci.

Bootowanie leci do momentu ponownego uruchomienia

Laptopa i pojawia się grafika z artefaktami


i po chwili taki komunikat jak na screenie.

Powód edycji dodanie zdjęcia z ostaniej fazy botowania.

Załączone pliki


Użytkownik whitewolf1608 edytował ten post 08 marzec 2017 - 07:33

  • 0

#57 OFFLINE   czesioanonim

czesioanonim

    Nowicjusz

  • 7 postów
Reputacja: 0

Napisano 08 marzec 2017 - 08:31

Uciążliwy instalator Microsoftu który na siłę tworzy partycję ukrytą.

 

Też tak kiedyś myślałem, ale z biegiem czasu okazuje się, że ta dodatkowa ukryta partycja przy instalacji systemu to przydatna rzecz (choć można to ominąć) i jest to zrobione celowo, gdyż tam jest zlokalizowane miejsce na bootloader systemu Windows. Owy bootloader wystartuje z tego miejsca w sytuacji gdy nawet cała partycja systemowa się posypie i umożliwi np.:

 

1. Uruchomienie naprawy i wybór możliwości odzyskania partycji C z systemu obrazu - patrz Panel sterowania --> Kopia zapasowa i przywracanie (Win7Pro+) lub Historia plików (Win8-10Pro+) --> Utwórz obraz systemu

2. Zabootowanie pliku .iso na systemu ratunkowego na bazie WindowsPE z innego dysku np. D:\winpe.iso - patrz --> Dodanie pozycji w bootloader (EasyBCD) - niestety nie funkcjonuje w EFI

3. Zabootowanie pliku .vhd i uruchomienie drugiego systemu z dysku wirtualnego (jako pseudo - portable) tradycyjnie zamiast np. w VirtualBox czy Vmware - tylko wersje Ultimate/Enterprise

 

A jakby bootloader się posypał to zawsze można użyć płytki z Windowsem aby to naprawić w konsoli - patrz --> Polecenia bootsec.exe

 

Niestety nigdy nie miałem do czynienia z mac os, więc tutaj nie wiele pomogę, wiem tylko tyle, że jeśli nie jest to lapek Apple to trzeba spełnić pewne warunki, żeby zainstalować mac os poprzez emulację specjalnej wersji odpowiednika biosu apple, natomiast podejrzewam że te systemy razem mogą się po prostu "pogryźć",

 

a przy okazji skoro jesteśmy przy tym wątku owej modyfikacji to zastanawiam się czy jest sens dodawać do modyfikacji VC++, ponieważ instalując niektóre programy zauważyłem, że one się dublują w innych wersjach te same pozycje, gdy instalator zawiera instalkę vc w sobie i tak np. VC 2005 x64 mam 2 razy - trochę bezsens, bo skoro mam np. DX11 to po odpaleniu instalki nie zainstaluje się podwójnie w innej wersji parę miejsc po przecinku...


  • 0

#58 OFFLINE   wojtaZ

wojtaZ

    Zaawansowany użytkownik

  • 77 postów
  • Lokalizacja:Polska
  • Czas online: 6d 12h 58m 6s
Reputacja: 6

Napisano 12 marzec 2017 - 05:16

Kiedy wersja 2k17, v6 :) ?


  • 0

32893056217626415117.jpg


#59 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4337 postów
  • Czas online: 591d 16h 32s
Reputacja: 5344

Napisano 12 marzec 2017 - 06:03

MIale juz byc ale MS nie wydał jeszcze poprawek wiec jaki sen robic cos a za tydzien wyjda poprawki 


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6850K 3600 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: Plextor M8Pe 512 GB M.2 NVMe / Micron M600 512 GB || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#60 OFFLINE   SkeletMastrr

SkeletMastrr

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 12 marzec 2017 - 08:42

Witam. Mam problem z instalacją Visual C++ 2005 SP1 x64 Redistributable.

Za każdym razem wyskakuje ten sam komunikat (foto w załączniku)

Szukałem w googlach rozwiązania tego problemu, niestety żaden się nie sprawdził :/

Proszę o pomoc.

@edit: Próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie wszystkie wersje C++, dalej to samo...

Załączone pliki


  • 0



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: win eight pro one - spring project 2016 extr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych