mateusz2552 Posted December 30, 2016 Report Posted December 30, 2016 Witam zwracam się z prośbą o sugestie, podpowiedź w jaki sposób przygotować system (windows 7), który był by bootowany z sieci na stacjach bezdyskowych ? Docelowo chciałbym żeby systemy były podłączone do Active Directory, jednak z tym sobie raczej poradzę. Quote
mmaciek12 Posted December 30, 2016 Report Posted December 30, 2016 Musisz gdzieś mieć stację matkę (niestety) podłączoną do jednej sieci, podpiętą pod serwer z AD i w reszcie stacji bootowanie z adresu sieciowego, tak powinno przejść. Quote
m4s Posted December 30, 2016 Report Posted December 30, 2016 Karta sieciowa musi wspierać PXE boot Wielki Brat patrzy! Quote
mateusz2552 Posted December 30, 2016 Author Report Posted December 30, 2016 Ok widzę gdzie popełniłem błąd, mogłem bardziej się rozpisać. Więc załóżmy że mam serwer AD, mam serwer PXE gdzie będzie, będą przetrzymywane obrazy dla stacji bezdyskowych. Załóżmy że mam teraz 8 stacji bezdyskowych które pracują w jednej sieci z serwerem PXE i AD (w sumie to może być 1 serwer). Skąd lub jak mam stworzyć te obrazy dla stacji stacji bezdyskowych? Quote
Recommended Posts