karol78 Posted December 11, 2016 Report Posted December 11, 2016 Witam. Nie wiem czy uda mi się dobrze wyjaśnić o co mi chodzi, ale postaram się. Tak wiec. Jak hurtowo wstawić odsyłacze do plików na własną strone pisaną w html. Niegdyś gdy miałem swoją stronę, robiłem to obrazkowo, Gdzie stroną główną był plik index.htm. Ale to dotyczyło strony która była na jakimś serwisie,dostępna dla każdego ,i znajdowana przez gogle. Chciał bym zrobić swoją powiedzmy strone,na domowym serwerze z listą plików dostępnych tylko dla domowników. Wymyśliłem sobie że zrobie to jako stronę html. Liste plików mam zrobioną przez polecenie w cmd (było szybciej) ,jako plik .txt Adres do pliku wygląda tak (F:\Obrazki\rysowanie wiatem\S6300141a.jpg) Wiem że aby było to widoczne na stronie, należy stworzyć w kodzie takie cudo (link href="F:\Obrazki\rysowanie wiatem\S6300141a.jpg">nazwa) Tylko że jest mały kłopot. Jak zrobić to hurtowo,dla duuuuużej ilości plików/linków Robienie strony obrazkowo,przy użyciu offisa było fajne kiedyś,gdy potrzebowałem by na stronie był nie tylko text,ale zdjęcia, i odnośniki do innych stron. Teraz jakoś sprawia mi to kłopot. Po co chce to zrobić. A po to że mam dużą ilość plików, na dysku sieciowym,w wielu folderach, o wolał bym przejżeć jedną stronę w poszukiwaniu pliku, a nie siedzieć i kopać w katalogach po koleii, i liczyć na to że znajdę. Adres do strony w html ,będzie wyglądał tak. ( file://server/test.htm ) po otwarciu w byle jakiej przeglądarce,w sieci lokalnej. Czy trybie o co kaman? chyba tak, tylko że jakoś nie wychodzi mi posklejanie tego w całość, a wiem że jest to proste. Quote
Recommended Posts