Jump to content

Komenda CMD (wiersz poleceń)

Recommended Posts

Posted

Witam, czy ktoś z Was wie (czy w ogóle jest taka możliwość) jaką komendą w CMD można usunąć z FOLDERU inne foldery o różnych nazwach nie podając w komendzie nazw tych folderów?

Tak jak na przykład wszystkie pliki z folderu można usunąć w ten sposób:

DEL /F /S /Q %WINDIR%\Temp\*.*

tak interesuje mnie usunięcie wszystkich folderów o różnych nazwach znajdujących się w jednym folderze.

Pozdro

Posted

Jeśli chcesz usunąć przykładowo z folderu np "xxx-laski" wszystkie foldery w środku które się znajdują  np "fajne", "wesołe" itp to wystarczy, że usuniesz po prostu folder "xxx-laski" a z nim zniknie jego cała zawartość w środku np:

Rmdir /s /q "D:\xxx-laski"

A jeśli chcesz by usuwało to co jest w środku ale, żeby główny folder zostawał to wystarczy, że dasz tak:

Rmdir /s /q "D:\xxx-laski"

Mkdir "D:\xxx-laski"

:D

Posted

Dzięki wielkie wam za pomoc, wybrałem sposób RemixPL1994 bo prostszy a działa, chodziło mi właśnie żeby folder został, a zostały usunięte różne foldery znajdujący się w nim ;)

A może to jeszcze wiecie jak sprawdzam łącze PINGIEM z -t, czy jest możliwość żeby ten ping nie trwał cały czas aż do przerwania przeze mnie, tylko żeby sam zaczynał PINGOWAĆ ponownie np. co minutę

Posted

do tego celu możesz użyć polecenia:

TIMEOUT /CZAS

lub

PING -n 2 127.0.0.1

za 2 wstawiasz liczbę prób