MiszczuPC Posted December 10, 2016 Report Posted December 10, 2016 Witam, czy ktoś z Was wie (czy w ogóle jest taka możliwość) jaką komendą w CMD można usunąć z FOLDERU inne foldery o różnych nazwach nie podając w komendzie nazw tych folderów? Tak jak na przykład wszystkie pliki z folderu można usunąć w ten sposób: DEL /F /S /Q %WINDIR%\Temp\*.* tak interesuje mnie usunięcie wszystkich folderów o różnych nazwach znajdujących się w jednym folderze. Pozdro Quote
RemixPL1994 Posted December 10, 2016 Report Posted December 10, 2016 Jeśli chcesz usunąć przykładowo z folderu np "xxx-laski" wszystkie foldery w środku które się znajdują np "fajne", "wesołe" itp to wystarczy, że usuniesz po prostu folder "xxx-laski" a z nim zniknie jego cała zawartość w środku np: Rmdir /s /q "D:\xxx-laski" A jeśli chcesz by usuwało to co jest w środku ale, żeby główny folder zostawał to wystarczy, że dasz tak: Rmdir /s /q "D:\xxx-laski" Mkdir "D:\xxx-laski" Quote
MiszczuPC Posted December 10, 2016 Author Report Posted December 10, 2016 Dzięki wielkie wam za pomoc, wybrałem sposób RemixPL1994 bo prostszy a działa, chodziło mi właśnie żeby folder został, a zostały usunięte różne foldery znajdujący się w nim A może to jeszcze wiecie jak sprawdzam łącze PINGIEM z -t, czy jest możliwość żeby ten ping nie trwał cały czas aż do przerwania przeze mnie, tylko żeby sam zaczynał PINGOWAĆ ponownie np. co minutę Quote
m4s Posted December 12, 2016 Report Posted December 12, 2016 do tego celu możesz użyć polecenia: TIMEOUT /CZAS lub PING -n 2 127.0.0.1 za 2 wstawiasz liczbę prób Quote
Recommended Posts