Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niedawno nabyłem power bank noname o pojemności 5000 mah. Naładowałem go a później podłączyłem do niego tableta oryginalnym kablem micro usb - usb aby go naładować. Po kilkunastu minutach wyjąłem kabel z power banku. Wtyczka USB była strasznie gorąca. Nie dało się do niej dotknąć ręką zanim nie ostygła. Gniazdo USB w power banku także było gorące jakby miało bezpośredni kontakt z Żelazkiem. Czy to normalne?

Mam zamiar kupić tani metrowy przewód micro usb - usb aby nie uszkodzić oryginalnego kabla od tabletu, którego będę używać do łączenia tabletu z powerbankiem.

Posted

Powiedz pierw co kupiłeś za wynalazek, bo jak na moje pewnie jakąś najtańszą Chinę z Alledrogo. Niektóre PowerBanki mają dwa wejścia - 1A oraz 1.2A podajże, i lepiej ładować na słabszym.

Posted

Owszem, Powerbanki się grzeją, ale nie powinien się grzać na tyle, aby go nie móc dotknąć, tzn gniazda. Spróbuj na innym kablu USB, np z telefonu i powiedz czy coś dało. Wiesz, ja byłem w posiadaniu Powerbanka 8400mha (z dwoma portami) kupiony za 59zł i ani razu się nie zgrzał tak, aby uniemożliwić dotknięcie. Mi się zdaje, że wina leży po stronie Powerbanka, tzn na pewno ponieważ prąd z niczego się nie bierze.

Posted

Gdy podłączyłem myszke usb nie grzało sie, choc szczur świecił. Teraz próbuje ładować odtwarzacz mp3 i jak na razie nic złego się nie dzieje. Mam wrażenie, że wtyczka i gmiazdko w powerbanku grzeją się przy podłączeniu do niego zasobożernego urządzenia.