p0fUov5u Posted November 26, 2016 Report Posted November 26, 2016 Cześć. Mam tablet - HP Pro Tablet 408 z zainstalowanym Windows 8.1 Pro (32-bitowy). Jest na nim jedno konto ustawione jako konto lokalne bez praw administratora. Próbowałem nadać prawa administratora przez CMD, wpisywałem net user administrator /active:yes jednak jedyne co mi wyświetliło był tekst "Wystąpił błąd systemu 5. Odmowa dostępu." Przy próbie uruchomienia CMD jako administrator wyskakuje komunikat "Kontrola konta użytkownika" - normalnie wcisnęłoby się TAK i po sprawie. Jednak tutaj TAK jest nieaktywne. A powyżej przycisku jest tekst "Aby kontynuować, wpisz hasło administratora, a następnie kliknij przycisk Tak." - problem w tym, że nie ma tego hasła... Żeby móc na nowo wszystko ustawić, próbowałem zainstalować na nowo system. I znowu problem. Tym razem z instalacją. Chcę pobrać system przez Media Center, ale żeby go uruchomić potrzebny dostęp do administratora - więc odpada. Po podpięciu pendrivea z OS przez adapter (adapter działa, bo od razu wyskakuje folder z zawartością pamięci), próbowałem w ten sposób przez Komputer uruchomić plik Setup. Znowu problem, potrzebny dostęp do administratora. Opcja z bootowaniem. W BIOS mam ustawione bootowanie w ten sposób: - USB Diskette on Key/USB Hard Disk - USB CD/DVD ROM Drive - OS boot Manager - Network Adapter //Pierwsza i druga pozycja były zmieniane kolejnościami Ale system cały czas uruchamia się normalnie. Poszła jeszcze opcja: Ustawienia komputera > Aktualizacje i odzyskiwanie > Odzyskiwanie > Uruchamianie zaawansowane (dostępne jako jedyna opcja) Wybieram opcje: - Użyj urządzenia - Resetuj ustawienia - w drugim oknie gdy chcę dać DALEJ, jest zero reakcji. Wciskam Anuluj także nic się nie dzieje. Nie wiem czy to by w ogóle coś dało, ale próbowałem także użyć KonBoot, po podpięciu pendrivea i uruchomieniu laptopa odpaliło go, jednak trzeba wybrać opcje WIN albo MAC i żeby to zrobić potrzebuje klawiatury, którą mogę mieć odpinając pendrivea z programem - więc potem już nie działa. Chyba, że można jakoś wymusić pojawienie się klawiatury?Czy jest coś co po prostu pomijam w tym wszystkim i z braku wiedzy tracę tylko czas na rzeczy, które i tak by nic nie dały? I co ważniejsze. Czy macie jakieś sugestie co z tym zrobić? Żeby uzyskać te prawa albo móc w końcu zainstalować normalnie system? Quote
annonying_anoni Posted November 27, 2016 Report Posted November 27, 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam ~ Magda Gessler Musisz użyć klaw na usb. Quote
p0fUov5u Posted November 27, 2016 Author Report Posted November 27, 2016 Fakt... Hub USB zapomniałem o tym... Dzięki Madziu, besos! Quote
annonying_anoni Posted November 27, 2016 Report Posted November 27, 2016 "Parówki radnkowe ,sami wiecie co z nimi robię" Quote
Recommended Posts