szuwarek102 Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Witam kupiłem nowy dysk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i czy tak powinno być tyle co go podłączyłem a pokazało 34 włączeń i 22 godziny pracy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 ktoś go miał w łapkach i ,,testował" potem zafoliował i sprzedał sprawdź a HD Tune czy nie ma badów druga sprawa że w linku pokazujesz inny dysk a ile dałeś za ten dysk ? i dlaczego za tą kasę nie kupiłeś 1 TB 7200 RPM ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 Z tego linka kupiłem dysk nie zwróciłem uwagi co pisze na zdjęciu było 7200rpm a jak sie okazuje to jest 5400rpm to co pokazuje hd tune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 a tu taki fajny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja kupiłem taki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] error scan zrób i to dokładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 To wiem hhehe jakbym był w polsce to bym takiego kupił poszłem na łatwizne i jest jaki jest ,ale pochodzi czy ktoś mi złom sprzedał . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 pochodzi ale swoja droga to bym gościa op.ł chociaż z opisu wynika że był świadom że sprzedaje 5400 rpm a fotę może nieświadomie z netu skopiował ja bym takiego kiepsciarstwa nie kupił sataII tylko,5400 rpm i do tego 8mb bufor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 to dobrze później se kupie drugi w polsce i wymienie na taki jak dałeś link. tylko ze ten dysk jest w napędzie zamiast cd .systemowy mam ssd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 no jako magazyn obleci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 a co powiesz jakbym chciał ssd 500gb wlożyc zamiast zwykłego hd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 e przerost formy nad treścia skoro masz już system na ssd to masz ok inna sprawa że ssd z kieszeni nie będzie w pełni wykorzystany,kontroler nie puści go po sataIII Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 I dodatkowo tanie SSD oraz wybrane modele uznanych marek mogą mieć problemy z długotrwałym przechowywaniem danych. Piszę mogą - nie straszę. Jest to możliwe w określonych okolicznościach. Niektóre dyski SSD a właściwie ich komórki źle znoszą długi czas pozostawania bez napięcia i wysokie temp(powyżej 40 stopni bez napięcia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 Dzięki panowie teraz wiem że nie warto ssd ładować zamiast cd,tylko dobry hd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrroberto Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 a tu taki fajny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja kupiłem taki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] error scan zrób i to dokładny A nie lepiej iść do normalnego sklepu, dołożyć 60-70 zł i kupić taki sam dysk z 3 letnią gwarancją? Patrz np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwarek102 Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 A nie lepiej iść do normalnego sklepu, dołożyć 60-70 zł i kupić taki sam dysk z 3 letnią gwarancją? Patrz np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po szkodzie każdy jest mądrzejszy jakbym wiedział że tak będzie to bym dołożył pare jurków i w media markt bym kupił . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrroberto Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Z doświadczenia wiem, że dysk twardy jest najbardziej awaryjnym elementem komputera. A czasami na dysku ludzie trzymają cenne dane np.: jedyne kopie zdjęć z wakacji albo urodzin babci. Nawet jak trafia się okazyjna cena za używany dysk wolę zapłacić więcej i mieć pewność, że sprzęt nie przechodził przez ręce speców od naprawy bad sector-ów, czyszczenia wpisów w SMART i innych kombinacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts