Jump to content

Recommended Posts

Posted

ktoś go miał w łapkach i ,,testował" potem zafoliował i sprzedał :) sprawdź a HD Tune czy nie ma badów

druga sprawa że w linku pokazujesz inny dysk :)

a ile dałeś za ten dysk ? i dlaczego za tą kasę nie kupiłeś 1 TB 7200 RPM ?

Posted

a tu taki fajny :) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ja kupiłem taki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

error scan zrób i to dokładny :)

Posted

pochodzi :) ale swoja droga to bym gościa op.ł :) chociaż z opisu wynika że był świadom że sprzedaje 5400 rpm a fotę może nieświadomie z netu skopiował

ja bym takiego kiepsciarstwa nie kupił sataII tylko,5400 rpm i do tego 8mb bufor :(

Posted

I dodatkowo tanie SSD oraz wybrane modele uznanych marek mogą mieć problemy z długotrwałym przechowywaniem danych. Piszę mogą - nie straszę. Jest to możliwe w określonych okolicznościach. Niektóre dyski SSD a właściwie ich komórki źle znoszą długi czas pozostawania bez napięcia i wysokie temp(powyżej 40 stopni bez napięcia).

Posted

a tu taki fajny :) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ja kupiłem taki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

error scan zrób i to dokładny :)

A nie lepiej iść do normalnego sklepu, dołożyć 60-70 zł i kupić taki sam dysk z 3 letnią gwarancją?

Patrz np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników],

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

A nie lepiej iść do normalnego sklepu, dołożyć 60-70 zł i kupić taki sam dysk z 3 letnią gwarancją?

Patrz np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników],

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po szkodzie każdy jest mądrzejszy jakbym wiedział że tak będzie to bym dołożył pare jurków i w media markt bym kupił .

Posted

Z doświadczenia wiem, że dysk twardy jest najbardziej awaryjnym elementem komputera. A czasami na dysku ludzie trzymają cenne dane np.: jedyne kopie zdjęć z wakacji albo urodzin babci. Nawet jak trafia się okazyjna cena za używany dysk wolę zapłacić więcej i mieć pewność, że sprzęt nie przechodził przez ręce speców od naprawy bad sector-ów, czyszczenia wpisów w SMART i innych kombinacji.