Jump to content

Stała litera nośnika USB

Recommended Posts

Posted

Witam, 

zastanawia mnie czy jest możliwość by ustawić dla danego nośnika USB, w moim przypadku jest to Pendrive, stałą literę, która będzie taka sama po podłączeniu do dowolnego komputera. Jeśli ustawiam poprzez Zarządzanie komputerem i zarządzanie dyskami to dana litera obowiązuje jedynie na tym komputerze z którego zostało ustawione. 

Dodam, że potrzebuję tego do plików wsadowych z którymi się aktualnie bawię. 

Pozdrawiam

Posted

Z tego co wiem to jest CHYBA nie możliwe bo jest jeden problem... jeżeli na komputerze 1 ustawisz dajmy na to dysk F: no nie a na drugim kompie jest napęd DVD z literą F: to co wtedy ten drugi komputer miał zroibić xD? Da mu po prostu inną literę  :P

Chociaż są różne sposoby na rozwiązanie tego ale jeszcze się z tym nie spotkałem  :mellow:

Posted

Z tego co wiem to jest CHYBA nie możliwe bo jest jeden problem... jeżeli na komputerze 1 ustawisz dajmy na to dysk F: no nie a na drugim kompie jest napęd DVD z literą F: to co wtedy ten drugi komputer miał zroibić xD? Da mu po prostu inną literę  :P

Chociaż są różne sposoby na rozwiązanie tego ale jeszcze się z tym nie spotkałem  :mellow:

Moża ustawić litery B bądź A które są nie używane przez komputery na codzien bo dyskietki wyszly juz z mody. 

Jest jeszcze druga opcja, ustawić literę z drugiej części alfabetu np Q, jest małe prawdopodobieństwo, że w danym komputerze bedzie podłączone tyle dysków napędów i innych przeróżności żeby byla kolizja liter. 

Zapraszam:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wielki Brat patrzy!

WIelki dzięki o takie coś mi chodziło, próbowałem coś takiego sam wykombinować ale utknąłem w miejscu. Dzięki jeszcze raz ;)